Wekelijkse Inspiraties archief

Elke dinsdag stuurt Paul een tip om meer vanuit rust te kunnen leven. Op deze pagina’s vind je alle Wekelijkse Inspiraties van het laatste jaar. Klik op de titel van de Inspiratie die je interesseert om de volledige tekst te lezen.

 

Spreekt een bericht je aan of heb je ervaring met het thema, gebruik dan de optie om een reactie achter te laten.

 • Moet je wel net zien, denk ik bij mijzelf. Drommen mensen staan op dit perron te wachten op de trein die ook na 10 minuten over tijd nog niet komt. Ik heb weliswaar ruime overstaptijd, maar het begint nu krap te worden... (meer)

 • Bij een allergische reactie wordt iemand óf heel boos, óf hij slaat dicht. De persoon wordt geraakt wordt in een oude pijnplek. Ooit vroeger is deze persoon heftig gekwetst geweest... (meer)

 • Je verontschuldigen voor iets is lastig. Je maakt je kwetsbaar. Inderdaad kan de ander zeggen: ‘Hè hè, eindelijk zie je het zelf ook’.  Maar sorry zeggen is vooral sterk. Je kwetsbaar tonen, laten zien dat je niet perfect bent, is een teken van kracht ... (meer)

 • ‘Zo, aha, dat is niet zo mooi’, hoor ik mijn vrouw aan de telefoon zeggen. ‘Jeetje, en hoe is het nu met je?’ Ik spring overeind en ga naast mijn vrouw staan die inmiddels maar haar linkerhand in de huisapotheek aan het woelen is. ‘Wat is er gebeurd?’ vraag ik ... (meer)

 • Je kunt met je email echter zowel reactief als proactief omgaan. En dat is een groot verschil. Bij reactief is het eerste wat je ’s morgens doet je mail openen en staat je emailprogramma de hele dag open zodat je telkens snel kunt antwoorden. Je reageert meteen ... (meer)

 • In eerste instantie is het nodig dat je alle bruikbare informatie actief tot je neemt. Vervolgens, en dit is een cruciale stap, laat je het even ‘sudderen’. Dit betekent in de praktijk dat jouw onbewuste er zich in kan mengen.  ... (meer)

 • ... niet gestoord kan worden. Hij legt uit dat de creatieve geest is als een schildpad die uit zijn huisje komt: pas als er een flink tijdje niets anders gebeurt, steekt hij zijn kop naar buiten en kruipt hij uit zijn schulp ... (meer)

 • Mijn ervaring is anders: je kunt de ander helpen om bij zijn gevoel te komen, door simpel luisterend oor te zijn en een paar vragen te stellen, en vooral niets te willen. Dan kan het wel degelijk helpen. Het verdriet moet naar buiten om vervolgens te kunnen ... (meer)

 • Ik zie een tijdloze lege ruimte voor me. De ruimte voelt kil en eenzaam aan. Ik weet dat ik naar binnen moet, maar wil niet. Ik mag toch wel koppig zijn?  Ik zit buiten op een bankje. Onze hond komt naast mij zitten. Hij kijkt zacht voor zich uit alsof hij me wil toefluisteren ... (meer)

 • Je kunt dat al heel simpel doen tijdens het nuttigen van een kopje thee of koffie. Kies daarvoor een aangename plek in huis uit en doe verder niets anders dan de warmte van het kopje voelen en de thee drinken ... (meer)

 • Vanmorgen op mijn wandeling terug van mijn tent naar de tempel kom ik Mira tegen. Ze blijft staan en kijkt aarzelend  naar haar baasje. Ik kniel en breng me op haar hoogte. Een moment gebeurt er niets. Dan draait Mira zich om en komt op mij aflopen ... (meer)

 • In de dojo, de meditatieruimte, is geen vrije ruimte meer te ontdekken. De zwarte zenmatjes liggen zonder tussenruimte zij aan zij. Ook de voorruimte wordt nu dojo. Het vraagt van iedereen die hier is ... (meer)

