Ik doe het soepel en luchtig

Ik doe het soepel en luchtig

‘Ik doe het soepel en luchtig’ is één van de krachtspreuken uit het boek ‘Vleugels van vertrouwen, gids voor de Innerlijke metamorfose’. Het is een lievelingsspreuk van me. Hij klinkt zo vrolijk.

Natuurlijk is het goed om zorgvuldig te zijn en vaak ook noodzakelijk. Er zijn beroepen waar een fout grote gevolgen heeft, zoals een chirurg of een luchtverkeersleider op Schiphol, maar ook dansers die exact gelijke bewegingen maken, kunnen zich geen fout permitteren. Ik was vroeger fysiek acteur en er waren bewegingspatronen die we doorgetraind hebben tot ze zo in het lichaam zaten dat je ze niet meer fout kón doen.

Perfectionisme is iets anders dan zorgvuldigheid. Perfectionisme is bijna dwangmatig een zeer hoge lat leggen. Het is een gevaarlijke eigenschap. Niet alleen kost het veel tijd, maar het levert ook veel spanningen op. Je werk is nooit helemaal af, het kan altijd nog beter. Het kan je zelfs verlammen. Dan begin je er maar niet aan omdat je bang bent die hoge norm niet te halen, een norm die je jezelf gesteld hebt.

Slingeraap
De krachtsspreuk ‘Ik doe het soepel en luchtig’ doelt op een andere manier van leven en werken. Veel van wat we te doen hebben, kan ook moeiteloos en vanzelf gaan.
Bij deze krachtspreuk kun je je laten inspireren door een slingeraap. Losjes zwiert hij van tak naar tak. Zijn staart gebruikt hij als vijfde arm. Hij lijkt telkens in het moment te kiezen voor de volgende tak, om tegelijk alweer verder te zwieren.
Hij vertrouwt erop dat hij wel een goede nieuwe grip zal hebben.
Ik doe het zelf wel eens met rotspaden in de Franse bergen. Dan spring ik van steen naar steen zonder van tevoren te bedenken waar ik nu terecht kom en of dat wel de goede uitgangspositie is voor de volgende sprong. Het gaat vrijwel altijd goed.

Levensgenieter
‘Ik doe het soepel en luchtig’ gaat over vertrouwen en open staan. Het gaat over iets op het juiste moment doen en over gelegenheden zien.
Het is een fijne levensinstelling. Je durft het losser te doen, wat niet wil zeggen dat je er de kantjes vanaf loopt.
Op de achterkant van de kaart van deze krachtspreuk staat:
‘Soepel en luchtig is de eigenschap van de levensgenieter, van degene die zich niet extra druk maakt en altijd wel een gelegenheid ziet of een opening om doorheen te glippen en zo ‘bij toeval’ de mooiste plekjes ontdekt.’

Krachtspreuken
Een krachtspreuk zeg je bij voorkeur aan het begin van de dag. Je zegt hem niet alleen, maar voelt hem ook, als een acteur. Je neemt ook de passende houding erbij aan. In dit geval een bijna dansende houding.
Je leert alles over krachtspreuken in het boek ‘Vleugels van vertrouwen, gids voor de Innerlijke metamorfose’, of met de set kaarten van de krachtspreuken. In beide vind je een link naar video’s die de krachtspreuken illustreren.

 

Het boek van Paul Loomans over het zelfbeeld
Vleugels van vertrouwen, gids voor de Innerlijke Metamorfose

– Verkrijg een positief zelfbeeld
– Breng je innerlijke criticus tot rust
– Laat je zorgen los en leef vanuit vertrouwen

Bestel een gesigneerd exemplaar voor € 22,50

 

Set kaarten met krachtspreuken

De afbeeldingen bij de krachtspreuken uit het boek  ‘Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose’ lenen zich bij uitstek om ook als kaarten in huis te hebben. De set bestaat uit 14 kaarten gebundeld in een mooi doosje. De illustraties zijn van van Anouschka Boswinous.
Bestel een set kaarten voor € 15
1Reactie
  • Eugenie Denteneer
    Geplaatst op 13:26h, 17 januari Beantwoorden

    Ik doe het soepel en luchtig is ook mijn favoriete krachtspreuk. Ik herken heel goed dat als ik het te goed wil doen, ik een soort verlamming ervaar. En ik bedenk in een keer dat mijn middelste dochter dat ook heeft, kan ik haar een beetje beter begrijpen!

Geef een reactie