Drie boeken van Paul Loomans

1. Ik heb de tijd, handleiding in Tijdsurfen (2013)

 

2. Goed gevoel, emoties als medicijn (2016)

 

3. Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose (2021)

Drie parels die je leven verrijken
De boeken zijn afzonderlijk te lezen
Samen vormen zij een complete methode

Ik heb de tijd, handleiding in tijdsurfen

 

Het boek is een bestseller op het gebied van tijdsbeheer (15.000 ex.). Het is bekroond als beste spirituele boek van het jaar en is vertaald in het Engels, Duits en Frans.

Het boek wordt geprezen omdat het zo prettig leest en praktisch toepasbaar is. Het ontvouwt het geheim van rust in het uitvoeren van je werkzaamheden met zeven concrete aanwijzingen. De aanwijzingen worden beschreven aan de hand van typerende situaties en laten zich vloeiend integreren in het dagelijks leven.

Tijdsurfen stelt leven vanuit rust voorop. Je zult meer aandacht krijgen bij wat je doet en ook meer voldoening ervaren. Het is prettig voor je gezondheid en je nachtrust. Je zult  merken dat het ook je productiviteit ten goede komt.

Tijdsurfen nodigt je uit je proactief op te stellen en geeft je daarvoor het gereedschap in handen.
Het boek is humoristisch geïllustreerd door Niels de Hoog.

Goed gevoel, emoties als medicijn

 

Onze emoties kunnen ons uit het veld slaan, laten piekeren of laten wakker liggen van de zorgen. Waarom worden we er vaak zo onrustig van?
De emoties die ons als onaangenaam voorkomen zoals angst en verdriet, blijken bij nadere bestudering een helende werking te hebben. Als we er goed mee weten om te gaan, zijn zij het medicijn dat onze wonden geneest en onze pijn verzacht.
We vertrouwen echter meer op onze ratio met als gevolg dat we kortsluiting veroorzaken in ons hoofd.
Goed gevoel geeft je inzicht in hoe je de verstrengeling van gedachten en emoties kunt ontwarren en telkens terug kunt keren tot de zee van rust en vertrouwen.
Het boek beschrijft de aangename emoties zoals geluk en liefde en verwondering als rijkdom van ons bestaan.
Het boek is gevoelig geïllustreerd met schilderingen van Aielle Erens.

Vleugels van vertrouwen

 

Vanuit zijn zen-ervaring ontwikkelde Paul Loomans deze gids voor de innerlijke metamorfose. Hij laat zien hoe je een positief zelfbeeld verkrijgt door een klein maar essentieel aspect in de relatie met jezelf te veranderen.
Vervolgens geeft hij je geeft je twee sleutels in handen waarmee je kunt evolueren zonder wilskracht of discipline te gebruiken.
Met de eerste sleutel komt de innerlijke criticus tot rust, laat je pleasegedrag achter je en raak je uitstelgedrag kwijt.
Met de tweede sleutel laat je nieuwe krachten in jezelf groeien en krijg je vleugels van vertrouwen.
Je leert 10 krachtspreuken gebruiken. Daarmee versterk je het gevoel van verbondenheid en vrijheid of ontwikkel je toegang tot een luchtige en soepele manier van leven.
Tenslotte leer je de belangrijkste les van de Zen kennen.
Het boek is levendig geïllustreerd door Anouschka Boswinous.