Feedback ‘De Innerlijke Metamorfose in zelfbeeld en emoties‘ in het klooster

 • Fijne rijke workshop. Vol en toch in eenvoud goed te behappen. Ik heb Paul als rustig, charismatisch en deskundig ervaren. Durft even denktijd te nemen, vraagt door en laat de anderen meedenken. Voorbeelden uit eigen leven komen in meerdere cursussen terug; herhaling is niet storend omdat ze opnieuw illustratief zijn.

 • De workshop maakt emoties heel concreet en dichtbij. Ik heb inzicht gekregen in mijn manier van wegduwen van primaire emoties en hoe secundaire emoties daarvoor in de plaats komen. Ik vind het fijn dat de manier van werken zo eenvoudig en zo nuchter en niet dramatiserend is. De zazen heeft me goed gedaan en heeft me een nieuwe impuls gegeven voor het mediteren thuis. Grote waardering voor ......

 • Het was een weekend om nooit meer te vergeten. Geweldig om dit met elkaar te beleven, en zoveel te delen in de veiligheid die Paul schiep. Ik ben lichter teruggekomen, dans weer een beetje meer door het leven. Heb al vele malen geoefend met liefdevol observeren, en mijn affirmaties dagelijks uitgesproken. Het heeft me rust en ruimte opgeleverd, en zal dat nog meer gaan doen in de toekomst.....

 • De workshops waren een intensieve en heilzame ervaring. Ik werd langzamerhand teruggevoerd naar mijn primaire emoties en bewust gemaakt van de saboteurs in mijn gedrag. Ik ervaar dat als een kostbaar inzicht en het voelt als een bevrijding. De uitleg en opbouw vond ik prettig. Het meer tijd nemen voor de maaltijd en het samenzijn, het meer smaken, meer waarnemen en meer woordeloos delen was fijn..

 • Paul is een prettige, rustige trainer die iedereen de ruimte geeft en respectvol met deelnemers omgaat. Mooi dat hij bij twijfel vraagt of een vraag voldoende is beantwoord. Hij heeft oog voor de mensen die wat meer op de achtergrond zijn en vraagt of ze nog iets willen zeggen, zodat ze alsnog ruimte krijgen voor inbreng.

 • Omdat ik al veel en diverse workshops gevolgd heb, dacht ik het allemaal al wel gehoord te hebben en te 'weten', echter ik heb mijn emoties nog niet zo helder gevoeld en begrepen als nu.

 • Ik vond de workshop heel leerzaam en inspirerend. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn emoties en concrete handvatten om daarmee om te gaan. Paul was duidelijk in zijn uitleg en sterk gekoppeld aan ervaren/doen. Door steeds te herhalen en overzicht te geven hoe alles in het programma past, blijft de lijn duidelijk. Liefdevolle acceptatie van alle deelnemers en hun verhalen...

 • Ik heb de workshop ervarens als intens op een positieve manier. Er heerste een ongedwongen sfeer en ik voelde me veilig binnen de groep. Paul straalde rust en kracht uit. Ik heb verschillende inzichten opgedaan en handvatten gekregen. En deze zijn echt uitvoerbaar in de praktijk! Direct al bij thuiskomst! Ik vond het ontzettend fijn dat de zenmeditatie goed werd uitgelegd en opgebouwd...

 • Ik heb de workshop als erg intens, waardevol en inspirerend ervaren. Het was fijn opgebouwd en vooral de samenvatting en herhaling was erg nuttig. De theorie werd meteen in praktijk gebracht door in tweetallen het uit te werken. Bij de oefening waarbij we muziek beluisterden had ik een associatie met het overlijden van mijn vader, wat een echte opening naar mijn opgesloten primaire emotie was...

 • Ik vond de workshop heel prettig. Ik heb veel tools gekregen die ik in kan zetten en begrijp nu beter wat er gebeurt. De zenmeditatie vond ik erg fijn. De symboliek dat alle stof opborrelt tijdens meditatie en ook weer kan dalen. Meditatie doe ik nu regelmatig. Ik ervaar effect van de grondhouding als ik zit en alles voorbij laat komen...

