In het weekend van vrijdagavond 13 tot zondagmiddag 15 oktober 2017 is er een workshop 'Tijdsurfen en Aandacht' in het Dominicanenklooster in Huissen. Het weekend zal bestaan uit verschillende meditatiesessies, een workshop Tijdsurfen en momenten voor jezelf en voor de mooie natuur die vlakbij het Klooster is. Huissen is gelegen aan de rivier de Nederrijn.
De aankomst is vrijdagavond 13 oktober. De workshop eindigt zondag 15 oktober na de lunch.
Een weekend om tot rust te komen en geïnspireerd te worden.

Inhoud
Het lijkt wel of de wereld steeds ongeduldiger ronddraait. Informatie komt sneller en in kleinere eenheden op ons af. Van alle kanten lijken onzichtbare stemmen onze aandacht te trekken. We kunnen al gauw versnipperd raken en ons vooral met kleine zaken bezig houden terwijl de wezenlijke taken blijven liggen. Na een drukke dag vragen we ons af wat we nu eigenlijk gedaan hebben. ‘s Nachts worden we wakker en malen ons zorgen over wat nog moet gebeuren.

Tijdsurfen draait het roer om. Je krijgt de regie terug in handen. Je focus verbetert en de aandacht is bij wat je doet. Je lichaam voelt ontspannen aan en er ontstaat rust in je hoofd. Vaak werk je ongestoord en ben je creatief. De email neemt niet de overhand maar staat ten dienste van je werk. Je bent met de echt belangrijke taken bezig. Je geniet van de dag en van je werk.

Het weekend Tijdsurfen en Aandacht in het klooster schept een eiland van rust, dat zich later zal voortzetten in het dagelijks leven. De workshop tijdsurfen wordt harmonisch afgewisseld met momenten van meditatie en stilte. Er is interactie met de andere deelnemers maar ook tijd voor jezelf en aandacht voor de omgeving.
Na het weekend ontvang je gedurende drie weken opvolgmails, zodat je ook op langere termijn geïnspireerd blijft om te gaan tijdsurfen.

De meditatie is gebaseerd op zenmeditatie. Beginners zijn ook van harte welkom. Op de eerste avond is er een introductie in de meditatie en wordt geoefend wat voor jou de beste houding is.

ik doe mee

Reactie
Ik heb het 'Zen en Tijdsurfen' weekend in het Klooster in Huissen met veel plezier gevolgd. Het heeft me veel handvatten en inzichten gegeven. Ik begin op een andere manier naar tijd te kijken. En zie dat er op een heel praktische manier in het nu geleefd kan worden, het brengt zo veel rust en zo veel hoef ik helemaal niet anders te doen. Dank je wel voor alle informatie die je op een prachtige en heldere manier aanreikt. Het brengt me heel veel. Suzanna Vos

Programma
Vrijdag
19.30 uur: Ontvangst
20.00 - 21.00 uur: introductie in meditatie
De verdere avond is vrij

Zaterdag
8.30 uur: Ontbijt
9.30 - 10.30 uur: Meditatie
10.45 – 12.15 uur: Workshop tijdsurfen
12.30 uur: Warme maaltijd in stilte
14.30 – 16.30 uur: Workshop tijdsurfen
17.30 uur: Avondmaaltijd
19.30 – 20.30 uur: Meditatie
20.45 uur: Avondwandeling

Zondag
8.30 uur: Ontbijt
9.30 – 10.30 uur  Meditatie
10.45 –12.15 uur: Workshop tijdsurfen
12.30 uur: Broodmaaltijd
14.00-15.00 uur: Afsluiting

Prijs:
€ 229,-  Het A tarief geldt indien je een (gezamenlijk) inkomen hebt tot maximaal 1200 euro netto per maand.
€ 294,-  Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand.
€ 359,-  Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. 

Inschrijven voor deze workshop doe je op de site van het klooster.

ik doe mee