Ik heb waarde, ik mag er zijn

Ik sta in mijn kracht

Ik heb waarde, ik mag er zijn

Mijn vader had een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Als kind heeft hij vaak tegen mij staan schreeuwen om iets heel kleins. Als ik iets verkeerd deed, bijvoorbeeld een glas melk liet vallen, dan kreeg ik een hele tirade over me heen hoe egoïstisch ik was en niet bewust van mijn omgeving en dat ik nergens om gaf.

Dit is het verhaal van Natalie. In het boek ‘Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose’ staan vijf interviews met mensen die de methode toepassen. Zij vertelt hoe de omslag bij haar heeft plaatsgevonden, onder andere door het zeggen van krachtspreuken. Dank aan Natalie voor het delen van haar ervaringen!

Op mijn vijftiende dacht ik: ik zou eens met een psycholoog moeten praten, met zo’n minderwaardigheidscomplex lukt het me niet om de rest van mijn leven goed in te vullen. Maar in plaats van hulp te zoeken ben ik zelf begonnen met: ‘Ik moet me niet minderwaardig voelen’. Misschien was dat het begin van de strijd. Ik zat zo verstopt. Ik had het gevoel dat ik er alleen toe deed als ik op mijn werk meer deed dan anderen. Ik kon ook geen nee zeggen. Ik had niet door dat ik dat allemaal aan het doen was om te laten zien dat ik er mocht zijn. Later heb ik onderzocht hoe ik meer mijn grenzen kon bewaken. Dat moest ik dan bewust doen. Het maakte me gestrest en zenuwachtig.

Je bent nu al helemaal goed
In jouw workshop was direct al het eerste inzicht over een positief zelfbeeld heel waardevol voor mij. Daar zat ook mijn innerlijke strijd aan vast, ik had een zeer negatief zelfbeeld en dacht dat ik veel moeite moest doen om een goed zelfbeeld te krijgen. Toen zei jij gewoon: ‘Je bent nu al helemaal goed, precies zoals je bent’. Dat gaf mij meteen al veel meer rust.

In het begin zei ik de krachtspreuken: ‘Ik heb vertrouwen’ en ‘Ik ben dankbaar’. Ik nam de lichaamshouding aan en riep het gevoel op. Dat hielp zo goed dat ik het gevoel van vertrouwen nu zo kan oproepen door alleen maar aan deze zin te denken. Later ben ik ‘Ik mag er zijn’ en ’Ik ben goed zoals ik ben’ gaan zeggen. Ze hebben me allemaal op een andere manier geholpen. Voor mij betekent het vooral dat ik niet hoef te bewijzen dat ik er mag zijn. Meestal zeg ik de spreuken vlak voor het ontbijt. Ik maak ontbijt, kijk uit het raam en dan zeg ik ze. Ik neem er echt even een momentje voor. Bij ‘Ik ben goed zoals ik ben’ geef ik mezelf een knuffel.

Betekenis toevoegen
Door de krachtspreuken te zeggen merkte ik op een gegeven moment dat ik op het werk vanzelf het gevoel kreeg dat ik iets gewoon even niet wilde en dat ik dat ook gewoon zei. Ik stel me nu anders op. In plaats van het werkpaard te zijn, kijk ik veel meer of ik betekenis kan toevoegen. Ik doe minder kleine taakjes op een dag, maar meer taken van waarde en maak daar echt tijd voor. Als je laat zien dat je waarde toevoegt, vraagt men ook meer om dat soort dingen. Je kunt dus eigenlijk best wel zelf sturen, puur doordat je zelf gelooft dat je belangrijk bent. Niet dat ik denk dat ik superbelangrijk ben, maar ik heb waarde, ik mag er zijn.

Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose
In het boek staan 10 krachtspreuken beschreven, en wordt de methode ontvouwen om deze effectief uit te spreken. Van elke krachtspreuk is er ook een video opgenomen. Via een QR-code krijg je toegang tot deze video’s.
In de eerste 1000 boeken bevindt zich een prijsvraag. De drie inzendingen die het meeste indruk maken, winnen een individuele sessie met mij van 1.30 uur.

Ik wil ‘Vleugels van vertrouwen’ bestellen

Het programma van de boekpresentatie bestaat uit:

  • Gratis workshop waarin ik de beide sleutels behandel waarmee je de Innerlijke metamorfose kunt teweeg brengen.
  • Gezamenlijk oefenen van een krachtspreuk
  • Presentatie van het boek
  • Vraag en antwoord

Op dinsdag 2 november van 19 tot 20.30 uur is er een online boekpresentatie.

Als je je aanmeldt, ontvang je een link. Je gebruikt die link op de avond van de boekpresentatie om mee te doen. Het wijst zich verder vanzelf.   Ik meld mij aan

 

Illustratie Anouschka Boswinous

Geef een reactie