Een geheim dat je niet mag doorvertellen

Een geheim dat je niet mag doorvertellen

Vandaag vertel ik over een geheim dat je niet mag doorvertellen. Anders werkt het niet meer. Alleen als ik daarop kan vertrouwen, mag je verder lezen.

Ik ben aan het toneelspelen. Ik speel voor hoe modern multitasken eruitziet. Onder op mijn denkbeeldige beeldscherm verschijnen pop-ups. ‘Die open ik niet’, zeg ik ‘dan weet ik wel dat ik verkocht ben’. Ik typ verder aan mijn verslag. ‘Oh, maar deze is anders,’ zeg ik nu ‘deze is van Jeroen. Ik heb hem gevraagd mee te doen aan een project dat maandag opstart en nu krijg ik antwoord. Ik ben wel heel benieuwd of hij erbij is.’ Nieuwsgierig klik ik op de denkbeeldige pop-up en de email opent zich. ‘Ja’, roep ik enthousiast ‘Jeroen doet mee, wat leuk!’ Ik mail hem meteen even terug. ‘Hi Jeroen, wat leuk dat je meedoet, super! We zien elkaar dan maandag weer. Ik verheug mij erop.’ Het verhaal gaat verder met dat ik mijn e-mail begin te doen en dus aan het multitasken ben.

Jeugdvriend
Jeroen is mijn jeugdvriend die nu twee en een half jaar terug is overleden. Hij had A.L.S., een langzaam slopende ziekte. Hoe verder de ziekte vorderde, hoe dieper onze band werd. Sinds zijn overlijden, reist Jeroen met mij mee in mijn hart. Vaak denk ik even aan hem. Nooit treurig, meestal denk ik aan de humor en zijn ogen waarmee hij me zo ernstig grappend aan kon kijken.

In mijn oefeningen heb ik soms een denkbeeldige medespeler nodig. Deze noem ik Jeroen. Ik vind het leuk om hem actief te laten meedoen alsof hij er nog is. En voor mijn gevoel is dat ook zo. Hij is levend in mij aanwezig. Ik kan het niet anders zeggen.

De doden levend houden
Bij de training ‘Assertiviteit en Heldere Communicatie komt Jeroen bijna wekelijks helpen. De deelnemers kennen zijn naam ook al. Ik speel zelf de trainingsacteur. Om identificatie te voorkomen is het dan gebruik dat de rollenspelacteur een andere naam aanneemt. Ik noem mijzelf steevast Jeroen.

Het is fijn om de doden levend te houden. Het neemt het droevige en onomkeerbare aspect weg. Natuurlijk was ik in het begin droevig en heb gehuild en gerouwd. Maar meteen ben ik ook actief de liefdesband blijven onderhouden die zo voelbaar aanwezig is.

Je hebt het beloofd, je mag het niet verder vertellen, dat de Jeroen die ik maandag weer ga zien dezelfde is die altijd bij mij is.

Workshop De Innerlijke Metamorfose
Begin januari start en een nieuwe workshop ‘De Innerlijke Metamorfose in zelfbeeld en emoties’. Daarin is afscheid nemen en een liefdevolle band onderhouden met de overledene een vast onderdeel. Ook andere thema’s die met emotie te maken hebben, komen aan bod. Zoals het leren kalmeren van boosheid, het omgaan met onzekerheid en angsten, maar ook het telkens kunnen terugkeren naar de zee van rust en vertrouwen.
Tegelijk werk je aan een positief zelfbeeld dat met deze methode verrassend dichtbij blijkt te zijn.

De Innerlijke Metamorfose, 6 avonden workshop via Zoom
In deze workshop werk je aan gedragspatronen zoals onzekerheid, sterke gerichtheid op anderen, of faalangst. Je brengt angsten, bezorgdheid en piekeren tot rust en leert hoe je een verlies verwerkt. Je ontdekt de zee van rust en vertrouwen.
Meer informatie en inschrijven
‘De workshop was een openbaring voor mij. Helder, praktisch, to the point, veilig en verdiepend. Het heeft me doen beseffen hoeveel onverwerkte angst er in mij zit, die ik nooit eerder heb kunnen of durven voelen. Hoe ik die angst met kleine hapjes kan gaan voelen, toelaten en verwerken. Zeer waardevol, want zo kan angst als basis langzaam vervangen worden door liefde als basis.’
Hanne van Asten
‘De krachtspreuken zijn zo helpend om ze dagelijks te doen en makkelijk toepasbaar. Mijn innerlijke criticus en het doemdenken herken ik nu veel eerder en kan daar nu hartelijk om lachen. De krachtspreuk ‘Ik voel mij verbonden’ kwam erg binnen. Ik werd mij bewust dat ik mij vaak niet verbonden voel en soms een bepaalde afstand wil bewaren om niet opnieuw gekwetst te worden. Ik kan mijn emoties nu eerder benoemen en voelen en durf ook de kamer van het oud zeer binnen te gaan.’
Eloise Reuvers
‘Het liefdevol observeren van oude patronen in plaats van deze te bekritiseren is voor mij een echte eyeopener geweest. De inzichten met betrekking tot mijn zelfbeeld hebben ervoor gezorgd dat ik nu veel positiever naar mezelf kijk.’
Bibeth Gerretsen
Geef een boek of de kaarten voor Kerstmis!
Bestellingen worden woensdag 21 december verstuurd.
• Met Ik heb de tijd geef je rust
• Met Goed gevoel geef je warmte
• Met Vleugels van vertrouwen geef je vrijheid en vertrouwen
• Met de kaarten van de krachtspreuken geef je de sleutel tot transformatie.

Ik heb de tijd, handleiding in Tijdsurfen
– Leef en werk vanuit rust en aandacht
– Houd de regie in handen
– Leer leven vanuit je intuïtie
Bestel een gesigneerd exemplaar voor € 21,50
* bekroond als beste spirituele boek van het jaar

Goed gevoel, emoties als medicijn
– Begrijp hoe gedachten emoties kunnen blokkeren
– Breng oud zeer tot rust
– Ontdek de zee van rust en vertrouwen
Bestel een gesigneerd exemplaar voor € 21,50

Vleugels van vertrouwen, gids voor de Innerlijke Metamorfose
– Verkrijg een positief zelfbeeld
– Breng je innerlijke criticus tot rust
– Laat je zorgen los en leef vanuit vertrouwen
Bestel een gesigneerd exemplaar voor € 21,50

Set kaarten met krachtspreuken
De afbeeldingen bij de krachtspreuken uit het boek
metamorfose’ lenen zich bij uitstek om ook als kaarten
‘Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke
in huis te hebben. De set bestaat uit 14 kaarten gebundeld in
een mooi doosje. De  illustraties zijn van van Anouschka Boswinous.
Bestel een set kaarten voor € 15

Geef een reactie