Een krachtig doosje

Een krachtig doosje

De krachtspreuken uit het boek Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose zijn nu ook als een set kaarten in een mooi stevig doosje verkrijgbaar! Zie onderaan deze Inspiratie om een set kaarten te bestellen.

Als een wervelwind
Krachtspreuken zeg je in de ochtend. Een krachtspreuk is veel meer dan een aanmoediging tot groei en ontwikkeling. Het is alsof je een wervelwind in je hersenen laat waaien.
De voorloper van krachtspreuken zijn zogenoemde ‘affirmaties’. Affirmaties zijn zinnetjes die je tegen jezelf zegt en maar blijft herhalen. Vaak zijn dit gortdroge uitspraken waar je een spreuk zegt die alleen maar het verstandelijk begrip aanspreekt. Bijvoorbeeld: ‘Ik sta mijn gedachten toe vrij te zijn. Het verleden is voorbij. Ik voel mij vredig’. De zin klopt wel maar je voelt er niets bij.

Het eerste verschil met een krachtspreuk is dat je bij een krachtspreuk een lichaamshouding aanneemt, een houding die precies uitstraalt wat de zin zegt. Zo sta je bij ‘Ik heb vertrouwen stevig op de grond, je spreidt je armen en kijkt weids voor je uit, alsof je op de rand van een berg staat en over een vallei uitkijkt.

Hoe voelt vertrouwen?
Het tweede verschil is dat je vervolgens ook de emotie van de krachtspreuk gaat oproepen. Hoe voelt dat eigenlijk, vertrouwen?
Om het gevoel in je op te roepen, heb je twee mogelijkheden.
1. Je denkt aan een krachtig beeld.
Bij ‘Ik heb vertrouwen’ kun je je bijvoorbeeld voorstellen dat je een baby op je armen hebt. Een baby is nog een en al vertrouwen.
2. Je kunt ook een herinnering oproepen aan een gebeurtenis waar je al vertrouwen had.
Ooit waren wij tijdens een meerdaagse voettocht in de Pyreneeën verdwaald. Toen we de weg terug vonden, begon het al te schemeren. Het water dat we bij ons hadden, raakte op en we hadden dorst.
​Wat doen we? Zetten we hier de tent op, maar dan hebben we geen water. Of lopen we door tot een bron die op de kaart stond, maar met het risico dat het donker is voordat we die vinden? Even kwam er een onrustig gevoel in mij. Maar het volgende moment wist ik het zeker, we vinden de bron wel! Ik heb vertrouwen! Vertrouwen voelt als een loslaten. Als een diep weten dat het wel goed komt.
In het bijna donker ontdekten we een half uur later een straaltje van het zuiverste water dat achter een ruïne uit een rots stroomde. Ook hoefden we de tent niet op te zetten. We konden onze slaapzakken uitrollen in de ruïne op stro dat we daar vonden.

Als een acteur
Je zegt de krachtspreuk dus als een acteur! Je roept het gevoel op, precies zoals een toneelspeler dat doet. Het hoeft nog niet in je te leven, je roept het op en laat het vanzelf groeien.
Als je de spreuken op deze manier zegt, spreken ze een diepere laag in je aan. De woorden zijn geen dorre zinnetjes, maar zijn een stroom van gevoel.
Je zegt een krachtspreuk ’s morgens. Vervolgens mag je hem vergeten. Hij vindt zelf zijn weg wel. Dat is heel anders dan wanneer je de spreuk telkens zou zeggen als je hem nodig hebt, zoals men bij affirmaties doet. Want dan lever je telkens weer het bewijs dat je juist onvoldoende vertrouwen hebt. Maar door de lichaamshouding aan te nemen en het gevoel op te roepen gaat de spreuk in je leven. Steeds meer zul je in jezelf een echt doorleefd gevoel van vertrouwen voelen.

In het doosje zitten 11 krachtspreuken plus een kaart met een QR-code naar (gratis) video’s van de krachtspreuken. Je kunt de doos los aanschaffen of samen met een kaarthouder. Zo kun je de kaarten waar je je door wilt laten inspireren in het zicht zetten.

Je kunt ook het boek Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose erbij aanschaffen, mocht je dat nog niet hebben. Dan is de set compleet.
Ik wil een set kaarten van de krachtspreuken bestellen

Geef een reactie