Gebruik het ritme van de tijd

Ritme van de tijd

Gebruik het ritme van de tijd

Vorige week donderdag had ik zo ingedeeld dat ik al lekker vroeg in Huissen kon aankomen. Zo kon ik in alle rust het programma van de workshop van de volgende dag verder uitwerken. 
Toen ik in de vroege avond aankwam was echter al mijn energie opgebruikt: urenlang had ik schuifelend in de file gestaan vanwege twee verschillende ongelukken. De kamer in het klooster was warm en ik was murw en uitgeteld. Ik besloot een stuk te gaan lopen in de frisse buitenlucht. Wat verder achter het klooster lagen twee meertjes die ik nog niet verkend had. Het werd een lange wandeling waar ik broedende zwanen ontmoette en zag hoe een meerkoet met een spoor jonkies achter haar door het water zwom. Tegelijk echter kreeg ook de eerste dag van de workshop in mijn hoofd moeiteloos vorm.

Dit principe heb ik al zo vaak meegemaakt dat ik erop kan vertrouwen. Het is eigen aan het tijdsurfen. Als je je goed harmoniseert met de tijd, komt de inspiratie vanzelf. In het gebaar van het loslaten, ontstaat ruimte en in die ruimte kan het gezochte vanzelf vorm nemen en aan de oppervlakte komen.

Aanwijzing 7 van het Tijdsurfen: Kies spontaan wat je gaat doen

Tijdsurfen kun je leren in de cursus timemanagement ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

5 Reactie's
 • Marina
  Geplaatst op 11:57h, 29 mei Beantwoorden

  Mooi Paul

 • Gerben ter Riet
  Geplaatst op 12:12h, 29 mei Beantwoorden

  Dank, Paul, voor het delen van deze ervaring, die ik herken. Mag ik eraan toevoegen dat dit waarschijnlijk (alleen) goed werkt(e) doordat je heel veel ervaring hebt en een enorme kennis van het materiaal voor je cursus? Had je die niet, had het wellicht anders kunnen uitpakken, wat denk je?

 • Christine de Jong
  Geplaatst op 12:25h, 29 mei Beantwoorden

  het doet mij goed dat te lezen…..ik herken er ook veel in…..maar door de burn-out ben ik zoveel stukjes van mijzelf nog kwijt die weer op zn plaats moeten komen……dat moet ik de tijd geven……en blijven vertrouwen

 • Eveline
  Geplaatst op 18:06h, 29 mei Beantwoorden

  Mooi, ik ervaar het zelf ook. Soms is loslaten en vertrouwen het antwoord op je vragen.

 • Marianne
  Geplaatst op 09:33h, 30 mei Beantwoorden

  Zo treffend, heb het op Facebook gedeeld

Geef een reactie