 • Ik heb mijn tassen al drie keer overhoop gehaald, de gehele inhoud in keurige rijtjes op het bed uiteen gestald, vervolgens in andere tassen gekeken waar hij zich eigenlijk niet kán bevinden maar je weet maar nooit, tot ik uiteindelijk moet toegeven ... (meer)

 • De jongen met het kuifje komt uit Parijs. Hij praat in grappentaal. Voortdurend slissen understatements door zijn lippen, waarbij je je oren moet spitsen om ze goed te verstaan. Dan kijkt hij je met een koddige blik aan van: snap jij hier nou wat van? ... (meer)

 • Het is al een tijdje geleden dat Bruno de koffie gedaan heeft en hij moet diep in zijn geheugen duiken. Er staan twee gigantische percolators. ‘Kijk, deze tube moet dan hierin, en waar dit voor is weet ik ook niet zo goed ... (meer)

 • Hij roept een meisje met zwarte dunne kleding en fel rode lippen. Het meisje kijkt stoer en tegelijk onzeker om zich heen. Wat zal hij over haar vertellen, nu zij zich in deze afhankelijke positie bevindt en de speech lijdzaam moet ondergaan ... (meer)

 • Ze kijkt Sylvia glimlachend aan.  Sylvia blikt met grote ongelovige ogen terug. Dan kleuren haar wangen rood en beginnen er tranen uit haar ogen te rollen. Ze stamelt dat ze dankbaar is dat ze op deze manier verwelkomt ... (meer)

 • Opnieuw reigen de letters zich aaneen op het scherm. 'Wil je mij vasthouden?' staat er. Ik pak zijn handen en leg ze in de mijne. Zo blijven we zitten.  Ik praat over voetbal, over muziek, over nieuwtjes uit mijn leven. Meestal ontstaat dan een humorvolle uitwisseling met ... (meer)

 • Omdat het nog zo lang licht is, neem ik bij de avondwandeling met onze hond een balletje mee om te gaan gooien. Ik moet dat dan wel zo doen dat hij het niet ziet, want anders is hij niet meer te stuiten. Maar ondanks mijn toneelkunsten om Giz af te leiden, heeft hij ... (meer)

 • Je volgt een oneindig lijkend slingerpad dat telkens weer naar de andere kant buigt en dat je soms dicht naar het midden leidt, waardoor je denkt dat je er al bijna bent, om je vervolgens te voeren naar buitenste cirkels ... (meer)

 • Ook hij heeft een moment nodig om de beslissing te nemen. Dan vertelt hij stukje bij beetje een eerste herinnering. Hij houdt zijn tranen in. Het volgende uur bezoekt hij stuk voor stuk deze pijnplekken die in een verre hoek van zijn onbewuste ... (meer)

 • Het lijkt wel een scene uit een film, maar dit is levensecht. Ik kijk strak terug. Donder op man, denk ik bij mijzelf. Opnieuw maakt hij het gebaar met z'n hand. Achter mij in het stoeltje ... (meer)

 • 'Nog even doorzetten, dan ben ik klaar'. Herken jij dit? Je hebt al een hele middag gewerkt. Je begint een beetje suf te worden, het gaat allemaal net ietsje langzamer, maar je bent er bijna. Nog even, denk je bij jezelf, kom op ... (meer)

 • Nee zeggen is lastig. Zeker bij vrienden, die omhoog zitten. Dit is geen pleidooi om nooit te helpen maar soms is het gewoon beter om voor jezelf te kiezen en nee te zeggen. Om jezelf te beschermen. Omdat je eigenlijk altijd ja zegt en je daarom zoveel te doen hebt ... (meer)

 • Met die tijdwinst die je gekregen hebt, ga je meteen nog wat extra taakjes afhandelen waar je eerst niet aan toegekomen was. Binnen ... (meer)

