De Innerlijke Metamorfose in zelfbeeld en emoties, driedaagse workshop 30 en 31 augustus en 1 september 2024

  • De workshop vindt plaats in het prachtige klooster van Huissen.
  • Van vrijdag 30 aug. 10.30 uur tot en met zondag 1 sept. 16 uur
  • Workshop ‘De Innerlijke Metamorfose in zelfbeeld en emoties‘ i.c.m. zenmeditatie (ook voor beginners)
  • Tijd voor jezelf en voor de mooie natuur
  • Een weekend om tot rust te komen en geïnspireerd te worden.


Het thema zelfbeeld en het thema emoties worden gezamenlijk in een workshop behandeld: De Innerlijke Metamorfose. Het werken aan emoties kun je het beste doen op de stabiele bodem van een positief zelfbeeld.
Dit is een workshop die je veel inzicht zal opleveren over je eigen functioneren en je gevoeligheden.
Je ziet hoe je op een aangename manier kunt evolueren en oude blessures achter je kunt laten. Je versterkt je zelfvertrouwen  en je vergroot je innerlijke rust. Je kunt op soepele en luchtige manier met het dagelijks leven omgaan en voelt je minder afhankelijk van anderen.

Voor wie
De workshop is gericht op iedereen die zijn functioneren beter wil begrijpen en kunnen beïnvloeden. Je kunt met deze workshop werken aan gedragspatronen zoals onzekerheid, sterke gerichtheid op anderen, je aanpassen aan de omgeving, je terugtrekken op jezelf, jezelf omlaag halen of faalangst.
Je brengt angsten, bezorgdheid en piekeren tot rust en leert hoe je een verlies verwerkt.

Resultaat
Je zult je rustiger gaan voelen. Je krijgt een betere relatie met jezelf omdat je gestimuleerd wordt jezelf te aanvaarden. Van daaruit kun je zelfvertrouwen, innerlijke balans en een gevoel van verbondenheid ontwikkelen. Oude patronen die je hinderen breng je tot rust.
Je krijgt meer toegang tot je gevoel. Je wordt sneller van iets blij of enthousiast. Je leert de ‘zee van rust en vertrouwen’ kennen als basis waarnaar je telkens weer kunt terugkeren. Op een basis van emotionele stabiliteit weet je goed om te gaan met onzekerheid, verlies of pijn en weet telkens weer in balans te komen.

 

“De workshop ‘De Innerlijke Metamorfose in zelfbeeld en emoties’ heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb andere aspecten van mijzelf leren kennen. Ik durf nu te openen en te zijn met wat er is.”Ingrid van Lier, Vertaler en Schrijver

“Een goede basis om mijn leven meer een geheel te laten worden. Ik kan nu meer aandacht geven aan emoties en gevoelens zonder de knop radicaal om te moeten zetten.”Egbert Schroten, Manager/specialist

“De variëteit in het programma, de omgeving, het klooster en de groep zorgden voor een rustgevende setting die uitnodigend werkte en vertrouwen uitstraalde.”Gerda Dicke–de Vree, Onderwijzeres

Al spoedig ontstaat er een groepsgevoel tussen de deelnemers. De reis die deze workshop is, maken we samen. Het is alsof we hier een pad omhoogklimmen, daar door een rivier waden, op een wei gezamenlijk uitrusten en dan weer door naar het volgende avontuur. De groep kan pas verder als de laatste deelnemer ook is overgestoken, en lukt het iemand niet, dan is er altijd wel een helpende hand om hem eroverheen te trekken of te laten zien hoe je het kunt aanpakken.

Zenmeditatie
Paul Loomans is zenmonnik. Gedurende de drie dagen beoefenen we ’s morgens en ’s avonds zenmeditatie. Het is fijn om in deze workshop kennis te maken met de stilte en open aandacht van de meditatie. We zitten bij voorkeur op een kussen, maar je kunt ook gebruik maken van een bankje of stoel. Kussens en bankjes zijn aanwezig. Neem gemakkelijk zittende kleren mee, waarin je vrij kunt ademhalen. De sessies zijn ook toegankelijk voor beginners.

Programma

10.30 -
Aanvang
Vrijdag
11.00 - 12.30
Workshop 1
Vrijdag
12.45 -
Lunch
Vrijdag
14.30 - 17.00
Workshop 2
Vrijdag
17.30 -
Avondmaaltijd
Vrijdag
18.30 -
Vespers (voor wie wil)
Vrijdag
19.30 - 20.30
Introductie in de zenmeditatie met aansluitend beoefenen
Vrijdag
20.45 -
Avondwandeling
Vrijdag
7.45 -
Meditatie
Zaterdag
8.45 -
Ontbijt
Zaterdag
10.30 - 12.15
Workshop 3
Zaterdag
12.45 -
Lunch
Zaterdag
14.30 - 17.00
Workshop 4
Zaterdag
17.30 -
Avondmaaltijd
Zaterdag
18.30 -
Vespers (voor wie wil)
Zaterdag
19.30 - 20.30
Meditatie
Zaterdag
20.45 -
Avondwandeling
Zaterdag
7.45 -
Meditatie
Zondag
8.45 -
Ontbijt en daarna kamer leegmaken
Zondag
10.30 - 12.15
Workshop 5
Zondag
12.45 -
Lunch
Zondag
14.00 - 16.00
Afsluiting
Zondag

Kosten

379-499
IK DOE MEE

Aanvangsdatum

30 aug 2024 - 01 sep 2024

Data & Tijden

van 10:30 uur

Aantal personen

maximaal 14

Locatie

Klooster Huissen
Stadsdam 1,
6851 AH Huissen
QR Code