Creatief en geconcentreerd werken

Creatief en geconcentreerd werken

Creatief en geconcentreerd werken

Als je een grotere taak wilt doen, waarbij je creativiteit nodig hebt, of al je aandacht, dan is het belangrijk om storingen te voorkomen. 
John Cleese, de beroemde Engelse komiek, vertelt dat wanneer hij zijn acts gaat uitwerken, hij zich afzondert en ervoor zorgt dat hij gedurende een bepaalde tijd niet gestoord kan worden. Hij legt uit dat de creatieve geest is als een schildpad die uit zijn huisje komt: pas als er een flink tijdje niets anders gebeurt, steekt hij zijn kop naar buiten en kruipt hij uit zijn schulp.

Bij ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ raad ik aan in de agenda ‘Eilanden van rust’ te creëren. Dit zijn tijdspannes waar je ongestoord kunt werken. Afhankelijk van je werk kan dit een of twee dagdelen per week zijn, of elke dag anderhalf uur.

Ben je daadwerkelijk midden in zo’n creatief proces, zet dan álle stoormogelijkheden uit. Laat aan je omgeving weten wanneer je weer beschikbaar bent.
Ben je een artikel aan het schrijven, is het belangrijk niet in de verleiding te komen om tussendoor iets op te zoeken op internet, zoals een juiste spelling of een woord waar je niet opkomt. Doe dit allemaal pas aan het einde. 

Je zult zien dat je tijdens deze ‘Eilanden van rust’ super geconcentreerd en creatief kunt werken.

De eerste aanwijzing van het Tijdsurfen: doe één ding tegelijk en maak het af
‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ kun je leren en trainen in een workshop.

3 Reactie's

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link