 • Het is de kunst om een gezin, een groep of team tot samenhang te brengen, zodat elk individu zijn eigen unieke plek heeft, en er samen een organisme gevormd wordt. Dan kun je iemand opvangen die het even moeilijk heeft ... (meer)

 • Maar het allerbelangrijkste is de stap die daaraan vooraf gaat: de wil en de overtuiging om het hebben van tijd voorop te zetten. Het is een bewuste stap, een essentiële beslissing. Je kiest voor het leven in plaats van het ...(meer)

 • De hersenen nemen informatie krachtiger op wanneer die met een emotie gepaard gaat.  Dat principe gebruik ik zelf ook in de workshop Zelfbeeld en Emoties, als het gaat om het transformeren van oude ...(meer)

 • Met een schuin oog keek ik telkens naar stand van de accu.  Het viel mij op dat er een verandering plaats vond, het werd minder leuk. Het was net alsof er een hinderlijke indringer in mijn hersenen was geslopen. Eentje die wilde weten of het wel goed zou gaan ...(meer)

 • Vaak zijn we bewust of onbewust onze taken aan het afvinken. 'Zo, dit is alweer gedaan, dan die twee kleine taakjes afhandelen en dan wil ik eindelijk dat even wegwerken.' 'Benoem wat je doet' brengt je terug naar de actie zelf. Het is een andere benadering ...(meer)

 • Deze is voor de verantwoordelijken en de nauwkeurigen onder ons, waar ikzelf ook toe behoor!  Natuurlijk is ons werk belangrijk, maar laten we niet vergeten er een beetje lucht door te blazen en wat humor over te strooien ... (meer)

 • Ik vroeg aan de deelnemers hun emotie te benoemen. De belangrijkste waren afschuw, angst en bezorgdheid. Vervolgens stelde ik voor deze gevoelens toe te laten en ruimte te geven. Het was sowieso niet mogelijk ... (meer)

 • Het is handig om te beseffen dat jouw kernkwaliteit tegelijk ook jouw valkuil kan zijn. Kernkwaliteit en valkuil zijn termen uit de trainingswereld. Voorbeelden van kern ... (meer)

 • Als een kalligraaf met een penseel een kalligrafie maakt, dan eindigt hij zijn penseelstreek met een lijn in de ruimte. De inkt en het papier laten elkaar traag los. Dit gebaar wordt zanshin genoemd ... (meer)

 • Het is niet gemakkelijk om goed feedback te geven. Dat is echter geen reden om het niet te doen. Indien je de tijd hebt, bereid je dan voor, weet wat je wilt gaan zeggen. Hieronder volgen een aantal tips en aandachtspunten ... (meer)

 • Heb jij dat ook dat je bij de eerste lentedagen kijkt alsof je de wereld voor het eerst ziet? Dat je rondslentert tussen het zonlicht en de prille warmte, en de wereld om je heen zo mooi lijkt? Het lijkt wel alsof we eerst moeten afzien voordat we fris kunnen kijken ... (meer)

 • Nu we zo gemakkelijk toegang hebben tot nieuws, social media, en Netflix is het ook belangrijk om te kijken wat je wilt met deze verleidingen. Als je chocolade in de kast hebt liggen, is het lastiger om aan de verleiding te weerstaan dan wanneer je naar de winkel zou moeten. ... (meer)

 • Het gaat om een proactieve houding. Wat wil je gaan doen? Als je niet zelf kiest, word je gekozen.  Dat overkomt mij als ik moe ben. Dan laat ik me gemakkelijker in iets wegglijden. Maar anders probeer ik proactief te zijn ... (meer)

 • We kunnen ook boos worden wanneer we 'op onze ziel getrapt worden'. Een uitdrukking die wil zeggen dat we ons tot in het diepst geraakt voelen. In de praktijk betekent dit dat er langs een oude wond geschuurd wordt, een plekje in onze herinnering ... (meer)

