Feedback ‘De Innerlijke Metamorfose in zelfbeeld en emoties

 • Ik ben heel erg blij dat ik deze workshop heb gevolgd. Het heeft me heel veel opgeleverd en ik heb het als bijzonder waardevol ervaren. Ik heb mijn negatieve zelfbeeld om kunnen zetten in een positief zelfbeeld. Ik heb geleerd om ruimte te maken voor mijn emoties, waardoor ik minder in mijn hoofd ben. Ik heb geen goedkeuring meer nodig van anderen, maar vertrouw meer op mezelf. Het was fijn ....

 • Ik heb de workshop als positief en helpend ervaren. Het heeft me geholpen om onnodige gedachten over boord te gooien, het juiste zelfbeeld te creëren en mezelf steviger neer te zetten door de affirmaties. Het bijbehorende boek “Goed Gevoel, emoties als medicijn” vind ik mooi met persoonlijke verhalen van Paul en erg mooi beeldende plaatjes met prachtige kleuren. Ik voelde me echt thuis in het boek

 • De workshop heeft me een beter inzicht gegeven in hoe je emoties kan herkennen en verwerken. Een mooi evenwicht tussen theorie en praktijk. De begeleiding was uitstekend, ik heb er zelfs veel van opgestoken voor mijn eigen online begeleidingen. Ik heb de workshop via Zoom als positief ervaren. Het is laagdrempelig, makkelijk en heel comfortabel....

 • Paul valt niet in een hele diepe psychologische sessie, maar geeft concreet en helder mooie aanwijzingen, waar iedereen in de groep op zijn eigen manier mee verder kan. Dit zorgt voor heel veel verheldering. Echt heel fijn dat het zo concreet wordt gemaakt met veel praktisch toepasbare zaken, dat je er ook echt mee aan het werk kan.

 • Het liefdevol observeren van oude patronen in plaats van deze te bekritiseren is voor mij een echte eyeopener geweest. De inzichten met betrekking tot mijn zelfbeeld hebben ervoor gezorgd dat ik nu veel positiever naar mezelf kijk.

 • De uitleg op het gebied van emoties, de invloed van positieve en negatieve emotionele ervaringen en het onderscheid tussen primaire en secundaire emoties hebben mij meer inzicht gegeven in mijn eigen emotionele ervaringen en de invloed hiervan op mijn leven.

 • Mijn zelfbeeld is echt beter geworden. Ik voel minder de neiging om te pleasen. Het is helemaal goed zoals het nu is, ik ben evenveel waard als iemand anders. Ben heel blij en heel tevreden. Het bewustzijn van emoties is ook groter geworden...

 • De workshop heeft mij meer inzicht gegeven in mijn emoties en rust in mijn hoofd. Ik vond het mooi aansluiten op het boek 'Goed gevoel'. Ik bekijk situaties nu van meer kanten en kan me sneller neerleggen bij gebeurtenissen waar ik eerder achteraf eindeloos over kon blijven piekeren. En ik heb de positieve uitwerking van een krachtspreuk ervaren. Positief voor mij was dat ik via Zoom vanuit ...

 • Ik heb de workshop ervaren als een ware verrijking en eye-opener. De begeleiding was heel professioneel en vertrouwenwekkend. Paul heeft de essentie van de werking van emoties op ogenschijnlijk eenvoudig maar oh zo krachtige wijze laten ervaren en doen begrijpen. Ik kijk oprecht belangstellend uit naar het 3e boek!

 • Het mild observeren is voor mij een belangrijke, verzachtende vaardigheid aan het worden. Dat de workshop online was, was heel fijn. Ik hoefde niet te reizen naar het ‘verre’ Nederland. De begeleiding door Paul was zeer goed. Duidelijk gestructureerd en respectvol naar de deelnemers. De oefeningen waren echt ‘lichaamswerk’, wat meer impact heeft.

 • Het is een begrijpelijke methode om zicht te krijgen op mijn zelfbeeld en mijn emotieverwerking. Met het aangereikte kan ik 'levenslang' bewuster zijn van mijn handelen. In de Kamer van Oude Emoties heb ik ontdekt waarom ik geworden ben wie ik ben. Dat leverde me een begripvoller gevoel op naar mijn ouders in die na-oorlogse periode. Ik ben blij dat deze workshop op mijn pad is gekomen.

 • Het effect van de workshop is boven verwachting. Weten en waarlijk voelen dat ik helemaal mag zijn wie ik ben, maakt mijn leven lichter, brengt rust en evenwicht en vergroot mijn levensvreugde. Het maakt het ook veel gemakkelijker om te Tijdsurfen! Een bijzonder cadeau was voor mij de vergevingsvisualisatie tijdens de laatste sessie...

