Vijf avonden training Assertiviteit en Heldere Communicatie

Het is een leuke training waar je spelenderwijs oefent en leert en waar ook veel gelachen wordt. We trainen met elkaar verschillende handige vormen van communicatie. Ze hebben mooie namen zoals het geven van een bloem uit jouw tuin, of iemand in jouw keuken laten kijken. Al vanaf de eerste avond doen we ook rollenspel. We spelen herkenbare situaties uit waarin van je verwacht wordt dat je op een rustige en niet bijtende manier kunt aangeven dat je ergens last van hebt. Je kiest zelf uit of en wanneer je mee wilt doen aan het rollenspel want al kijkende leer je ook veel. Maar durf gewoon, want zo leer je het meest. Tussendoor ontvang je stimulerende emails en aan het einde is er een terugkomavond die ervoor zorgt dat het geleerde ook op langere termijn beklijft.

Voor wie
Deze training is zinvol als je niet zo gemakkelijk contact maakt of je mening zegt, als je liever vergoelijkt dan iets aankaart maar ook wanneer je de neiging hebt fel en ondoordacht te reageren. In het bijzonder is de training waardevol als je wilt leren

  • te zeggen wat je voelt ( dit is een belangrijke sleutel bij communicatie)
  • je grenzen aan te geven en beter voor je eigen belangen wilt opkomen
  • in een vroeger stadium iets aan te kaarten i.p.v. dingen op hun beloop laten of heftig reageren
  • je op een constructieve manier met meningsverschillen en conflicten wilt leren omgaan


Wat biedt het je
Je verdiept je communicatieve vaardigheden. Je leert hoe je op een natuurlijke manier meer zichtbaar wordt voor je omgeving waardoor deze op de hoogte is van jouw wensen en grenzen. Je weet aan te geven dat je ergens niet op wilt ingaan. Je kunt op een positieve manier feedback geven en je kunt kritiek ontvangen. Wanneer je ergens last van hebt, kun je jouw gevoelens en behoeftes verwoorden. Je weet iets dusdanig aan te kaarten zodat je begrip oproept en oplossingen in zicht komen.

Hoe
De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur. Je maakt stapsgewijs kennis met de verschillende elementen van de communicatie en traint deze meerdere keren waardoor je er ervaring in krijgt. De uitwisseling met de mededeelnemers uit verschillende beroepsgroepen is stimulerend en motiverend en de persoonlijke begeleiding helpt om over eventuele hobbels heen te komen. Je eigen praktijkervaringen worden geëvalueerd. Er wordt ook gebruik gemaakt van rollenspel waarin herkenbare praktijksituaties worden nagebootst. Je bent vrij hieraan deel te nemen of te leren door anderen te observeren. Je krijgt een hand-out aangereikt met de achtergrond van de aangeboden communicatievormen en een handige checklist.

Annuleren
Je kunt tot 1 week voor aanvang de inschrijving annuleren, het inschrijfgeld wordt dan teruggestort. De workshop vindt plaats bij minimaal 5 aanmeldingen.

Korting
Als je al eerder aan een andere module hebt deelgenomen heb je recht op korting. Om deze korting te ontvangen kun je bij het afrekenen een kortingscode gebruiken. Je kunt slechts één kortingscode gebruiken.

KortingCode
Vroegboekkorting: €10 korting, bij aanmelding tot 3 weken voor aanvang-10
Heb je al eerder 1 of 2 modules gevolgd: €20-20
Studenten en stadspas: €40 korting-40

 

Programma

Sessie - 1
28 februari 2019
19 - 21 uur
Sessie - 2
7 maart 2019
19 - 21 uur
Sessie - 3
21 maart 2019
19 - 21 uur
Sessie - 4
28 maart 2019
19 - 21 uur
Sessie - 5, terugkomdag
25 april 2019
19 - 21 uur

Kosten

€195,00
IK DOE MEE (19:00 - 21:00 uur)

Aanvangsdatum

28 feb 2019

Data & Tijden

28 feb, 7, 21 en 28 maart. Terugkomavond 25 april van 19:00 - 21:00 uur

Aantal personen

maximaal 8 per workshop

Locatie

De StressOntknoping
Domselaerstraat 28,
1093 MA Amsterdam
QR Code