 • Wat doe je met die oordelende stem, die in de psychologie de innerlijke criticus wordt genoemd? Eigenlijk wil je deze stem graag weg hebben. Zij haalt je naar beneden, en remt je af. Zij veroorzaakt een negatief zelfbeeld ... (meer)

 • Vroeger in mijn acteurstijd heb ik een tijdje circusvaardigheden aangeleerd. We waren als jonge theatergroep gelieerd aan een circus en iedereen trainde een discipline waarmee hij affiniteit had. Ik koos koorddansen. Het is heel leerzaam om te zien hoe ... (meer)

 • Mijn voorstel is dit 'moeten' te 'veranderen' in willen. Dat begint al in het taalgebruik, maar ook door je even voor te stellen wat je nodig hebt om het uit te voeren. Ik noem dit ook wel 'laten binnenkomen' of ... (meer)

 • Je kunt beter uitspreken wat je wenst en hoopt dan voornemens te formuleren. Een voornemen is vaak gedoemd om te mislukken, maar een wens of verlangen heeft een open eind. Bovendien kun je er daar zoveel van hebben als je wilt. Wel raad ik aan ...(meer)

 • Een goede vriend van me vertelde dat er bij hem in de familie twee partijen zijn, twee groepen die niet met elkaar communiceren. 'Waarom niet?', vroeg ik hem. 'Oh', zei mijn vriend meewarig, 'dat dateert al van 17 jaar geleden. Ze weten zelf nauwelijks ...(meer)

 • Compassie betekent letterlijk meevoelen. Compassie tonen lijkt op het eerste gezicht alleen maar positief te kunnen zijn. Toch kan ik een afweerreactie krijgen als iemand te behulpzaam met mij is. Troosten kan ...(meer)

 • Als de bijeenkomst, de sessie, de les afgelopen is, zijn we moe. We hebben net geconcentreerd geluisterd, informatie opgenomen of gesproken, nu is het voorbij, oef. We willen uitblazen en de bladzijde omslaan ...(meer)

 • In de zen zeggen we dat geloof een optie is: het komt tot leven omdat jij erin gelooft. Niemand weet of er leven na de dood is, of er reïncarnatie is, of een hemel. Maar je kunt er wel in geloven. Verhalen over vorige levens van Boeddha worden bij ons in de zen ...(meer)

 • In het weekend houd ik ervan te koken en schroom dan niet iets bewerkelijks te kiezen. Zo was ik afgelopen zondag in de weer met een recept van ja echt waar Sophia Loren, een recept dat beschreven stond in het Parool. Nu is Sophia Loren nog van de tijd dat de ...(meer)

 • Sommige zorgen zijn terecht maar veel zorgen geven slechts weer hoe lastig we het onzekere vinden. Neem dit soort zorgen niet al te serieus. Ze gaan over de toekomst, en in ons hoofd bedenken we mogelijke uitkomsten en vooral ... (meer)

 • Deze gewoonte heb ik overgehouden uit mijn theatertijd. Als acteurs hadden wij het gebruik om kort voor de voorstelling nog enkele scenes met elkaar te repeteren. Daardoor worden ze nog eens extra verankerd in ... (meer)

 • "Ik werk met een trechtermodel', legt Sven mij uit. Met Sven maak ik de Engelse uitgave van de Online Videotraining 'Stressvrij werken met Tijdsurfen'. Ik vraag hem hoe hij dat aanpakt met zo'n grote ... (meer)

 • Op vakantie kun je goed waarnemen hoe het werkt als je de vaste planning loslaat en navigeert op je gevoel. Daar lijkt het vanzelfsprekend om te luisteren naar de aard van de tijd.  Voor het bepalen wanneer je gaat wandelen bijvoorbeeld, let je op ... (meer)

 • Ken je ook mensen die (bijna) nooit klagen? Wat is hun geheim? Onderdrukken ze hun negatieve gedachten? Of zijn ze eerder gericht op het positieve?  Als ik binnenkom bij mijn vriend Jeroen, maakt hij altijd een grap. Dan kijkt hij mij vragend aan en ... (meer)

