Begin de dag met een ochtendritueel

Begin de dag met een ochtendritueel

Begin de dag met een ochtendritueel

Gehaast jezelf aankleden, half ontbijten en tegelijk je telefoon checken, snel je spullen bij elkaar zoeken, de sleutels niet kunnen vinden, je tas en zakken doorzoeken met een half oog op de klok. Kinderen die daar tussendoor lopen, die de verkeerde kleren willen aantrekken…
Misschien is het wel een ochtendritueel maar toch meer een ochtendstorm.


Hoeveel aangenamer voor jezelf en ook voor de dag waaraan je begint is het om het omgekeerde te doen, namelijk om ’s morgens de tijd te nemen voor een kort ochtendritueel. 
In veel spirituele belevingen wordt een moment van meditatie of naar binnen gekeerd zijn bij voorkeur aan het begin van de dag beoefend. Zo’n moment van rust en stilte beïnvloedt de rest van de dag.

Een simpel ochtendritueel
Je kunt dat al heel simpel doen tijdens het nuttigen van een kopje thee of koffie. Kies daarvoor een aangename plek in huis uit en doe verder niets anders dan de warmte van het kopje voelen en de thee drinken. Zet geen radio aan en ga ook niet lezen.
Als vanzelf voel je nu je lichaam zoals het deze morgen is. Wellicht energiek en met zin in de dag, misschien moe omdat de nacht onrustig was. In dit laatste geval: vecht hier niet tegen, wijs vermoeidheid en ook pijn niet af. Aanvaard het lichaam, precies zoals het op dat moment is. 
Trek je lichaam aan zoals een hand een handschoen aantrekt, gedurende de paar minuten van het kopje thee. 

Als je hiervan een gewoonte maakt, zul je gaan verlangen naar dit moment van bij jezelf zijn en het ook op andere momenten kunnen vinden. 
Bovendien heb je het goede startsignaal gegeven om telkens dat wat je aan het doen bent te accepteren als hoofdactie van het moment.

De tweede aanwijzing van het Tijdsurfen: Sta stil bij wat je doet en aanvaard de handeling. 

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link