Een openstaande poort

Een openstaande poort

‘Als in een droom loop je door een oude historische stad. Je slentert en kijkt naar de oude gevels en muren. Je oog valt op een zware houten poort waarvan de deur op een kier staat. Nieuwsgierig gluur je naar binnen. Je duwt de deur verder open en loopt de hal in. Rechts van je wentelt een brede stenen trap naar beneden. Je neemt deze trap. Het wordt koeler en donkerder. Bij elke stap hoor je je eigen voetstappen. Als je beneden bent aangekomen, geloof je je ogen niet. Je bent in een ruimte terecht gekomen die oneindig lijkt. Overal staan stellingen, tafels en staanders. Er liggen voorwerpen op. Sommige zijn volumineus en bestaan uit meerdere onderdelen. Andere zijn kleiner. Er zijn simpele geometrische vormen en ook fijne breekbare vormen. Elk van de voorwerpen lijkt licht uit te stralen. Ze lijken te leven en te pulseren van energie. In het midden van de kelder staat een geblinddoekte figuur. Deze is echter volkomen vertrouwd met de kelder. Ze zweeft moeiteloos tussen de vele voorwerpen door en schijnt ondanks de blinddoek precies de weg te kennen.’

Een verborgen deel van onszelf
Marco Bogers stopt even. ‘Wat vind je ervan?’ Ik ben enthousiast! Wat een mooie manier om dit aspect van ons functioneren duidelijk te maken. De kelder is een verborgen deel van onszelf. Als je weet hoe het functioneert in deze ondergrondse ruimte en je weet je er vervolgens mee te harmoniseren, loopt de afhandeling van je taken veel soepeler. Waar de planning en organisatie eerst een stroeve machine was met piepende en krakende tandraderen, wordt het nu een soepel lopende machine. Alsof er olie stroomt tussen alle onderdelen.
Deze kelder verbeeldt ons onbewuste.

Opgeslagen ervaringen
Marco is trainer Tijdsurfen. Hij verzorgt voor mij de trainingen Tijdsurfen bij het bedrijf Secrid, waar alle medewerkers zowel de training ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ als ‘Assertiviteit en Heldere Communicatie’ aangeboden krijgen.
Het verbeelden van het onbewuste zodat het tastbaar wordt, is wezenlijk onderdeel van de training Tijdsurfen. De geblinddoekte persoon in de kelder verbeeldt de intuïtie. Er is achterin ook nog een tweede onzichtbare ruimte in deze kelder. Het is de gigantische bibliotheek van jouw verleden, waarin zowel de kennis als ook de ervaringen die je opdeed opgeslagen liggen.

Het bijzondere is dat Marco de deelnemers door middel van een visualisatie het onbewuste als het ware direct binnen voert en laat zien hoe het functioneert. Als je eenmaal deze oefening gedaan hebt, vergeet je hem nooit weer.

Onbewust nadenken
Ik doe mijn ogen dicht en laat me meevoeren. Ik voel de koelte van de stenen gang die naar beneden voert. Ik zie de treden van de trap die uitgesleten zijn. Ik herken in de voorwerpen die in de zaal verzameld liggen mijn eigen toekomst, zowel de vastliggende gebeurtenissen als ook mijn wensen. Dan zie ik energiestromen komen uit het achterste gedeelte van de kelder. Ze vermengen zich met de wachtende taken in het voorste gedeelte. Het symboliseert het onbewust nadenken dat wij doen, waardoor we goede ideeën en invallen krijgen en waardoor ook de intuïtie goed kan functioneren.

Opleiding trainer Tijdsurfen
Ik vind het mooi om te zien dat Marco zijn eigen uitwerking geeft aan de inhoud van het Tijdsurfen.
Deelnemers aan de opleiding trainer Tijdsurfen leren zowel inhoudelijk als didactisch het Tijdsurfen optimaal doorgeven. Zij worden echter ook gestimuleerd eigen oefeningen te verzinnen en de aanwijzingen met eigen verhalen tot leven te wekken.

In oktober start de nieuwe opleiding trainer Tijdsurfen.

Data 2024
Drie dagen van 10 tot 17 uur in Amsterdam

  • di 8 oktober
  • di. 22 oktober
  • di. 5 november
Twee maal twee dagen met overnachting in het Dominicanenklooster te Huissen, aanvang 10 uur, einde 17 uur
  • di. 26 en wo. 27 november
  • ma. 9 en di. 10 december

Er zijn acht plaatsen beschikbaar waarvan er al vier bezet zijn.

Tot eind deze maand geldt nog de vroegboekkorting van € 200.

Tijdsurfen betekent werken vanuit rust.

Prof. dr. Carl Moons UMC Utrecht Julius Centrum zei: ‘Deze boeiende workshop Tijdsurfen is iets heel anders dan gewoon een timemanagement workshopje. Echt heel inspirerend en perfect passend in de huidige tijdgeest.’

In zeven dagen leer je het Tijdsurfen goed kennen en oefen je de didactiek. Aan het eind van de opleiding kun je zelfstandig trainingen Tijdsurfen verzorgen of het integreren in je coaching. De deelnemer krijgt toegang tot ‘Het platform van de trainers Tijdsurfen’. Daarin staan kant en klare trainingen met Powerpoint van verschillende duur.
Ook in de periode na de opleiding word je begeleid bij het geven van je eerste trainingen.

Informatie Opleiding trainer Tijdsurfen

Geef een reactie