 • Tijdens het weekend Tijdsurfen in het klooster in Huissen ontstond er een discussie. 'Je hebt best veel discipline' zei een deelnemer tegen mij. Hij had al meerdere programma's bij mij gevolgd en kende mij dus best goed. 'Welnee', zei ik, 'ik heb juist helemaal ... (meer)

 • Om deelnemers aan een workshop te laten begrijpen wat er bij angst gebeurt, doe ik een oefening. Deze oefening laat inzien waarom wij mensen (in tegenstelling tot andere zoogdieren) zoveel last kunnen hebben ... (meer)

 • Iedereen kent wel de uitdrukking 'Is het glas halfvol of halfleeg?' Je kunt vaak op beide manieren naar een situatie kijken. Beschouw je het glas als halfvol, dan zie je de optimistische kant, datgene wat er wel is ... (meer)

 • Al als kind had ik een fascinatie voor grotten en verborgen ruimtes. Ik las tal van boeken over grotonderzoekers. Er was een verhaal over jongens die de ingang van een grot ontdekten, het aan niemand vertelden en bij elk bezoek een stuk verder de verborgen ruimtes binnendrongen.

 • Het is een mooie uitdrukking: 'In geuren en kleuren vertellen'. Het is het geheim van een goed verhaal. Wanneer de verteller je weet mee te nemen en inzoomt op details waarbij je zintuigen worden aangesproken ... (meer)

 • 'Néé', hoorde ik mijzelf roepen, 'het is niet waar, dit kan niet'. Het kwam uit mijn hart maar was tegelijk ook een beetje toneelspel. Net hoorde ik een werkman van het bedrijf dat de regenpijp zou komen repareren zeggen: 'Wij kunnen er ook niets aan doen ... (meer)

 • Heb je wel eens gehoord van de 5-seconden regel van Mel Robbins? Het concept is ontstaan uit de observatie dat wanneer er een nieuw idee in je opkomt, de hersenen na een paar seconden allerlei bedenkingen beginnen te verzinnen om het niet ... (meer)

 • Een ochtendritueel is een manier om met aandacht het begin van een nieuwe dag te vieren. Het drukt voor mij ook dankbaarheid uit voor het leven. Het is een positief begin, het zijn gezonde fijne acties. Ik had al een ochtendritueel toen ik mimestudent was in Parijs ... (meer)

 • Laatst kwam ik een ZZP'er tegen die mij het volgende vertelde: 'Ik ben graficus en een half jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van werknemer naar zelfstandige, en naar alle tevredenheid. Ik geniet mijn vrijheid ... (meer)

 • - Artikel verschenen in de kloosterkrant van het Dominicanenklooster in Huissen over mijn katholieke jeugd en latere spirituele zoektocht. --- Mijn ouders waren allebei zeer gelovig. Als kleine jongen kan ik mij herinneren dat ik op mijn knietjes voor een stoel zat ... (meer)

 • Daar stond ik dan, op de top! Met uitzicht op al die andere mastodonten, die slapende bergruggen sommigen met hun witte mutsen op.  Wat je niet ziet op de foto is de weg ernaar toe. Deze berg was een steile joekel en vaak kwam ik mijzelf tegen. Mijn hart bonsde ... (meer)

 • Zelf loop ik als het kan graag op blote voeten. En sinds meer dan een jaar loop ik buiten op 'fivefinger shoes’, een soort van handschoen voor de voet met een soepele zool eronder. Ook hierbij voel je elke stap, maar kun je gerust over kiezels en gruis lopen ... (meer)

 • In de vakantie lijkt de tijd zich te vertragen. Ik betrap mijzelf erop dat ik lang naar iets aan het kijken ben. Vandaag zag ik twee roofvogels zweven over de velden. Dan weer dicht bij elkaar, dan weer uit elkaar, speurend naar een prooi maar tegelijk ... (meer)

