Geluk is een bijproduct

Geluk

Geluk is een bijproduct

Hoe kijk jij aan tegen geluk?
Er wordt veel over geschreven, onderzoek naar gedaan en het geluksniveau in verschillende landen met elkaar vergeleken. Geluk is een product geworden waarvan je overal het recept wordt aangeboden.

Ik denk echter dat om gelukkig te zijn, het helemaal niet zo handig is je erop te focussen. Als je geluk wilt zoeken, gaat het juist verder van je vandaan omdat je niet tevreden bent met wat er nu al is. 

Geluk is dus geen hoofdproduct maar een bijproduct. Soms merk je het op als het erg feestelijk verpakt is, maar meestal vindt het plaats wanneer je niet oplet.
Als je jezelf vergeet, als je niet bezig bent met het doel, als je opgaat in een spel en je eraan overgeeft, is de kans groot dat je en passant ook gelukkig bent geweest.

De kelder van het huis van De Stressontknoping: Emotionele verwerking

Je kunt dit thema bestuderen in een workshop Zelfbeeld verbeteren en Emoties verwerken

2 Reactie's
  • Albert
    Geplaatst op 16:17h, 03 april Beantwoorden

    Waarom moet ik gelukkig zijn … De zin van het leven is niet geluk maar leven. De zin van het leven is het leven zelf.

  • Anoniem
    Geplaatst op 10:16h, 07 april Beantwoorden

    Recept voor geluk :Op mijn oude dag accepteer ik het leven zoals het komt en ben ik elke dag blij met gezond zijn,, een dak boven mijn hoofd, ,lieve kinderen die ik nooit zie maar wel kan roepen , en vele vrienden. Positief denken maakt mij zeer gelukkig. en dankbaar.

Geef een reactie