Begin de dag in vrede

Begin de dag in vrede

Begin de dag in vrede

Het begin van de dag is een heilig moment. Zoals eigenlijk elk begin. In de snelle wereld waarin we leven ligt er bij velen een smartphone naast het bed, die ook de wekker is. Dan is het een kleine stap om al kort na het wakker worden de mail te checken of het nieuws te bekijken. Daarmee laten we meteen al heel wat rumoer binnenkomen. De goede raad is dat nog even uit te stellen, want ook zonder dat ochtendnieuws, komt er al veel op ons af: Je kunt een onrustige nacht gehad hebben, je kunt je flarden van dromen herinneren, en kort daarna schieten je waarschijnlijk een aantal items uit de dag die komen gaat door het hoofd. Die zou ik laten komen maar ook weer gaan.

Vervolgens kun je een rustig plekje uit te zoeken en daar met een kopje thee of koffie in de hand jezelf de tijd te gunnen wakker te worden, en te wennen aan de dag. Het liefst doe ik dat buiten, zodat ik de wolken en momenteel vaak ook de regen kan zien!

Afgelopen weekend was ik met een goede oude vriendin in de bossen bij Bilthoven. Het regende van tijd tot tijd waardoor de bladeren begonnen te glimmen. Wat later kwam de zon weer door, waarvan het licht weerkaatst werd door het water op de bladeren. De herfst is zo mooi!

Aanwijzig 3 van het Tijdsurfen: Schep ‘witjes’ tussen je activiteiten

Tijdsurfen kun je leren in de cursus timemanagement ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link