Stressvrij werken met Tijdsurfen
Werk en leef vanuit rust

Word je tijdens je werk vaak onderbroken door een vraag of iets onvoorziens, zodat je maar niet vooruit komt? Doe je je best om alle ballen in de lucht te houden, zowel op je werk als thuis, maar heb je het gevoel overal tekort te schieten?


Met ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ zet je rust voorop. Wanneer je de zeven basisaanwijzingen volgt, ontstaat er naast rust ook voldoening en plezier. Je bent creatief en doet de dingen op het juiste moment. Je zult ervaren dat je daar ook productiever van wordt.

rustig werken workshop
rustig werken workshop

Wat levert de workshop ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ je op?

 

 • Je verkrijgt innerlijke rust
 • Je ervaart voldoening bij wat je doet
 • Je kunt goed prioriteren
 • Je verandert ‘moeten’ in ‘willen’
 • Je lost uitstelgedrag op
 • Je maakt gebruik van je intuïtie
 • Je hebt de regie over je tijd

Wat kun je verwachten?

De workshop kenmerkt zich door een aangename sfeer en een heldere methode.

 

De uitwisseling met de mededeelnemers is stimulerend en motiveren.

 

De persoonlijke begeleiding helpt je om de aanwijzingen in jouw situatie toe te passen.

Workshop van 5 sessies

De workshop ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ bestaat uit 4 sessies plus 1 terugkomsessie.

 

Een groep telt maximaal 10 deelnemers.

 

De workshop wordt online gegeven, dus geen reistijd.

Weekend workshop

Er zijn ook weekendworkshops ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’. Zie hiervoor het workshop programma.

 

Deze workshops vinden plaats in het klooster van Huissen of in het prachtige Samaya.