 • De workshop heeft me geleerd om uit mijn hoofd te komen in het omgaan met gevoelens door af te dalen naar mijn lichaam en te voelen. Het kunnen/durven voelen van verdriet heeft mij het meeste geraakt. Positief was voor mij zeker de lage drempel om deel te nemen, daar ik niet naar Nederland hoefde te reizen. De begeleiding door Paul was prima. Rustig, met aandacht...

 • Door het volgen van de workshop weet ik nu dat veel terug te voeren is op pijn en angst. Ook voel ik nu in mijn lijf waar de emotie zit. De krachtspreuken maken mij "sterker". De begeleiding van Paul was respectvol en open. Het volgen van de workshop online was voor mij positief. Ik hoefde niet te reizen naar Amsterdam en via Zoom konden we toch met elkaar praten in de break-out rooms.

 • Door de workshop heb ik geleerd om mijn denken en mijn voelen beter te begrijpen. Ook heb ik geleerd hoe ik mijn gedrag op hele praktische manieren zelf kan beïnvloeden. Daarnaast heb ik ervaren dat krachtspreuken inderdaad nuttig zijn. Pauls begeleiding was uitstekend, zowel theoretisch als praktisch. De ondersteunende PowerPoints waren zeer zinvol.

 • De workshop heeft mij inzicht gegeven in moeilijke energievretende emoties en hoe met emoties op een zachte, begripvolle manier om te gaan, waardoor ze verbleken. De eenvoud van de uitleg door Paul en de inzichten die ik heb gekregen in deze complexe materie hebben mij geraakt. De handvatten die gegeven worden zijn direct bruikbaar. De begeleiding door Paul was zeer goed! Duidelijke uitleg...

 • Ik heb meer rust in mijn hoofd gekregen na het volgen van de workshop. Ik heb inzicht gekregen in mijn lichamelijke houding en automatische gedachten en waardevolle handvatten om mijzelf te accepteren zoals ik ben. Wat me het meest is bijgebleven is dat (liefdevol) inzicht je al voor 75% op weg helpt bepaalde patronen te doorbreken. De workshop online volgen was voor mij perfect, geen reistijd...

 • De workshop heeft mij meer inzicht in het verloop van mijn emoties gegeven. Mooi om te ervaren dat mijn natuurlijke omgang met mijn emoties en zicht op zelfbeeld aansluit bij dat wat er in de avonden werd aangeboden. De workshop heeft hieraan een belangrijke verdieping gegeven. De rustgevende werking van jouw stem en de mooie opbouw van het programma maakte het een hele goede training...

 • De workshop was ontzettend leerzaam en inspirerend. Ik heb nieuwe inzichten gekregen en praktische tools om mee aan de slag te gaan.

 • Ik vond de workshop heel prettig, informatief en leerzaam. De interactie met de mede cursisten was erg fijn. Ik ben me meer bewust geworden van mijn emoties. Ik kan er nu beter mee omgaan, ze terug herleiden naar de primaire emoties en ze zo beter verwerken. Ik heb leren erkennen, herkennen en ernaar handelen.

 • De workshop was een openbaring voor mij. Helder, praktisch, to the point, veilig en verdiepend. Het heeft me doen beseffen hoeveel onverwerkte angst er in mij zit, die ik nooit eerder heb kunnen of durven voelen. Hoe ik die angst met kleine hapjes kan gaan voelen, toelaten en verwerken. Zeer waardevol, want zo kan angst als basis langzaam vervangen worden door ....

 • De workshop was heel fijn. Er vallen weer een aantal puzzelstukjes op hun plek als het gaat om mijn zelfbeeld en beter omgaan met mezelf en de daarbij behorende (soms wat onstuimige) wereld aan emoties. De cursus thuis via Zoom kunnen volgen was heel fijn.

 • Ik heb de training als zeer positief ervaren. Het was duidelijk en gestructureerd. Ik doe ‘s morgens de affirmaties die langzaam maar zeker zich meer en meer verankeren in mijn dagelijkse handelingen en bezigheden. Niet dat ik ze elke keer 100% geloof, maar dat hoeft ook niet. Ook als ik een mindere dag heb, geven de affirmaties mij steun. Het was fijn de training online te kunnen volgen....

