Paul Loomans

In mijn leven heb ik drie grote passies gevolgd:

1. De zenmeditatie
Voor mijn theaterstudie woonde ik vanaf 1977 in Parijs. Ik ontmoette de zen van meester Deshimaru en werd gegrepen door de krachtige houding, de indrukwekkende stilte en de levendigheid van de beoefenaars.
In 1984 ontving ik de monnikswijding.
Zen beoefen ik intensief in de tempel in Zuid-Frankrijk, in de dojo van Amsterdam en overal waar ik ben. De eeuwenoude traditie is er levend aanwezig en wordt in de huidige tijd gecombineerd met een gewoon sociaal leven.
Zo ben ik getrouwd en vader van 3 prachtige kinderen.

2. Acteren en regisseren
Mijn theateropleiding volgde ik in Utrecht en Parijs. Ik voelde mij aangetrokken tot de fysieke kant van het acteren, de moderne mime. Ik kreeg 5 jaar les van Etienne Decroux en vele anderen. In 1982 richtte ik met medestudenten een eigen compagnie op, Théâtre Corps Acteur, die 9 jaar heeft bestaan. De groep speelde door West-Europa in vele theaters. In 1993 kwam ik terug naar Nederland en vestigde mij in Amsterdam. Ik gaf les aan de theaterschool en de balletacademie.
Ik speelde freelance in verschillende voorstellingen en regisseerde 3 grote producties voor het Zwitserse circus en danstheater Rigolo

3. De StressOntknoping
Zoals het woord aangeeft is mijn derde passie het ontdekken en doorgeven hoe je zonder stress kunt leven. Met de zen als achtergrond en met mijn mensenkennis uit de theaterwereld ontwikkelde ik een methode om stress te kunnen verminderen en uiteindelijk vanuit rust te leven en tegelijk spontaan, actief en creatief te zijn.
In 2013 schreef ik het boek ‘Ik heb de tijd, handleiding in tijdsurfen’, dat in 7 heldere aanwijzingen uitlegt hoe je dit verwezenlijkt. Het werd bekroond als beste spirituele boek van het jaar.

Momenteel geef ik lezingen en workshops Tijdsurfen door het land. Ik heb een eigen praktijk in Amsterdam waar ik mensen ontvang die willen leren om vanuit rust te leven. Daarvoor bied ik groepstrainingen en individuele coaching aan.