De methode van de StressOntknoping

Er zijn vier onderwerpen waarin stress kan ontstaan.
Als je deze thema’s goed kent, zul je stress weten te voorkomen of kunnen oplossen.
Je leeft vanuit van rust en vertrouwen.

Huis met vier verdiepingen

De StressOntknoping laat zich vergelijken met een huis met 4 verdiepingen. Elke verdieping beschrijft een thema en vormt daarmee een deel van onze gedragingen. Het oplossen van stress wordt gemakkelijk door het op te splitsen in deze vier onderdelen. Zij hebben elk een eigen karakter en dus ook eigen aandachtspunten en remedies. Door je eigen gedrag in het licht van deze vier thema’s te bestuderen zul je vanuit rust gaan leven en weten om te gaan met spanningen die je tegenkomt.

Tijdsurfen wil zeggen dat je je vrij beweegt over de golven van de tijd en je de mogelijkheden die zich voordoen waarneemt. Door milde aandacht kun je voortdurend rust en voldoening ervaren.

Emoties zijn functioneel. Ontdek dat een emotie, als je je er niet tegen verzet, uit zichzelf weer verdwijnt. Emoties zorgen ervoor dat nare gebeurtenissen verwerkt worden. Ervaar ook hoe belangrijke positieve emoties zijn en het leven doen kleuren.

Op de eerste verdieping van het huis is de plaats van het zelfbeeld. Hier geven we onszelf vaak strenge aanwijzingen: ons werk moet perfect zijn of we willen graag dat iedereen ons waardeert. Het is fijn om hier vrij te zijn en je eigen norm te kunnen bepalen.

Assertiviteit en Heldere Communicatie zetelen op het dakterras. Hier ben je goed zichtbaar en het is fijn als je je hier thuis voelt. Zo kan men jouw gevoeligheden kennen en jouw grenzen en wensen respecteren. Het is ook de plaats waar je op vreedzame wijze voor jezelf of anderen weet op te komen.

Workshops

In groepen van 8 personen onder begeleiding van Paul Loomans ervaar je hoe je op een aangename en doeltreffende manier stress oplost en vanuit rust gaat leven. Een module duurt 5 donderdagavonden. Je kunt ook kiezen voor een weekendworkshop in combinatie met meditatie.

Kennismaken

Geluidsopnames om te ontspannen

Deze geluidsopnames helpen je om tot diepe ontspanning te komen of beter te slapen. Ze zijn gratis te beluisteren of te downloaden.

Abonneer je op de wekelijkse Inspiratie

Elke week op dinsdagochtend een bruikbare tip om stress kwijt te raken en je aan te moedigen vanuit innerlijke rust te leven. Elke week een klein maar waardevol cadeautje voor jezelf!

Bestel je boek in onze winkel

Bestel
het bekroonde boek Ik heb de tijd, handleiding in tijdsurfen,
Goed gevoel, emoties als medicijn of
Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose
voor jezelf of geef het als geschenk.