Feedback Communicatie & Assertiviteit 5 avonden

 • Ik ben blij dat ik meer bewustzijn heb gekregen door de technieken die aangereikt zijn om op een goede manier met elkaar te kunnen communiceren. Paul geeft je steeds het gevoel, dat je in dit proces op weg bent om hierin bekwaam te gaan worden. Ik merk dat ik nu meer ruimte in mezelf ervaar en mezelf beter kan laten zien. De vaardigheden van de communicatie kon ik verbinden met ......

 • Ik heb de training als prettig en leerzaam ervaren. Het begrip 'pre-assertiviteit' vond ik een eye-opener. Als je daaraan werkt, hoef je minder voor jezelf op te komen/minder ontploffingsgevaar! In mijn rol als trainer vond ik het inspirerend om bij je 'af te kijken' hoe je rollenspellen doet! Zo ontzettend goed - en grappig bovendien.

 • Ik kan mezelf beter zichtbaar maken en meer concreet zeggen wat ik voel/ervaar. Daarnaast kan ik de ander helpen zich zichtbaar te maken door te vragen en door te vragen. Ik heb veel handvatten gekregen om duidelijk te communiceren, ook als er een lastige situatie ontstaat.

 • De workshop heeft mijn verwachtingen overtroffen. De insteek was zeer authentiek en gelaagd. Ik vond het prettig hoe Paul ruimte voor iedereen bewaakte en aansloot op de behoefte van de deelnemers. Ik voelde mij erg op mijn gemak, waardoor ik nieuwe alternatieven kon uitproberen. Tijdens...

 • Ik heb het meeste gehad aan zichtbaarheid: een bloem uit jouw tuin geven, zoals Paul het noemt. De training heeft mij laten zien dat dit de sleutel is tot alle communicatie. Ik zag ook in dat ik dit tot de training toe nog eigenlijk weinig...

 • De training bracht mij fijne inzichten en goede handvaten om mee te werken. Vooral het rollenspel en oefenen in de praktijk waren erg waardevol. Paul weet goed in te spelen op verschillende voorbeelden en situaties en houdt rekening met je gevoel. Daarnaast is het fijn...

 • Op een humorvolle manier, kraakhelder en ogenschijnlijk simpel weet Paul in zijn workshop over te brengen hoe je jezelf meer kunt laten zien in je communicatie. De praktijkvoorbeelden en de oefeningen met de groep gaven verrassende inzichten. Er werd veel gelachen, er was wederzijdse erkenning...

 • Ik heb geleerd om aan te geven waar mijn grenzen liggen, zonder direct in een ruzieachtige sfeer te belanden. De rollenspelen en de feedback hebben mij erg geholpen. Het blijft een kwestie van oefenen maar de training heeft me steun in de rug gegeven om...

 • De inhoud van de workshop sloot voor mij naadloos aan bij de andere modules van de StressOntknoping. Alles wat ik daar opstak over de binnenkant, leerde ik nu te vertalen naar de buitenkant. Toen werd de stress ontrafeld, nu de communicatie. De sfeer is relaxed,...

 • Er ging een wereld voor mij open. Ik kan nu in allerlei verschillende situaties beter mijn grenzen aangeven op een manier die ook voor de ander prettig is. Bijna dagelijks heb ik hier profijt van, zowel in mijn werk als in privé situaties. Voor mij...

 • Als je niet zo gemakkelijk communiceert, is het misschien moeilijk om de stap te zetten en mee te doen aan deze workshop, maar het is het echt de moeite waard. Ik herkende veel van mijzelf in de anderen, daardoor voelde het vertrouwd. Paul helpt goed...

 • De workshop ‘Communicatie en Assertiviteit’ van Paul Loomans is een sleutel om een beter begrip krijgen van de mogelijke reacties van anderen op jouw handelen en doen. Je leert je eigen patronen beter kennen en krijgt inzicht hoe je jouw boodschap kalm en helder kunt...

 • De workshop heeft mij geleerd dat ik mijn gevoel mag benoemen en heeft mij hierdoor een ander kijkje in mijn keuken te geven. Paul geeft de workshop op een prettige manier. Hij heeft een leuke, goede en veilige setting gecreëerd. De workshop steeg boven mijn...

 • Van deze training heb ik zowel dingen geleerd waar ik op hoopte als dingen waar ik me eerder niet bewust van was. Ik communiceer nu regelmatig soepeler, duidelijker en vanzelfsprekender.