 • Het was voor mij de kers op de taart. Ik had alle 3 de workshops al gevolgd en vond Zelfbeeld en emoties de meest indrukwekkende. Het komt heel dicht bij waar het werkelijk omgaat. Hoe voel ik mij vanbinnen, welke emoties zijn primair en dien ik te voelen en welke leiden mij alleen maar af. De workshop bevatte een prettige afwisseling tussen inspanning en ontspanning...

 • Ik heb de workshop als zeer inspirerend en plezierig ervaren. Verschillende dingen kwamen in deze workshop samen: NLP, systemisch werken, gedrag/drijfveren, gezondheid/leefstijl. Mooie oefeningen m.b.t. de sleutels, allergieën en het omgaan met emoties. Deze ga ik dan ook zeker integreren in mijn advies- en coaching gesprekken...

 • Ik had het boek “Goed Gevoel” al eerder gelezen, maar de workshop maakt het één geheel en praktisch toepasbaar. Er was een goede balans tussen actief bezig zijn, informatie en pauzes. De sfeer in de groep was prettig en veilig. Je kon je gevoelens en problemen delen, maar dat was niet noodzakelijk om mee te doen. Paul gaf de workshop op een rustige en fijne manier...

 • Ik heb de workshop ervaren als organisch, misschien wel vergelijkbaar als leren zwemmen. Je vertrouwt op je trainer maar moet het dus wel zelf doen. Eerst de theorie, die is duidelijk. Dan het water in. Vertrouwen in de trainer, de theorie zijn de zwembandjes, je kunt niet verdrinken. Maar je gaat wel kopje onder, met z'n allen durven we en helpen elkaar. Alles in fases maar zonder watjes gedoe...

 • Tijdens de workshop kom je echt in de vertraging die nodig is om bij emoties stil te staan. Dit komt zowel door de omgeving, het klooster en de tuin, als de combinatie met meditatie. Het model dat gebruikt wordt over het omgaan met emoties is heel helder en ontdaan van oeverloos redeneren en drama.

 • Ik heb veel gehad aan de stevige structuur van de workshop, stapje voor stapje. Als je al van alles gedaan hebt en nog eens de puntjes op de i wil zetten is deze workshop zeer de moeite waard. Paul is een stevige, maar vriendelijke trainer. Hij kent de kracht van herhaling en ondersteunende gebaren.

 • De workshop helpt enorm om een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. De workshop helpt ook om je gedachten en gevoelens te analyseren en bij te sturen. De variatie van de werkvormen heeft veel meerwaarde.

 • Paul, je hebt mij echt zoveel waardevols bijgebracht! Ik voelde het al aan toen ik je boek 'Goed gevoel' las, maar nu heb ik het echt doorvoeld. Ik voel me sterker en rustiger nu, hartelijk dank, echt waar!

 • Ik begrijp nu beter hoe sommige gesprekken lopen en hoe ik bepaalde zaken moet/kan aankaarten. Het is voor mij voornamelijk moeilijk om de emotie uit te spreken en daar heb ik nu handvatten voor gekregen, bepaalde stappen die ik kan doorlopen om dingen te zeggen. Ik neem mee uit de cursus dat ik mezelf best mag uitspreken, het mag best even schuren. Het liefst ga ik aankaarten uit de weg.....

 • De workshop gaf mij inzicht in primaire emoties, terwijl ik me met mijn beste bedoelingen altijd op secundaire emoties richtte. Ik kon mezelf geven en vertrouwen op jouw leiding, je was absoluut zorgvuldig iedereen gericht aandacht te geven maar bleef ook het groepsgeheel steeds in de gaten houden. Uiteindelijk ervoer ik heel erg dat we er allemaal mochten zijn zoals we waren.

