Het huis
Huis met 4 verdiepingen

De StressOntknoping laat zich vergelijken met een huis met 4 verdiepingen.
Elke verdieping beschrijft een thema en vormt daarmee een deel van onze gedragingen.
Het oplossen van stress wordt gemakkelijk door het op te splitsen in deze vier onderdelen. Zij hebben elk een eigen karakter en dus ook eigen aandachtspunten en remedies.

Door je eigen gedrag in het licht van deze vier thema's te bestuderen zul je vanuit rust gaan leven en weten om te gaan met spanningen die je tegenkomt.

naar aanbod

Tijdsurfen

Tijdsurfen wil zeggen dat je je vrij beweegt over de golven van de tijd en de mogelijkheden die zich voordoen waarneemt. Door milde aandacht kun je voortdurend rust en voldoening ervaren.

Emoties

Emoties zijn zeer functioneel. Ontdek hoe ze als golven door je heen kunnen gaan en zo ervoor zorgen dat vervelende gebeurtenissen geen sporen achterlaten. En ervaar ook hoe ze je geluksgevoel kunnen verdiepen en het leven geuren en kleuren geven.

Zelfbeeld

Op de eerste verdieping van het huis is de plaats ven het zelfbeeld. Hier geven we aan onszelf vaak strenge aanwijzingen: ons werk moet perfect zijn of we willen graag dat iedereen ons waardeert. Fijn is het hier vrij te zijn en je eigen norm te kunnen bepalen.

Assertiviteit

Assertiviteit en Heldere Communicatie zetelen op het dakterras. Hier ben je goed zichtbaar en het is fijn als je je hier thuis voelt. Zo kan men jouw gevoeligheden kennen en jouw grenzen en wensen respecteren. Het is ook de plaats waar je op vreedzame wijze voor jezelf of anderen weet op te komen.