Haat-liefde verhouding met suiker

Haat-liefde verhouding met suiker

Ik heb een enorme haat-liefde verhouding met suiker. Er was een moment, we waren net verhuisd, waarop ik dacht: ik moet mezelf bij de kladden pakken, zo kan het niet doorgaan…

In het boek Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose zijn vijf interviews opgenomen. Elk interview is bijzonder. Het zijn indrukwekkende verhalen hoe mensen loskomen van oude patronen.
Dit is het leerzame verhaal van Carlijn. Dankjewel Carlijn voor het willen delen!

Jezelf straffen
…Niet alleen vanwege het gewicht, vooral ook omdat ik weet hoe ongezond suiker is. Toch bleef ik het maar doen: chocola, drop, ongezonde snacks tussendoor. Telkens als ik een moment van ongenoegen had, compenseerde ik dat met een suikershot. Op internet ben ik gaan zoeken naar affirmaties om aan de slag te gaan met een gezond gewicht. Telkens wanneer ik een aandrang had naar suiker, zei ik: ‘Ik wil gezond leven’, maar echt helpen deed het mij niet.
Op een gegeven moment deed ik een detox-programma. De begeleidster zei me: ‘Je lijkt continu bezig te zijn met gezond willen leven, maar vervolgens je lijf te straffen door op de weegschaal te gaan staan en te gaan zeggen: ‘Hè, het afvallen lukt mij niet’.’
Dit is precies wat ik doe, dacht ik. Mijn affirmatie: ‘Ik wil gezond zijn’, is een uitnodiging om te vechten en de huidige Carlijn af te wijzen.

Het gaat vast weer niet lukken
Er kwam een andere affirmatie in mij op: ‘Ik vertrouw op mijn lijf, het weet precies wat het moet doen’. Dat is een heel ander soort gedachte dan dat ik voorheen had. Terwijl ik deze nieuwe affirmatie ging zeggen, kwamen er tegelijk allerlei belemmerende gedachtes naar boven zoals: zit je weer in een nieuwe fase. Ach joh je hebt dit al zo vaak geprobeerd, het gaat vast weer niet lukken. Ik had er zelfs een naam aan gegeven: het zwarte doek. In jouw workshop leerde ik om dit soort gedachten en gevoelens niet weg te drukken maar juist liefdevol te gaan herkennen. Ik begon te glimlachen naar het zwarte doek. Dat bracht een wezenlijke verandering. Het zwarte doek bedekte mij niet meer maar loste op.

Ik bereid mijn voeding met liefde en kan ervan genieten
Met de aanwijzingen die jij gaf voor krachtspreuken heb ik vervolgens mijn affirmatie van gevoel voorzien. Ik stelde mij de vraag wanneer ik daadwerkelijk ervaren had dat mijn lijf exact wist wat het moest doen. Dat was bij de geboorte van de drie kinderen, daar heeft mijn lijf me ook niet in de steek gelaten. Daar had ik een diep vertrouwen in mijn lijf.
Nu zeg en voel ik de krachtspreuk elke dag tijdens mijn dagelijkse ochtendwandeling. Het geeft een enorme ontspanning om daadwerkelijk te kunnen vertrouwen op mijn lijf. Deze krachtspreuk in combinatie met het liefdevol waarnemen maakt dat ik een veel gezondere relatie aan het opbouwen ben met mijn lijf. Ik voel me fitter en meer gemotiveerd om in beweging te blijven en gezond te koken. Voorheen zat niet zoveel liefde in het koken. Het was meer ‘Ik moet dit doen, dan kan ik afvallen’. Nu is het ’Ik bereid mijn voeding met liefde en kan ervan genieten’.
Ook anticipeer ik op verleidingen die er onderweg zijn, die ben ik voor door iets lekkers mee te nemen in de zin van gezond lekker zodat ik vol energie en zonder hoofdpijn thuiskom. In het verleden kwam ik moe en met hoofdpijn thuis en ging ik vaak direct mijn bed in omdat ik zo uitgeput was. Nu kom ik thuis en kan ik met mijn gezin samen zijn en het fijn met elkaar hebben. En dat voelt nog meer als dopamine dan een suikershot. Dat is heel bevrijdend.

Carlijn laat zien hoe je beweging krijgt in een dergelijk patroon. Eerst ging Carlijn liefdevol haar belemmerende gedachten herkennen in plaats van ze te geloven. Dit is de eerste sleutel.
Vervolgens heeft ze haar mooie spreuk van gevoel voorzien. Daardoor werd hij veel krachtiger. Dat is de tweede sleutel.
In het boek Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose staan 10 krachtspreuken beschreven. Van elke krachtspreuk leer je hoe je hem ook kunt voelen en ook wat de juiste bijbehorende lichaamshouding is.

Op dinsdag 2 november van 19 tot 20.30 uur is er een gratis online boekpresentatie (een webinar).
Het programma bestaat uit:

  • Gratis workshop waarin ik de beide sleutels behandel waarmee je de Innerlijke metamorfose kunt teweeg brengen.
  • Gezamenlijk oefenen van een krachtspreuk
  • Presentatie van het boek
  • Vraag en antwoord

Als je je aanmeldt, ontvang je een link. Je gebruikt die link op de avond van de boekpresentatie om mee te doen. Het wijst zich verder vanzelf.   Ik meld mij aan

Vleugels van vertrouwen alvast reserveren
Het is mogelijk om nu al een exemplaar van Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose te reserveren. Je krijgt het dan gesigneerd toegestuurd zodra wij het ontvangen hebben (vanaf 26 oktober).
In de eerste oplage zit ook een prijsvraag. De drie inzendingen die het meeste indruk maken, krijgen een gratis individuele sessie met mij cadeau van 1.30 uur.  Ik reserveer een exemplaar van ‘Vleugels van vertrouwen’

 

Illustratie Anouschka Boswinous

Geef een reactie