Het spel van de wind

Het spel van de wind

‘Nemen we de route via de weg of door het bos?’ We zijn het erover eens dat we door het bos gaan. Als je hier op een stil moment komt, kun je goed herten ontmoeten. We klauteren langzaam omhoog. ‘Hier gingen we vroeger met de kinderen langs,’ zeg ik ‘iets verderop is een grote mierenhoop waar de kinderen met ontzag omheen liepen.’
In het zen-meditatiekamp kun je ook je kinderen meenemen. De ouders dragen gezamenlijk zorg voor de kinderen tijdens de meditaties en organiseren een wandeling of een activiteit.

Bewust verdwalen
‘Laten we doorlopen’ zegt Christophe. ‘Wacht even,’ zeg ik ‘dit paadje ken ik niet.’ Ik ga als verkenner vooruit en stuit op een ruïne. Ik roep de anderen want deze ruïne is wel heel bijzonder. Er zijn louter stenen uit de omgeving gebruikt en ruwe boomstammen ondersteunen de zolder die nu verdwenen is. De leistenen die het dak vormen zijn zorgvuldig over elkaar geplaatst. Nergens is een bindmiddel gebruikt.
Het is hier zo mooi, we laten ons bewust verdwalen. We komen uit op een heuvelkam. Daar zien we zo ver als we kunnen kijken een vlakte voor ons liggen die reikt tot aan de zee.

De figuren van de wind
Eenmaal aangekomen bij het gehucht Douche besluit Christophe terug naar de tempel te gaan. Constance en ik gaan nog verder. We klimmen een stijl paadje omhoog dat ons in korte tijd honderd meter hoger brengt. Nu zijn we boven op de Caroux.
‘Zullen we gaan zitten?’ zegt Constance ‘daar is een mooi plekje’.
Het plekje bestaat uit een paar grote stenen en een boom die schaduw geeft. Aan de overkant staren ruige bergwanden ons aan. Zou hier ooit iemand omhoog geklauterd zijn, vraag ik mij af. Van het paadje van de heuvel rechts van ons komt een groepje wandelaars afgedaald.
‘Kijk,’ zegt Constance ‘ik had nooit gezien dat de wind zulke figuren maakt met de grashalmen.’ Ik zie voor mij de wind actief meanderende paden schilderen, die telkens van patroon veranderen. Stilletjes kijken we samen naar het spektakel dat natuur heet.

Gouden kralen
In het boek ‘Ik heb de tijd, een handleiding in Tijdsurfen’ noem ik hetgeen we nu beleven ‘gouden kralen’. Tijdsurfen deelt de tijd niet zozeer op in uren en minuten, maar in afgeronde stukjes bezigheid. Zo bestaat een dag uit veel verschillende items, elk met een bewust begin en einde. Ik noem dit ‘De kralenketting van de tijd’. Elke kraal is vanuit het oogpunt van de tijd bezien even belangrijk en verdient onze volledige aandacht. Dan kleurt de kraal en krijgt hij betekenis.

Er zijn naast de gekleurde kralen ook gouden kralen. Een gouden kraal ontstaat wanneer je een moment niets doet. Als je niets doet gebeurt er van alles! Na een onwennig moment opent zich de omgeving voor je. Je neemt insecten waar die je eerder niet gezien had. Je merkt de wolken aan de hemel op. Je voelt de wind langs je huid strelen.
Als je momenteel op vakantie bent, is het een uitgelezen moment om gouden kralen te beleven. Vergeet je telefoon en open je voor de omgeving.

Tijdsurfen is niet alleen de natuurlijkste en fijnste manier om met tijd om te gaan, maar ook de productiefste! Je functioneert kalm en met overzicht. Je zit lekker in je vel en bent open en creatief. Je keuzes zijn bewust en helder. Wil je kennis maken met Tijdsurfen, kan ik je drie middelen aanbevelen.

Ik heb de tijd, handleiding in Tijdsurfen

– Leef en werk vanuit rust en aandacht
– Houd de regie in handen
– Leer leven vanuit je intuïtie

Bestel een exemplaar voor € 22,50

* bekroond als beste spirituele boek van het jaar

Info en meedoen videotraining ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

  • Online videotraining bestaande uit 12 videolessen + 4 bonuslessen
  • Keuze om de training uit te breiden naar een VIP versie met 4 live online trainingen met Paul
  • Je kan op elk moment starten met de training
  • Je ontvangt ondersteunende e-mails na iedere videoles
  • De training blijft altijd toegankelijk voor jou

 

Info en meedoen 5 avonden workshop ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

  • Workshop online via Zoom
  • Aanvang di. 21 november 2023
  • 5 avondsessies van 2 uur, van 19.00 – 21.00 uur
  • Je ontvangt na elke les de Powerpoint en een samenvatting van de sessie
  • Slechts 8 deelnemers per groep, dus veel persoonlijke aandacht en begeleiding

 

P.S.: De weekendworkshop ‘Stressvrij leven met Tijdsurfen’ in klooster Samaya is al volgeboekt en ook de reservelijst stroomt over. Fijn dat zoveel mensen belangstelling hebben voor het Tijdsurfen. Ik begrijp dat een onlinetraining minder aantrekkelijk oogt, maar in de praktijk blijkt dit een heel prettige en effectieve manier om het Tijdsurfen te gaan toepassen. Je wordt gedurende twee maanden intensief door mij begeleid en krijgt feedback op jouw ervaringen uit de praktijk. Je wordt gestimuleerd door de ervaringen van andere deelnemers. Op een rustige en harmonische manier maak je jezelf het Tijdsurfen eigen.

Geef een reactie