Denk vanuit je hart

Zonsondergang

Denk vanuit je hart

Ik heb ze in mijn hart gesloten, jij ook? In eerste instantie vond ik hem een oudere man, die ook zo hard kon schreeuwen, net als Trump. Maar nu na de overwinning toont hij meteen een belangrijk verschil: hij denkt vanuit zijn hart, en dat doet Kamala Harris ook.
Ze hebben het over ‘voor allemaal’, en over ‘verbinden, niet verdelen’. Ze nemen corona serieus en de opwarming van de aarde. Ze hebben hart voor de zwakkeren. 

Vanuit het hart
We hebben moeten lachen en huilen om Trump en we hebben ons hart vastgehouden met zijn onvoorspelbare acties. In bepaalde aspecten heb ik Trump ook bewonderd: zijn slagkracht en gedrevenheid, zijn durf en zijn eigengereidheid.
Maar omdat er zo weinig hart aanwezig was in zijn daden, voelde het kil en gevaarlijk aan, onveilig voor tal van mensen, gevaarlijk voor de planeet.

Deze Joe Biden en Kamala Harris zijn mensen die je in je hart kunt sluiten omdat ze zelf vanuit hun hart handelen. En dat geeft hoop en vertrouwen. 

Verbinding
Met je hart handelen lukt alleen als je je verbonden voelt. Pas dan zal de ander ook bereid zijn om naar je te luisteren. Maar hoe verbind je je met iemand die geheel andere denkbeelden heeft?
Het grappige is dat het wel lijkt alsof we autonome individuen zijn maar eigenlijk zijn we voortdurend in onderlinge afhankelijkheid. 
Als iemand zich bijvoorbeeld langere tijd op een vijandige manier naar je gedraagt, houd je dat vaak zelf in stand doordat je ook een krachtig afwijzende energie uitstraalt naar die persoon. Je denkt dan bij jezelf: dat komt door die ander. Die zou eens moeten veranderen. Wat een nare man of vrouw.
Lukt het je om die afwijzende houding in jezelf te kalmeren en de intentie te zien die onder het handelen bij de ander schuilgaat, kunnen deze afwijzende gevoelens tot rust komen en zal van de weeromstuit de ander ook kalmeren en zich anders naar je gaan gedragen.

Krachtspreuken 
Meer verbinding voelen met anderen kun je ontwikkelen met een van de krachtspreuken waarmee je kennis maakt in de workshop Zelfbeeld en Emoties. Krachtspreuken zijn spreuken waarmee je een intentie niet alleen uitspreekt maar ook voelt en uitbeeldt. Daarom werken ze super krachtig. 
Je kunt praktisch leren om krachtspreuken te gaan gebruiken in de workshop Zelfbeeld en Emoties. Het is een gewilde workshop. De extra workshop van 9 december is al vol. Vanaf nu kun je je inschrijven voor de workshop die start op 11 februari 2021
Het kenmerk van deze workshops is dat het kleine groepen zijn, waardoor individuele aandacht gewaarborgd blijft.

2 Reactie's
 • Ganesh
  Geplaatst op 12:54h, 10 november Beantwoorden

  dank Paul, wat een mooie tekst. Het raakt me wat je schrijft over oa het in verbinding blijven met iemand die heel andere denkbeelden heeft

 • Adrie Goudzwaard
  Geplaatst op 18:11h, 10 november Beantwoorden

  Dag Paul,

  wat een wijze woorden. En ze zijn helemaal waar, verbinding maak je vanuit je hart en spanning in de relatie hou je inderdaad zelf mede in stand. Het is altijd mooi om te ervaren dat de relatie met iemand opknapt, als je vanuit een positieve intentie je eigen gedrag aanpast. Alles is wisselwerking.
  Je opmerking dat je soms ook met bewondering naar Trump hebt gekeken vindt ik ook leerzaam. Je kunt zelfs iets leren van iemand die er heel andere denkbeelden op na houdt dan jij.

Geef een reactie