Keuzehulp

Kies de modules uit naar je behoefte. Je kunt de modules los van elkaar en in willekeurige volgorde volgen.
Als je meerdere modules doet, zul je merken dat ze elkaar versterken. Je krijgt steeds meer inzicht in jouw functioneren, je brengt spanningen tot rust en zult innerlijke kalmte gaan ervaren.
Je werkt onder begeleiding van Paul Loomans in een kleine groep gedurende vijf avonden of in een weekendworkshop aan een van de thema’s.

De modules

Er zijn drie thema’s: Tijd; Zelfbeeld en Emoties; Communicatie
Kies het thema dat het beste past bij jouw situatie.

Hoe lang ben je met een taak bezig? Wat zet je voorop? Hoe maak je deze keuzes? Met de module ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ schep je rust en aandacht in jezelf en je omgeving.
De belangrijke taken krijgen voldoende aandacht. Je gebruikt je intuïtie en doet de juiste stappen op het juiste moment. Anticiperen wordt tot een tweede natuur. Je weet jezelf te begrenzen. Je emailverkeer is efficiënt en helder.
Tijdsurfen zorgt voor een goede balans tussen werk en thuis.

Met de module Zelfbeeld en Emoties ga je de diepte in. Je krijgt een goede relatie met jezelf en het zelfvertrouwen groeit. Je leert jouw kwaliteiten, maar ook valkuilen beter kennen en weet hoe je gedragspatronen kunt beïnvloeden. Als je snel emotioneel wordt, ga je inzien waarom dit zo is en hoe je dit tot rust kunt brengen. Je weet verlies te verwerken. Je herkent de verbinding tussen oud zeer en reacties die je nu kunt hebben en weet dit te kalmeren en op te lossen.

Je weet op een natuurlijke manier goed zichtbaar te zijn voor je omgeving. Je kunt je gevoelens verwoorden en begrijpt dat dit de sleutel is voor heldere communicatie. Je weet duidelijk en zorgvuldig te reageren wanneer je ergens last van hebt. Je kunt op een opbouwende manier feedback kunt geven en weet hoe je het beste zelf kritiek kunt ontvangen. Je waardeert communicatie als een aangename en gelijkwaardige uitwisseling waarbij je je soms ook kwetsbaar durft op te stellen.

Paul Loomans


Ik ben oprichter van De StressOntknoping en heb een toegankelijke methode ontwikkeld om stress te reduceren en vanuit innerlijke rust te leven.
Ik heb twee boeken geschreven:

  • ‘Ik heb de tijd, handleiding in tijdsurfen’ (2013, bekroond als beste spirituele boek van het jaar, vertaald in 7 talen)
  • ‘Goed gevoel, emoties als medicijn (2016)

Als coach en trainer begeleid ik sinds 2006 mensen en organisaties in open workshops, trainingen en lezingen.
Ik ben zenmonnik sinds 1982. Na een loopbaan als acteur en regisseur, beschouw ik het ontrafelen van het stressfenomeen al meer dan 10 jaar als mijn missie.

Mijn aanpak is beeldend en interactief. Je leert al doende. De sfeer in mijn workshops is veilig en luchtig.

Ik heb een gezin en drie kinderen.

Wat zeggen onze deelnemers