 • De workshop heeft mij handvatten gegeven om mijn werk beter te doen, mezelf nog beter te leren kennen in met name allergische reacties en het komen tot de daadwerkelijke emotie. Positief dat de workshop via Zoom was: daardoor kon ik meedoen! De begeleiding door Paul was zeer waardevol. Knap, geduldig en heel wijs! Dank je wel Paul! Jij geeft de wereld een geschenk dat niemand anders geven kan...

 • De workshop heb ik als bijzonder, verhelderend en inspirerend ervaren. Ik ben meer mens geworden, sta steviger in mijn schoenen en ervaar meer rust en ruimte in mij. Daarnaast ben ik me ervan bewust geworden dat ik snel geneigd ben te oordelen. Ik vind het bijzonder dat het volgen van de online-versie van de workshop ook werkt.

 • Ik vond de workshop zeer krachtig, warm en vertrouwd, ondanks dat het online was. Ik heb concrete handvatten gekregen om ingesleten patronen te doorbreken. Ik loop rechter op en ik kan beter verwoorden wat mij bezig houd zonder meteen mijn emoties te laten spreken. Ik vond het fijn de workshop online te volgen. Geen reistijd is prettig....

 • Het volgen van de workshop was heel fijn en is mij goed bevallen. Ik heb inzicht gekregen in emoties en het verwerken ervan. Het herkennen van oude gedachtepatronen en deze liefdevol observeren en benoemen én de krachtspreuken pas ik dagelijks toe. Al met al ervaar ik meer rust en verbinding in mezelf en gebruik ik de meditaties en de wandeloefening om te kalmeren. Dat je oud zeer alsnog kunt ....

 • De workshop heeft mij ondersteuning gegeven. De methode wordt in heldere stappen uitgelegd met inzichtelijke voorbeelden. Het is een prachtige methode waar ik helemaal in geloof. Ik heb inzichten kregen in mijn zelfbeeld en emoties en in mijn gedachten over mezelf, die vaak helemaal niet zo negatief zijn! Ik ben er zeker sterker van geworden. Ik wil de sleutels echt....

 • Het volgen van de workshop heb ik ervaren als onwijs mooi, leerzaam en zeer emotioneel. Mensen hebben mij echt zien veranderen als persoon. Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven. Daarnaast begrijp ik mijn emoties nu meer. Ik hoop dit voort te kunnen zetten en te blijven volhouden.

 • Mijn oordeel over mijzelf is milder geworden na het volgen van de workshop. De affirmaties doen mij echt beter voelen. De begeleiding door Paul en de ondersteuning door middel van e-mail en PowerPointpresentatie was goed. Mooie mix van praktische toepasbaarheid en diepgang! De begeleiding van Paul online is net zo goed als live op locatie....

 • Ik heb meer inzicht gekregen in de thema’s Zelfbeeld en Emoties en handvaten en tools in hoe ermee om te gaan. Ik voelde mij veilig in de groep. De feedback van Paul en de herkenbaarheid bij anderen was fijn. De begeleiding was zeer fijn, warm, integer en betrokken. Zeer dankbaar voor deze leerrijke, warme en mooie momenten!...

 • Ik liep vast in mijn emoties. Ik wist geen raad met de heftigheid waarmee ik op bepaalde situaties kan reageren. Ik heb nu handige tools om met deze heftige, maar ook andere, minder heftige emoties om te gaan. Hiermee denk ik meer rust en vertrouwen te mogen ervaren in mijn leven.

 • De workshop heeft mij veel tools opgeleverd om met emoties om te gaan. Ik kon mij volledig vinden in de verdeling tussen theorie en de ruimte voor uitwisseling van ervaringen en oefeningen. Het smaakt naar meer….

 • Het onderscheid tussen primaire en secundaire emoties is erg waardevol en bruikbaar. Vooral het inzicht dat je vaak leeft vanuit je secundaire emoties maar emoties pas goed als ‘medicijn’ werken wanneer als je je primaire emoties doorleeft.

 • Op de verwevenheid van zelfbeeld en emoties heb ik nu meer zicht. Ik heb helder wat de conditioneringen en patronen zijn die ik in mijn leven heb opgebouwd en hoe ik deze vicieuze cirkels liefdevol kan ontdekken en los kan laten.

 • Het is niet makkelijk om naar de kern van de emoties te gaan, maar wel een bijzonder mooie reis. Hier heb ik direct baat bij gehad.

 • Door de handreikingen en methodiek op het gebied van zelfbeeld en emoties die Paul ter sprake brengt heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik mijzelf zie als persoon en hoe ik mijzelf zou kunnen en mogen zien.