 • In de zen staat het harmoniseren hoog in het vaandel geschreven. Je bent niet alleen op een retraite maar samen met een groep. Allerlei gebruiken zijn gericht op het harmoniseren. Bij de maaltijd bijvoorbeeld bedien je elkaar ... (meer)

 • Een goede voorbereiding maakt de vakantie leuker en zorgt dat er minder reden tot stress is. Als je een last-minute mens bent en doorwerkt tot de laatste dag, dan vermoeid je koffer gaat inpakken en ... (meer)

 • We kunnen onszelf soms hard toe te spreken of naar beneden te halen als we niet kunnen voldoen aan eisen of verwachtingen van onszelf of van anderen. Als we een fout maken, kunnen we zeggen 'Oh, zo dom van mij'... (meer)

 • De leegte binnendringen is als door een bos lopen en overvallen worden door de mist. Je zou er het liefste zo snel mogelijk uit vertrekken, maar dat is niet mogelijk, je zou slechts verdwalen en je dieper in de nesten werken. Als je echter ontspant, krijgt de mist iets vertrouwds ... (meer)

 • De toekomst is onzeker. Onze eigen toekomst en ook de toekomst van de planeet en haar bewoners. Nu met het aanhoudende warme weer, hoor je veel praten over de klimaatverandering en de opwarming van de planeet ... (meer)

 • Het is een interessante vraag. Op het gebied van tijdsbeheer kun je een heel goed zijn, je werk vanuit rust en aandacht doen, regelmatig 'witjes' nemen, vanuit je intuïtie werken en desondanks een gevoel ... (meer)

 • De beste voorbereiding op de volgende fase, is een goede afsluiting van de vorige.  Zo eindig ik een workshop of presentatie met de vraag aan de deelnemers om zich voor te stellen wat men wil gaan doen met ... (meer)

 • Eén grote stap lijkt heel wat, maar blijvende transformaties en ontwikkelingen bestaan eerder uit vele kleine stapjes. Dat geldt voor het opvoeden van kinderen, het werken aan persoonlijke ontwikkeling ... (meer)

 • Ingesleten gewoontes veranderen is best lastig. Het lijkt of ons systeem vraagt om dat biertje na het werk of die chips of chocola op bepaalde telkens terugkerende momenten. Er gewoon mee stoppen ... (meer)

 • Vorige week donderdag had ik zo ingedeeld dat ik al lekker vroeg in Huissen kon aankomen. Zo kon ik in alle rust het programma van de workshop van de volgende dag verder uitwerken. Toen ik in ... (meer)

 • Een koude douche krijgen, dat is toch met je beide benen op de grond terecht komen, nadat je iets teveel gedroomd hebt? Of als je moet contateren dat je een verkeerde berekening gemaakt hebt? Maar jezelf opzettelijk ... (meer)

 • Ken je het lied van Brigitte Kaandorp 'Ik heb een zwaar leven'? Het is zo om te lachen, maar wel ook een lach van herkenning want het ligt dichtbij om het leven als zwaar te zien. Het kan een gewoonte worden om telkens het zware te benoemen. 'Ik heb wel ... (meer)

 • Il Dolce far niente: de zoete kunst van het niets doen. Ik mocht het afgelopen dagen van dichtbij meemaken en mij er opnieuw door laten inspireren. Mijn jongste dochter was zestien geworden en mocht daarom een bestemming uitkiezen om een een paar dagen ... (meer)

 • Mijn kinderen en ook de poesen keken verbaasd toen ze mij 's morgens in rare houdingen zagen bewegen in onze woonkamer. Het zag eruit zoals de poesen die zich uitrekken, ik was de yoga-zonnegroet ... (meer)

 • Het is gemakkellijk om te kunnen klasseren wat we om ons heen zien. Zo kan ik vertellen dat ik tulpen, paardenbloemen en madeliefjes gezien heb tijdens mijn fietstocht. Een naam is handig ... (meer)