 • ‘Laat het verzet los’ is de zin die nog steeds als een mantra door mijn hoofd gaat. En eigenlijk zit daar alles in van wat ik geleerd heb. Tijdens de workshop was er geen onnodig gepraat, gingen we naar de kern en was er aandacht voor iedereen. De diepte in, maar nooit zo dat het loodzwaar wordt. Niks hoeft anders. Dingen zijn zoals ze zijn. Lichtheid. Humor. Focus. Structuur. Rust.

 • Fijn om je therapeuten pet af te zetten en te voelen welke emoties je persoonlijke groei in de weg zitten. Mede dankzij de cursus laat ik me nu meer horen, ben ik meer tevreden met waar ik nu sta en sta ik met meer vertrouwen open voor nieuwe uitdagingen. Het is super hoe je op een hele natuurlijke en fijne manier een groep tot een groep kunt maken. Dank je wel!

 • Prettig om, buiten de hectiek van alledag, stil te staan bij de werking van emotie. De afwisseling van workshop, meditatie, wandelen en de ruimte voor ieders inbreng en eigen proces heeft het voor mij tot een goed weekend gemaakt. De workshop gaf mij ruimte voor eigen proces, handvatten en mooie ontmoetingen.

 • Ik vond de workshop heel leerzaam en nuttig. Het heeft mij inzicht gegeven in de mogelijkheden om met emoties om te gaan. Ook heb ik rust gekregen tegenover mijn zelfbeeld. Ik accepteer mezelf nu meer, durf dingen aan te pakken en heb meer verbinding met wat zich in mijn lichaam afspeelt.

 • De workshop was een cadeautje voor mezelf. Ik heb veel inzicht gekregen in mijn handelen en vaste patronen waarbij veel emoties verstopt zaten. Nu ben ik milder naar mezelf en anderen en ben ik in staat te vergeven in plaats van in frustraties te verzanden. Ik ben ontzettend tevreden met Paul als trainer. Hij geeft iedereen echt evenveel aandacht.

 • De workshop gaf mij een positieve boost. Niet blijven hangen in oude pijn, maar het ervaren op het moment dat het zich aandient. Ook inzicht in de primaire en secundaire emoties zijn verhelderend voor mij. Ik heb Paul als trainer in alle opzichten heel positief ervaren. Hij had een zeer goede opbouw en uitleg, bracht een veilige warme sfeer en had aandacht voor iedereen.

 • Door de workshop kreeg ik veel duidelijkheid en daardoor ruimte en rust. Voor de workshop dacht ik na over welke dingen nog niet zo goed gaan of fijn zijn en dan werd ik vaak overdonderd door de grootte of wist ik niet waar te beginnen. Nu voelt het prettig om kleine stapjes te kunnen en mogen maken, ik heb daar echt handvatten voor gekregen.

 • De workshop was erg fijn. Het heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Het heeft mij kennis over de duidelijke relatie tussen zelfbeeld en emoties en hoe je met beide om kunt gaan gegeven. Paul geeft iedereen de ruimte die hij/zij nodig heeft. Dat is erg fijn.

 • Door de workshop ben ik me bewuster van mijn emoties. Dit nodigt uit om zowel mijn primaire als secundaire emoties verder te onderzoeken. De informatie en ervaring neem ik mee in mijn persoonlijke en professionele leven. Mijn complimenten voor hoe je het boek en de workshop vorm en inhoud hebt gegeven. Heel mooi. Dankjewel daarvoor!

 • Na de workshop kwam ik erachter dat ik me mijn hele leven al verantwoordelijk voel voor emoties van anderen. Het deed pijn dit te voelen, maar ik heb nu het gereedschap gekregen om met deze pijn om te gaan.

 • Ik ben hoopvol en geïnspireerd thuisgekomen van deze workshop en ik ben direct aan de slag gegaan met een dagelijks programma dat behulpzaam en haalbaar is.

 • Ik kan makkelijker terugschakelen van secundaire emoties naar primaire emoties en ik kan glimlachen wanneer ik een van mijn oude mechanismen herken: 'Ah en die emotie mag nog even uitklinken. Adem in en adem langzaam uit. Mijn buik wordt weer zacht, mijn schouders zakken naar beneden. Ik glimlach.'