Zal ik dit nog bewaren?

Bewaren

Zal ik dit nog bewaren?

Dat kan een lastige vraag zijn. 
Ga je die oude jas die je zolang gedragen hebt nog bewaren nu je een nieuwe hebt? Wat doe je met de tekeningen die de kinderen voor je gemaakt hebben? Wat doe je met je oude telefoon?

En dan heb je nog de categorie miskopen. Ik heb ooit een eenvoudige sterrenkijker gekocht die best prijzig was, maar waarmee je feitelijk slechts de maan kunt zien en er ook nog een stijve nek aan overhoudt omdat hij niet op een statief maar op een plankje gemonteerd is. Wat doe ik daarmee?

Al die spullen die we om ons heen verzamelen, die aan ons kleven omdat het wat pijn doet om ze weg te gooien of om te erkennen dat je het daadwerkelijk een miskoop was. Maar juist dat kleverige zorgt ook voor stress. Als je niets doet, wordt het steeds meer.

Daarom schep ik eens in de zoveel tijd een opruimmoment met speciale aandacht voor deze groep. Op die middag verdwijnen veel van die spulletjes. Ik pak ze nog een keer liefdevol op, want we nemen wel echt afscheid en dan doe ik ze weg of bedenk eventueel een nieuwe bestemming. En van de tekeningen bewaar ik een foto.

Aanwijzing 5 van het Tijdsurfen: Maak jezelf bewust van knagende ratten en transformeer ze in witte schapen

Tijdsurfen kun je leren in de cursus timemanagement ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

6 Reactie's
 • Marianne Debets
  Geplaatst op 12:40h, 13 maart Beantwoorden

  Mooi en ontroerend gezegd over toch moeten loslaten van de kostbare tekeningen. Inderdaad ik heb er ook een foto van gemaakt, zelfs van de kindertekening op de muur voordat de ruimte verbouwd moest worden
  Kortom een mooi ‘ritueel’ aan het begin van de lente

 • Yvonne
  Geplaatst op 13:22h, 13 maart Beantwoorden

  Heel herkenbaar Paul
  Ben in november al begonnen met opruimen van verschillende categorieën
  Ben begonnen met categorie werk (was docent dansexpressie)
  Wat heeft het me een moeite gekost om al mijn kostbare lessen en waardevolle scripties van studenten te versnipperen
  Heb het eea eerst nog gelezen en voelde hoe belangrijk het menszijn en creativiteit hoog in het vaandel stonden.
  Ik word vlg week 70 en het is goed zo
  Die levensfase is echt afgesloten en vanuit goede herinneringen en ervarineg leef ik verder
  Harte groet

 • Marianne Weel-Hoogeveen
  Geplaatst op 16:03h, 13 maart Beantwoorden

  Wat heerlijk om dit te lezen, juist nú, met het voorjaar in aantocht (ook al lijkt er eerst nog ’n koufront aan te komen).
  Ik heb in deze tijd van het jaar ‘automatisch’ (lees van nature) de behoefte om ‘schoon’te maken, huis en tuin op te ruimen.
  Hiermee lijkt het misschien makkelijk om afstand te doen van allerhande dingen, dat is echter lang niet altijd meteen het geval…….Daarom heerlijk om deze Wekelijkse Inspiratie te lezen: herkenning en aanmoediging!
  Dank je wel!
  Hartegroet,

 • Marianne
  Geplaatst op 16:52h, 13 maart Beantwoorden

  Dag Paul,

  Wat wordt ik blij
  van de krokussen. Ik kan ze bijna ruiken.

  Dank je wel

 • Annemieke Belgraver (Professional Organizer)
  Geplaatst op 22:10h, 14 maart Beantwoorden

  Mooi beschreven Paul! Een artikel waar ik blij van word!

 • Ann
  Geplaatst op 23:24h, 15 maart Beantwoorden

  Leuk op een zachte manier bewust afscheid te nemen …mooi <3

Geef een reactie