Ha, lekker niks doen

Lekker niks doen

Ha, lekker niks doen

Onze hond kijkt omhoog naar de kruin van de naaldboom en begint zenuwachtig te blaffen. Mijn vrouw moet lachen en wijst omhoog. ‘Kijk een eekhoorntje’. Tsja, hoe moet je zo’n huppelend en tussen bomen springend wezen nou plaatsen in je hondenbewustzijn?
Wat later begint zo’n 50 meter verderop een baby’tje te huilen. Het heeft vast een issue want het kan niet meer stoppen. Dat werkt aanstekelijk voor het baby’tje in de tent naast ons, die voorzichtige huiltoontjes laat horen. ‘Gaat wel over’ zegt mijn vrouw met kennersoor’. Maar het blijkt net zo goed te kunnen te kunnen huilen als het baby’tje verderop. Ze wisselen elkaar af. Soms zingen ze samen. Dan stopt het langzaam.

Ik heb mijn tassen al drie keer overhoop gehaald, de gehele inhoud in keurige rijtjes op het bed uiteen gestald, vervolgens in andere tassen gekeken waar hij zich eigenlijk niet kán bevinden maar je weet maar nooit, tot ik uiteindelijk moet toegeven dat ik mijn oplader van de laptop thuis heb laten liggen.
Mijn medecampinggenoten, familie en vrienden, vinden dit een wel zeer grappig gegeven.
‘Zie je wel’, leren ze mij, ‘op vakantie moet je uitrusten, niets doen. Je kunt niet aldoor maar bezig zijn, je moet ook even de knop omdraaien en de boel daarboven uitzetten, zodat je kunt regenereren en weer goede ideeën krijgen’.
Ik complimenteer ze met de uitstekende uitleg van het Tijdsurfen en besluit de wijze raad op te volgen en te gaan fietsen.

Het wordt een fietstocht van een halve Tour de France-etappe, naar een plaatsje aan de andere kant van het meer, waar ik mijzelf tegenkom op de eindeloze rechte fietspaden te midden van nieuw aangeplante naaldbomen, onder de hete zon. Als het niet het ene is waar ik te ver in kan gaan, dan wel het andere, leer ik mijn tweede les.

De volgende dag sta ik mij echt toe lekker te luieren. Het is grappig hoe het lichaam en geest in een andere versnelling kunnen schakelen tijdens de vakantie. Ze komen in een staat van loomheid, waarin niets moet en alles mag.

3 Reactie's
 • Marina Fijnenberg
  Geplaatst op 14:04h, 31 juli Beantwoorden

  ☀️😎⛱😊

 • Esther
  Geplaatst op 14:05h, 31 juli Beantwoorden

  Beste Paul
  Ik ben net weer terug in de stad maar heb twee weken heerlijk niets gedaan op de friese meren. Vertrokken vanuit Koudum zijn we denk ik niet verder dan 15 km rondom gegaan. Zeilend, dobberend naar daar waar de wind ons bracht. Ieder volgende eilandje of slootkant gaf nieuwe vergezichten die leken op de eerdere (groen weiland, blauwzwart water, licht blauwe lucht en veelkleurige oevers) en toch telkens nieuw. Zeilen lijkt / blijkt een lang witje te zijn. Ik wens je nog veel rust .
  Vriendelijke groet, Esther

  • Paul Loomans
   Geplaatst op 18:50h, 31 juli Beantwoorden

   Tijdloos zeilen! 🙂

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link