Wat zeggen onze deelnemers

 • Menno Barreveld, DJ bij Qmusic
  Bij slimmer organiseren dacht ik aan de gesjeesde zakenwereld, aan leren hoe je je agenda beter indeelt om meer targets te halen. Maar bij Paul gaat het om jezelf, om vanuit rust te handelen, gedreven vanuit emotie en hoe je je voelt. Dat spreekt mij erg aan. Pauls tip: ‘doe één ding tegelijk en maak het af’ geeft rust, is meteen in te passen en maakt je ook nog scherper en creatiever.
 • Ellen de Lange-Ros, directeur van Faxion
  Tijdsurfen helpt mij om van een dag propvol corvee-klussen te veranderen naar een dag met rust en ruimte, waarbij ik mijn werk vanuit intuïtie doe. Dat geeft meer plezier, meer rust én meer resultaat.
 • Roos Schlikker, auteur en actrice
  De koningin van de to-do-lijstjes dat was ik. Op een gegeven moment betrapte ik me er zelfs op dat ik een lijstje aanlegde van mijn to-do-lijstjes! Ik stond in de modus van het almaar moeten toen ik contact kreeg met Paul. Hij leerde mij Tijdsurfen. De grootste eye-opener die het me gaf was dat ik leerde op mijn gevoel te varen.
 • Geert Jan Groeneveld, neuroloog
  Bij het werken in het ziekenhuis kom je regelmatig in stressvolle situaties terecht. Er zijn momenten waarop snelle en adequate actie noodzakelijk is en de consequenties van verkeerd handelen erg groot zijn. Door het Tijdsurfen kan ik nu ook wanneer er een voortdurende noodzaak tot handelen is, vanuit rust blijven functioneren.
 • Sandra Menken, coördinator en trainer
  Door Tijdsurfen ga ik met meer plezier om met de tijd. Tijdsurfen is een ontzettend leuke methode om anders naar tijd en werkdruk te kijken. Ik volg meer mijn intuïtie en voel mij meer speels en creatief in de aanpak en inrichting van mijn werk. Ik ben mijn werk weer gaan waarderen door Tijdsurfen.
 • René Vlak, webcoördinator
  Tijdsurfen heeft mij veel goede dingen gebracht. Het heeft mij meer rust en plezier in de dingen die ik doe gegeven, meer bewustzijn in wat zich in en om mij voordoet en een groter gevoel van regie over mijn leven. Ik kan het iedereen aanraden!
 • Astrid van den Burg, leerkracht speciaal onderwijs
  Tijdsurfen heeft mij geholpen om rust te ervaren in het werk en het dagelijks leven. Het heeft mij geleerd vanuit ‘zin’ en ‘mogelijkheden’ te functioneren en niet meer vanuit ‘moeten’, ‘schuldgevoel’ en het ervaren van ‘tijdsdruk’. Ik kan me beter focussen, efficiënter werken en ga ontspannen aan de slag.
 • Marieke de Haan, coördinator Archiefschool
  Tijdsurfen heeft mij geleerd om zeurende kwesties op te lossen door ze goed te bekijken en te onderzoeken waar de weerstand vandaan komt. Ik weet waar de kneep zit en kan de kwestie geleidelijk oplossen.
 • Majlis Schweitzer , trainer en zzp'er
  Tijdsurfen geeft de bevestiging dat datgene waar je onbewust naar verlangt de beste manier is om die megacomputer van het onbewuste zijn werk te laten doen. Met concrete aanwijzingen wordt het relatief eenvoudig om meer voldoening te halen uit het dagelijks leven.
 • Maarten Emmelkamp, coach en trainer Praktijk Emmelkamp
  De workshop was een feest. De plek, het eten, de mensen, het leren en ervaren; alles klopte. Het was een rijke ervaring. De workshop Tijdsurfen zie ik als eerste aanzet om mij als mens verder te mogen ontwikkelen in het leren omgaan met de tijd. Het belang van witjes en de volledige aandacht schenken aan de aankloppers zijn voor mij zeer waardevolle inzichten. Ook de meditatie was erg waardevol, de meditatie was goed opgebouwd en de uitleg en begeleiding waren erg helder. Verder was het fijn om met de yoga-zonnegroet meer in je lichaam te komen en te ontwaken. Paul is top als trainer en vooral ook als mens achter de waardevolle methode Tijdsurfen. Ik bewonder de manier waarop Paul zorgvuldig en met aandacht een goede balans weet te vinden in afstand en nabijheid.
 • Hester van der Putte, secretaresse en coach
  De workshop vond ik heel inspirerend en verdiepend, het was leuk en serieus tegelijkertijd. Het is een prachtige manier om al doende, speels en luisterend meer te begrijpen en te voelen wat Tijdsurfen betekent. Na de workshop heb ik het idee dat ik Tijdsurfen echt ‘snap’ met mijn gevoel en het kan gaan toepassen in mijn leven. Ik denk dat het mij rust, energie en plezier gaat opleveren...
