De reis begint met de voorbereiding

De reis begint met de voorbereiding

Een goede voorbereiding maakt de vakantie leuker en zorgt dat er minder reden tot stress is. Als je een last-minute mens bent en doorwerkt tot de laatste dag, dan vermoeid je koffer gaat inpakken en op dat moment bedenkt of je alle opladers en belangrijke papieren hebt van jou en van de kinderen en waar de zwemspullen liggen en oh ja, de percolator niet vergeten om goeie koffie te kunnen zetten en kort daarop een lange reis gaat beginnen, dan staat dat garant voor vakantiestress.

Een paar dagen geleden stonden wij midden op het plantsoen tussen de woontorens achter ons huis een tent op te zetten. Of liever gezegd, mijn dochter en haar vriendinnen deden een poging om hem in hun eentje op te zetten. Beter hier ontdekken dan daar klungelen, hield ik ze voor.

Ik verheug mij altijd om de omgeving van onze vakantieplek vooraf te verkennen en een gids met wandelroutes aan te schaffen. En ook al een goed boek klaar te leggen, dat geen studieboek mag zijn!

4 Reactie's
 • Marina
  Geplaatst op 11:20h, 24 juli Beantwoorden

  Jij ook Paul en fijne vakantie!☀️⛱, gr.,

  • Paul Loomans
   Geplaatst op 15:25h, 24 juli Beantwoorden

   Dankjewel Marina!

 • Anoniem
  Geplaatst op 14:48h, 24 juli Beantwoorden

  fijne vakantie toegewenst.
  ik bereid op een andere manier voor:
  ik doe niets van te voren. Geen lijstjes, geen voorbereidingen.
  en dan: dan is daar de vakantie. Dan ga ik genietend en op mijn dooie gemakje inpakken. En wat ik vergeet: jammer dan. was het waarschijnlijk niet belangrijk. Dit is voor mij een zalige vakantie start.

  • Paul Loomans
   Geplaatst op 15:26h, 24 juli Beantwoorden

   Ook mooi!

Geef een reactie