 • Met groot genoegen en een warm gevoel kijk ik terug naar de bijeenkomsten. Boven verwachting lukt het mij nu om naar tevredenheid bepaalde verandering te realiseren. In de omgang met mezelf, anderen en de tijd zijn er nieuwe dimensies ontstaan.

 • Na deze workshop voel ik mij zekerder, begrijp ik beter welke emoties ik voel en herken ik mijn oude mechanismen. Nu heb ik ook de tools om hiermee om te gaan.

 • Vanaf het eerste moment was de workshop bijzonder. Paul reikt een eenvoudig stappenplan aan om emoties te ontrafelen. Dit geeft orde in de chaos die zich soms in mijn hoofd bevindt.

 • Door de workshop heb ik geleerd hoe emoties zich in stand houden en hoe je dit kan verminderen. De informatie over vergeving vond ik erg waardevol.

 • Het stelt mij gerust dat ik nu weet hoe ik zaken uit het verleden zelf aan kan pakken zonder hier anderen mee lastig te vallen. Er is voor mij een bevestiging gekomen dat ik op de goede weg zit.

 • De workshop was voor mij een mooie reminder aan hoe snel je in je ‘oude’ patronen terugvalt en hoe je deze kan opmerken. Daarnaast heb ik ook weer helder gekregen hoe makkelijk het kan zijn om weer dichter bij jezelf te gaan staan

 • De praktische uitleg bij het omgaan met emoties was heel prettig en duidelijk, hier kan ik goed mee aan de slag. Ik heb geleerd hoe ik mezelf meer kan accepteren en hoe ik met oude gedragspatronen en overtuigingen om kan gaan.

 • De gestructureerde, hartelijke en veilig sfeer tijdens de workshops bleek een goede voedingsbodem om te gaan oefenen. Een warme aanbeveling om Paul te gaan ontmoeten en zijn workshops te gaan volgen.

 • Aanvaarding, gevoel en intuïtie waren voor mij de kern van de cursus bij Paul. Eigenschappen die we allemaal hebben alleen waar we geen aandacht aan schenken. Paul zet je met beide benen op de grond en helpt je deze menselijk kwaliteiten te gebruiken.

 • Paul creëert een veilige ruimte die voor mij essentieel was om met mijn emoties en zelfbeeld aan de slag te gaan. Zijn rustige aanwezigheid, duidelijke voorbeelden, praktische oefeningen en het delen met andere deelnemers maakten deze workshop voor mij zeer waardevol.

 • De workshop is heel verhelderend in alles wat je als mens in het dagelijks leven meemaakt en de manier waarop je ermee omgaat. Ik heb mij op mijn gemak gevoeld en dat was zeker de reden dat ik de workshop tot het eind toe als...

 • Een fantastische workshop die je doet inzien hoe je op een natuurlijke manier kunt inspelen op allerlei situaties op zowel emotioneel als praktisch vlak. De workshop heeft mij weer rust en vertrouwen gegeven.

 • De manier waarop de cursus gegeven werd, past perfect bij de inhoud. Helder, zonder oordeel, en zeer toepasbaar. Vanaf de eerste week merk ik dat ik anders met stress en stressvolle situaties omga. Ik heb meer rust, meer (zelf)vertrouwen en ben veel vriendelijker voor mezelf.

 • Het waren prettige avonden in een ontspannen sfeer. De cursus bood een frisse kijk op emoties en gedragspatronen, waar ik nu een nog verder reikend inzicht kreeg. Ik verkreeg handvatten in het oplossen van zaken, die ik lang voor me uitgeschoven had.

 • Het was verfrissend, luchtig en diepgaand tegelijk. Intussen is zich een klein wondertje aan het voltrekken. Er komt meer rust en ruimte in mijzelf. Paul heeft me het vertrouwen gegeven in de kracht van het observeren. Ik durf inmiddels te zeggen: het werkt.

 • Ik vond het leerzaam, nuttig en veel stof tot nadenken geven. Een elementaire levensles zou ik bijna willen zeggen. Ik ben heel blij de workshop gevolgd te hebben. Het heeft me meer inzicht gegeven in emoties en hoe ik daar mee om kan gaan.

 • Met de handvatten die Paul en de medecursisten hebben gegeven kon ik de focus leggen op het bijstellen van een patroon waar ik in terecht was gekomen en dat niet meer voldeed, waar ik last van had. Het effect kun je vergelijken met een steen...

 • Een goede basis om mijn leven meer een geheel te laten worden. Ik ben erg geneigd om mijn denken in te zetten om dingen te begrijpen. Ik kan nu meer aandacht geven aan emoties en gevoelens zonder de knop radicaal om te moeten zetten.