 • Mariëtte Embrechts, logopediste & spraak-taalpathologe
  De workshop bood mij concrete handvaten voor tijdsbeleving en de omgang met tijd. Paul stelt het ervaringsleren voorop, hij maakt de inhoud en de oefeningen tot kern. Hij geeft goede voorbeelden en zorgvuldige informatie. Doordat hij de natuur en omgeving erin betrekt is de ontspannen sfeer erg bijzonder.
 • Elke Müller, onderzoeker / schrijver / docent
  Door de zeven aanwijzingen van de cursus te integreren in mijn leven voel ik meer rust, creativiteit en blijheid. De tijd is ons grootste cadeau en niet een vijand die we moeten bedwingen!
 • Nella Vegter, Hoofd Human Resources
  Ik heb de workshop ervaren als heel waardevol. Voor de workshop had ik het boek ‘Ik heb de Tijd’ bijna uit en de workshop heeft voor zoveel verdieping hiervan gezorgd. Vooral de oefeningen met de groep hebben mij meer inzichten gegeven. Paul is een hele fijne trainer, hij is rustig maar ook aanwezig. Hij kan goed uitleggen en beantwoordt alle vragen.
 • Hans Gerritsen, vergunningverlener milieu
  Door de workshop Tijdsurfen heb ik er meer vertrouwen in gekregen dat zaken op hun pootjes terechtkomen. Het heeft mij geleerd om op een soepelere manier om te gaan met de tijd. Paul was rustig, helder en duidelijk als trainer. Hij kwam over als ervaringsdeskundige en kon alles goed helder maken. De workshop was logisch opgebouwd. Er was veel tijd om zaken rustig hun plaats te laten krijgen.
 • Eva Froger, MVO en duurzaamheidsprofessional
  Ik heb de workshop als heel prettig ervaren en het heeft mij veel opgeleverd. Er was een prettige sfeer en een fijne balans tussen workshop, meditatie en tijd voor jezelf. Daarnaast had de workshop een aangename indeling waarbij er voldoende afwisseling was tussen werkvormen, ervaring, uitleg, ed. Het weekend heeft absoluut aan m'n verwachtingen voldaan!
 • Maeike Zijlmans, onderzoeker en neuroloog
  Het tijdsurfen heeft me geleerd om ondanks de drukte toch momentjes van rust te pakken. Samen met Paul ben ik erachter gekomen dat er momenten zijn die mij een gejaagd gevoel geven en nu weet ik dat ik op deze momenten rust moet nemen. Daarnaast ben ik weer meer gaan genieten van de mooie kleine dingen in het leven van alledag en voel ik mij minder uitgeput!
 • Jan Jacobs, coach en psychotherapeut
  Mijn belangrijkste lessen van het tijdsurfen zijn: witjes nemen en je op 1 taak concentreren. Geeft zoveel ruimte en rust. Verder ook dingen afwerken. Na het feest komt de afwas, en ook die afwas kan heerlijk zijn. Ik zie die afwas nu eigenlijk als de ontspanningsfase na een activiteit. Ik heb gemerkt dat die ontspanning heel waardevol is en wil dat nu meer gaan toelaten.
 • Hans Breekveldt, Adviseur Kwaliteitsmanagement Oxfam Novib
  Tijdsurfen gaat voor mij over aandacht. Vooral de aandacht naar het gevoel en de houding waarmee ik dingen doe. Niet altijd en elk moment, maar wel regelmatig door de dag heen. Cruijff zei ooit iets als: ‘Je snapt het pas als je het ziet’. Dankzij Paul zie ik het en doe ik het.
 • Channa Minke, Manager Consulting KPMG 
  Nu ik tijdsurf doe ik de leuke dingen met nog meer plezier en accepteer ik veel makkelijker de minder leuke klussen. Voor ik het weet krijg ik dingen voor elkaar zonder dat ik tijd heb besteed aan er tegen op zien. Het gevoel van 'moeten' is bijna helemaal weg!
 • André van der Kruk, architect
  De workshop Tijdsurfen was voor mij boven verwachting! Het tijdsurfen geeft mij hoop en vertrouwen in wat er komen gaat. Ik heb er weer zin en heb niet meer het gevoel van naar de vakantie toe te rennen.
 • Linde Inghelbrecht
  De workshop Tijdsurfen heeft me concepten aangereikt waarmee ik de vele taken meer kan afstemmen op mezelf. Het maakt me alerter, over hoe ik mijn dag aan het beleven ben en dit is zo waardevol. Witjes, knagende ratten, het zijn zelfstandige naamwoorden geworden in mijn leven! Samengevat, deze cursus was heel relevant voor mij. Bedankt Paul! 
 • Luut Voor in ‘t Holt, Programmanager
  Het mooie van Tijdsurfen vind ik dat de zeven aanwijzingen heel concreet en praktisch uitvoerbaar zijn. En heel effectief. Ik ben alle dingen die op een dag op me af komen, met meer rust en acceptatie gaan doen en met minder moeten. Dat geeft meer ontspanning en plezier en dat is heerlijk.
