In het voorjaar van 2018 vindt de basisopleiding tot trainer Tijdsurfen plaats. Je leert er hoe je de 7 aanwijzingen van het tijdsurfen op een levendige en beklijvende manier kunt overbrengen in workshops met groepen of tijdens coaching. De workshop bestaat uit 5 aansluitende lesdagen (do. vr. ma. di. wo.) in Amsterdam en een weekend in een conferentiecentrum gelegen in de natuur.

Voor wie is de opleiding?

De training is bedoeld voor coaches en trainers. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij reeds enige ervaring hebben met het begeleiden van cliënten en/of groepen. Vraag bij twijfel een oriënterend gesprek aan.

Doel van de opleiding

Je leert het gedachtengoed en de aanwijzingen van Tijdsurfen op een effectieve manier over te dragen. Je leert gedragsinterventies toe te passen die het leereffect bij mensen versterken en de kans op een blijvende gedragsverandering ten aanzien van tijdsbeheer vergroten.

Inhoud van de opleiding

– Theorie & praktijkervaringen
Je leert de theorie van Tijdsurfen op levendige wijze te koppelen aan de (weerbarstige) praktijk van alledag, en oefent in het coachen en trainen hiervan.

– Literatuurlijst
Je leest voorafgaand aan de opleiding verschillende boeken die verdieping geven op het gebied van inhoud (balans, persoonlijke effectiviteit), didactiek en acquisitie.

– Praktijkopdrachten
Tijdens de workshop ontvang je theorie- en praktijkopdrachten, die je gaat uitwerken.

– Oefenen
Je wordt gedurende de opleiding uitgenodigd om onderdelen van het Tijdsurfen te presenteren en krijgt hierover feedback.

Resultaat van de opleiding

-Je bent in staat om het gedachtengoed en de aanwijzingen van Tijdsurfen op een eigen, authentieke manier over te dragen aan cliënten en/of cursisten.

-Je hebt onderdelen van de eigen coachings- of trainingsaanpak verschillende keren op een groep deelnemers toegepast.

-Je ervaart en leeft de aanwijzingen van Tijdsurfen als vanzelf op een (nog) dieper niveau.

Ervaringen van trainers

'De opleiding tot trainer Tijdsurfen heb ik ervaren als een toegankelijke en tegelijk diepgaande benadering. Met een groep inspirerende mensen leerden we de stof van het tijdsurfen nog beter eigen te maken en deze adequaat op anderen over te dragen!' - Joris Dullaert, psycholoog & trainer Universiteit van Amsterdam

'Het oefenen in de praktijk en met de andere deelnemers zorgt voor veel ervaring met de materie en het begeleiden van groepen. Paul geeft veel vrijheid om je eigen vorm te vinden, maar heeft tegelijkertijd de touwtjes in handen. Leerzaam!' - Lisanne Kohsiek, Consultant &Samhoud

'Tijdens de opleiding is veel aandacht voor je eigen ontwikkeling als trainer. Nu ik met mijn eigen groep cursisten aan het werk ben, pluk ik de vruchten van de goede basis die ik heb kunnen leggen. Een mooie opleiding, gegeven door bevlogen mensen.' - Margreet Ridder, zelfstandig trainer & acteur binnen de zorgsector

 

De docenten
Paul Loomans, Tijdsurfen inhoudelijk
Marivonne de Groot, Didactiek

- Marivonne de Groot studeerde klinische en arbeid- en organisatiepsychologie.
Zij is senior opleidingsadviseur en trainer bij RadarVertige.
 

Cursus informatie

Licentie
Bij positief resultaat verkrijgt de deelnemer een Coachingslicentie voor het Tijdsurfen. Tijdsurfen is een beschermde merknaam.

 

Werkwijze van de opleiding
De opleiding is ervarings- en praktijkgericht. De bijeenkomsten starten o.a. met een korte zen-meditatie (niet verplicht). Daarnaast staat de trainer-in-opleiding regelmatig zelf voor de groep om de verschillende aanwijzingen te verhelderen door inzicht gevende oefeningen te doen en de dialoog met de groep aan te gaan.

Opzet
De opleiding beslaat 5 hele dagen in Amsterdam en een weekend in een conferentiecentrum in de natuur. De ochtenden zijn van 10 tot 13 uur en de middagen van 14 tot 17 uur. Er is plaats voor 12 deelnemers.

Terugkom-bijeenkomsten
Er wordt jaarlijks een terugkom-bijeenkomsten verzorgd waarin de trainers met elkaar uitwisselen, kennis opgefrist wordt en nieuwe inzichten aangedragen worden. Deelname aan deze bijeenkomsten zijn een garantie voor de kwaliteit van de trainers en daarom voorwaarde voor het behoud van de licentie

Voorwaarden voor deelname

Inhoudelijke voorkennis

 • Het boek ‘Ik heb de tijd, handleiding in tijdsurfen’.
 • De module Tijdsurfen (voorkeur) of
 • De online workshop Tijdsurfen
 • Het is aan te raden de module ‘Zelfbeeld en Emoties’ gevolgd te hebben

Instelling
De deelnemer is een Tijdsurfer d.w.z. hij past het Tijdsurfen in het eigen leven toe en is in staat om het gedachtengoed van Tijdsurfen uit te dragen vanuit de eigen ervaringen.

Intakegesprek
Geïnteresseerden worden uitgenodigd voor een intakegesprek met Paul Loomans.  Tijdens dit gesprek wordt gezamenlijk vastgesteld in hoeverre de opleiding tot trainer Tijdsurfen aansluit op de persoonlijke doelen en het profiel van de deelnemer.

Data
 • 5 hele dagen (van 10 tot 17u)
 • 1 weekend (van zaterdag 10 u. tot zondag na de lunch, met overnachting)
   
 • do. en vr. 12 en 13 april
 • ma, di. en wo. 16, 17 en 18 april
 • weekend 12 en 13 mei

Wat kost de opleiding?

 • indien je zelf de opleiding bekostigt: €1500
 • voor deelnemers bij wie het bedrijf of de organsatie de opleiding bekostigt: €2200
(incl. lesmateriaal en kloosterweekend, excl. literatuur)
 

Hoe meld je je aan?
Je bevestigt je aanmelding door bij inschrijving een aanbetaling van € 500 te doen. De rest van het bedrag dient voor 12 maart te zijn overgemaakt. In overleg kan een betalingsregeling in termijnen worden afgesproken. De licentie kost jaarlijks € 100. Hierbij inbegrepen is een vermelding op de website van De StressOntknoping. De jaarlijkse terugkom-bijeenkomst is verplicht voor het behoud van de licentie. Er is nog maar 1 plek vrij!

Welke korting kan ik krijgen?
Bij aanmelding voor 9 jan. 2018: €80 korting
Voor studenten en net afgestudeerden is een aangepaste prijs mogelijk.

Meer info nodig? Bel dan met De Stress Ontknoping: 06-42143553