Heerlijk, een boek!

Heerlijk, een boek!

Mijn vrouw loopt weg met een tas onder haar arm. De toiletten zijn op deze camping een stukje verder weg. Ik zit alleen aan ons tafeltje dat net nog ontbijttafel was. Oh ja, denk ik bij mijzelf, mijn boek. Ik duik in onze blauwe camper en achter in het bed bij het hoofdkussen vind ik het boek.
Een leeg blaadje van een notitieblok geeft aan waar ik gebleven ben. Het voelt allemaal zo vertrouwd. Maar ik realiseer mij dat dit zich alleen voordoet vanwege een speciale reden. Het is alsof ik tien, vijftien, twintig jaar teruggezet word in de tijd. We hebben geen bereik…

Geen bereik

Om ons heen reizen de bergketens omhoog. Langs onze bus stroomt een wilde rivier. De camping is op 1900 m. hoogte. Je kunt ook niet betalen met je kaart, even iets opzoeken over de streek, checken hoe het met de kinderen gaat, bijhouden hoe de oorlog in Oekraïne verloopt, foto’s posten op Instagram, de mail lezen en beantwoorden. Ik merk met lichte tegenzin hoe de omschakeling wrijving veroorzaakt in mijn systeem. Ik ben het niet meer gewend.

Verleiding
Ik kan mij nog drommels goed herinneren hoe het vroeger was. Ik merk op hoe de afstand naar die tijd van toen met rassen schreden groter wordt. Onlangs heb ik een nieuwe, snellere telefoon aangeschaft en ben zeer tevreden hoe vlot deze informatie kan ophalen en kan wisselen tussen de apps. Terwijl mijn vorige ook al goed was. Ik neem bij mijzelf waar hoe deze hogere snelheid de verleiding om de telefoon te pakken op lege momenten nog groter maakt en daarmee het gevaar tot verslaving.

Stoplicht

Laatst gaf ik een intensieve workshop Tijdsurfen in de zorg en een jonge dynamische deelnemer vertelde dat ze bij elk rood stoplicht haar telefoon pakt en dat nu probeert minder te doen. Deze neiging tot verslaving merk ik bij mijzelf net zo goed op. Terwijl ik een fervent beoefenaar van het witje ben (even de focus loslaten) voel ik hoe de drang naar kortstondige bevrediging toeneemt. In de tram, in de trein, als ik sta te wachten, als ik moe ben, als ik even wat anders wil. Onlangs heb ik een aantal van de apps die zo hard naar mij roepen uit het snelkeuzemenu gehaald. Onderzoek wijst uit dat je beter jezelf de mogelijkheid kunt ontnemen dan proberen te minderen. Als je mindert, voel je telkens de spagaat tussen de verslaving en je voornemen. Jezelf de mogelijkheid ontnemen doet even pijn maar went snel.

Het boek in mij
Dat is wat ik op deze camping meemaak. Ik ben aan het lezen. En… ik vind het heerlijk! Wanneer je een boek leest, blijft je aandacht gedurende lange tijd bij het thema. Het dringt diep in je binnen. Vaak tijdens onze lange wandelingen denk ik aan het verhaal. Het boek leeft met mij mee! Terwijl een bericht lezen, hoe goed gedocumenteerd ook, kortstondig is en dus aan de oppervlakte blijft van de mogelijkheid tot bespiegeling, verwerking en integratie.

Stressvrij werken met Tijdsurfen
Het beperken van stoorzenders is één van de zeven thema’s van het Tijdsurfen. Andere zijn: activiteiten op het juiste moment doen, inzicht verkrijgen in het onbewuste denken, de regie in handen houden ook als iedereen van alles van je wil, echte innerlijke rust ervaren en voelen hoe dat verbonden is met creativiteit.

Boek ‘Ik heb de tijd, handleiding in Tijdsurfen’
– Leef en werk vanuit rust en aandacht
– Houd de regie in handen
– Leer leven vanuit je intuïtie
– Het ideale boek om mee op vakantie te nemen.

Bestel een gesigneerd exemplaar voor € 22,50

* bekroond als beste spirituele boek van het jaar

Reactie
‘Ik heb de tijd’ geeft hele mooie reflecties over (omgaan met) tijd. Het boek heeft me geraakt, door zijn scherpzinnige inzichten en ludieke verwoordingen! Termen zoals ‘een witje!’, ‘een (geheugen)aanklopper’ en ‘een knagende rat!’ helpen me nu in mijn eigen zoektocht naar rust en aanvaarding. Echt een aanrader!
Linde op bol.com

Opleiding trainer Tijdsurfen
Met de Opleiding trainer ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ kun je zelfstandig trainingen Tijdsurfen verzorgen. In zeven dagen leer je hoe je het Tijdsurfen inhoudelijk als trainer goed kunt doorgeven aan jouw collega’s, studenten of cliënten. De opleiding besteed ook veel aandacht aan didactiek. Je geeft de training levendig en illustreert de aanwijzingen met tot de verbeelding sprekende oefeningen, verhalen en metaforen. Dit kunnen je eigen voorbeelden zijn of ook die je ter beschikking gesteld worden in het platform voor trainers. Daar vind je ook een aantal Powerpoints die je bij de trainingen kunt gebruiken. Verder is er aandacht voor hoe je na de opleiding een eigen doelgroep kunt vinden.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding, spreek dan een oriënterend gesprek van een uur af met mij. Je kunt daarin meer over jezelf vertellen en ik zal de inhoud van de opleiding schetsen en je vragen beantwoorden.

De opleiding start maandag 30 oktober en bestaat uit 5 lesdagen op locatie De StressOntknoping in Amsterdam en 1 weekend in het Dominicanenklooster te Huissen:
Vijf dagen van 10 tot 17.30 uur in Amsterdam

  • ma 30 oktober
  • di. 31 oktober
  • ma 6 november
  • di. 7 november
  • ma. 20 november

Weekend in het Dominicanenklooster te Huissen

  • za. 9 december vanaf 10 uur
  • zo. 10 december tot 16 uur

Intakegesprek Opleiding trainer Tijdsurfen

Reactie
Je leert de methode van het Tijdsurfen over te brengen op zo’n manier dat het niet alleen binnenkomt bij mensen, maar ook beklijft. Doordat je tijdens de training direct al oefent voor de groep komt de stap om uiteindelijk zelf tijdsurftrainingen te gaan geven veel dichterbij.
Ingrid Sikking, zelfstandig coach en trainer

Geef een reactie