 • Viviana Buizert, studente Filosofie
  De workshop Tijdsurfen laat je op een mooie manier kennis maken met datgene waar we elke dag mee te maken hebben: de Tijd. Tijdsurfen laat mooi zien hoezeer onze omgang met de tijd iets zegt over de mate waarin we contact hebben met onze eigen innerlijke tijd: de intuïtie. En dat op een lichte en plezierige wijze!
 • Mathijs Tuynman, Trimbos Instituut
  Ik ervaar dat ik even productief ben als voorheen, maar minder slapeloze nachten heb. Bovendien heeft Paul een rotsvast vertrouwen in Tijdsurfen en dat stimuleert me om het wel te blijven proberen. Tijdsurfen is stevig geworteld in zen, maar de workshop, het boek en Paul sluiten goed aan op de alledaagse realiteit. Juist daardoor zag ik toepasbaarheid ervan in voor mijn eigen situatie.
 • Martine des Tombe, dirigente
  Al jaren leed ik onder de botsingen tussen de wereld van mijn chaotische, associatieve natuur en de strakke wereld van het timemanagement. Keer op keer mislukten mijn planningen en blijf ik zitten met het gevoel dat ik het wéér niet goed gedaan heb. Dankzij de tijdsurfmethode én dankzij Paul functioneer ik zonder schema’s , met schaarse lijstjes en met veel meer vertrouwen.
 • Erwin van den Berg, organisatieadviseur
  Tijdsurfen helpt mij de balans te vinden tussen beheersen en loslaten. Als techneut en perfectionist ging ik steeds meer systemen bedenken om mijn leven goed te laten lopen. Dat gaf mij veel stress. Nu ik steeds meer op mijn intuïtie vertrouw zie ik de schoonheid van het toeval weer in en mogen dingen ook anders gaan dan ik verwacht. Ik voel mijzelf weer menselijk worden.
 • Laura van Lee, consultant en trainer Rutgers WPF
  Door het tijdsurfen heb ik meer rust en ontspanning gekregen in mijn leven. Ik kan nu beter kiezen waar ik mijn tijd aan besteed, in plaats dat ik wordt meegevoerd in de waan van alledag. En als ik dan toch een gestreste dag heb, dan doorzie ik ook sneller hoe dat komt. Daarnaast doe ik dingen aandachtiger en met meer tevredenheid en dat geeft weer meer voldoening. Hoera!
 • Angela Pfaff, docent pedagogiek
  Waar ik veel last van had bij het omgaan met tijd, is dat ik soms zo'n overvolle, versnipperde dag heb. Ik was dan zonder er over na te denken, alles aan het afwerken wat zich aandiende. Nu neem ik witjes en werk ik geconcentreerd aan één taak. Door het Tijdsurfen ben ik weer de baas over mijn eigen agenda in plaats van de slaaf van de werkjes.
 • Marianne Hippe, docent Engels
  Zaken waar ik niet meteen mee aan de slag kan visualiseer en benoem ik. Daarna schuif ik ze opzij tot ze zich vanzelf aandienen op een gunstiger moment als ik er energie voor heb. Zo dringen ze niet voortdurend aan me op als knagende ratten en heb ik geen overvolle to-do lijsten meer. Ik vergeet zelden iets meer.
 • Geraldine Hallie, Marktregisseur in vastgoed
  Tijdsurfen heeft een zeer gunstig effect op de stress in mijn leven en mijn dagelijkse beslommeringen. Ik zou willen dat ik hier al veel eerder mee begonnen was. Het leuke en vooral zeer interessante boek ‘Ik heb de tijd, een handleiding in tijdsurfen’ sla ik nu geregeld open als ik toch weer in de stress beland. Een aanrader!
 • Anne-Barbara Ankum, ACT-trainer en therapeut
  Tijdsurfen betekende voor mij een grote verandering in mijn leven. Het gaf mij concrete handvatten om mee aan de slag te kunnen. Mijn knagende ratten weet ik nu te transformeren in witte schapen, iets dat iedere keer weer voor opluchting zorgt. Bedankt voor deze werkbare methode!

Het actuele workshop programma

Geen evenementen gevonden!

Naast de open workshops zijn er ook nog

In je eigen ritme:

Videotraining ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ 

De videotraining ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ bestaat uit 12 lessen plus vier bonuslessen. De training is inspirerend en levendig. Je bepaalt zelf het ritme van voortgang. Wekelijks ontvang je een ondersteunende mail.

Vervolgopleiding:

Opleiding tot trainer Tijdsurfen

In een zevendaagse training word je opgeleid tot trainer Tijdsurfen. Je verkrijgt de licentie om trainingen Tijdsurfen aan te bieden als zelfstandige of als trainer binnen jouw organisatie. Je kunt het Tijdsurfen integreren binnen een coaching praktijk.