 • Ken je het liedje van Maarten van Roozendaal 'Mooi'? Hij zingt over de lente (en over het leven), zo mooi! Hier een paar zinnen uit het lied: Kan iets verser dan het vers is? Kan iets jonger zijn dan jong? Ach ik ben Goddank ... (meer)

 • Anticiperen is een van de belangrijkste acties die je kunt ondernemen om te zorgen voor een rustige afhandeling. En omgekeerd: als je niet vooruit denkt en vooruit handelt, zul je vaak op het laatste ... (meer)

 • Hoe kijk jij aan tegen geluk? Er wordt zoveel over geschreven, onderzoek naar gedaan en het geluksniveau in verschillende landen met elkaar vergeleken. Geluk is een product geworden waarvan je... (meer)

 • Wat een apart woord, deadline. We zeggen het zoveel dat we nauwelijks meer stilstaan bij de betekenis. Ik stel voor het gebruik van dit woord af te schaffen en daarvoor ... (meer)

 • 'Leg het even neer. Als je te lang speelt, lukt het niet meer en moet je het even wegleggen. Dat is bij mij ook zo.' Mijn zoon keek naar zijn zus die een computerspelletje van hem had overgenomen. ... (meer)

 • Dat kan een lastige vraag zijn. Ga je die oude jas die je zolang gedragen hebt nog bewaren nu je een nieuwe hebt? Wat doe je met de tekeningen die de kinderen voor je gemaakt hebben? Wat doe je met je oude ... (meer)

 • Kritiek is in mijn ogen een onhandige manier van feedback geven. Als je kritiek hebt, ben je vaak al wat geïrriteerd. Dan kan de opmerking die je maakt een afwijzende ondertoon hebben. Volgens de boekjes is het elegant ... (meer)

 • In zen is het ontbijt altijd hetzelfde. Het is een kom met warme rijstsoep. 's Morgens wordt de soep geserveerd met een indrukwekkend ritueel, alsof zij heilig is en het belangrijkste wat je tot je kunt nemen. De soep zelf ... (meer)

 • Je zou deze Inspiratie ook kunnen noemen: 'Durf nee te zeggen'. Ik ben zelf trouwens ook zo iemand die al ja kan zeggen voordat ik goed ... (meer)

 • In mijn werk als coach kom ik vaker mensen tegen die een nieuwe richting inslaan. Soms vrijwillig maar soms ook gedwongen, omdat hun functie boventallig wordt, of omdat er in de samenwerking iets spaak loopt..... (meer)

 • Als je je over iets schuldig voelt, kan dat lang aan je knagen: 'Waarom heb ik toen niet beter opgelet?' ... (meer)

 • Je verbinden met iemand betekent dat je kunt voelen wat de ander voelt en kunt kijken zoals de ander kijkt.Daarvoor is het nodig jezelf even opzij te zetten. De mate waarin wij ... (meer)

 • Maak onderscheid tussen wat je in je lichaam voelt en wat je erover denkt. Het gevoel is iets wat je kunt waarnemen, wat je kunt lokaliseren. Het idee is je er niet tegen te verzetten ... (meer)

 • Het begin van de dag is een heilig moment. Zoals eigenlijk elk begin. In de snelle wereld waarin we leven ligt er bij velen een smartphone naast het bed, die ook de wekker is. Daarmee laten we meteen al heel wat rumoer ... (meer)

 • Als cliënten van mij een terugslag ervaren, maak ik vaak een tekening met een stijgende lijn. Vervolgens teken ik er een andere lijn doorheen die op en neer gaat. Dan leg ik uit dat ... (meer)

 • De tijdsurfer zet de intuïtie voorop, en ziet de ratio als een hulpmiddel, als een werktuig. Deze intuïtie moet goed van informatie voorzien zijn, met alles wat hij in de toekomst wil gaan doen

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link