Leef vanuit vertrouwen

Vanuit vertrouwen leven

Leef vanuit vertrouwen

Heb je het er ook van genomen deze zondag? Ik heb de elektrische fiets van mijn vrouw geleend en besloot tot een rondje Naardermeer. Met deze fiets is dat een aangename tocht van zo’n 55 km van mijn huis uit. 
Ik vergat al het nuttige wat ik ook had kunnen doen en was samen met de opvliegende ganzen, het glinsterende water, de lammetjes en zowaar een bruin ezeltje die zich liet aaien. Over de dijk zoefde ik met een snelheid van 25 km door de lente.

Bij Weesp stapte ik af voor een banaan en een slok water en keek op de meter. Tot mijn verbazing zag ik dat ik al meer dan 40% van de accu had verbruikt. Dat ging snel. Nu herinnerde ik mij de waarschuwende woorden van mijn vrouw: in de hoogste stand consumeert hij best veel elektriciteit. 
Hum, wat te doen?
Met tegenzin schakelde ik terug naar z’n 3. Nu reed hij niet zo snel meer, maar ja, dat gaf niet want ik had toch alle tijd. Met een schuin oog keek ik telkens naar stand van de accu. 
Het viel mij op dat er een verandering plaats vond, het werd minder leuk. Het was net alsof er een hinderlijke indringer in mijn hersenen was geslopen. Eentje die wilde weten of het wel goed zou gaan. Een die wilde controleren of de accu het zou halen. 

Ik moest lachen om mijzelf en besloot dat ik wel zou zien. Dat voelde meteen veel beter.

Ik keek op mijn telefoon voor de route. Ik schrok want ook deze had veel te weinig lading om mij thuis te brengen. De fietsroute app slurpte net als de fiets in z’n 5 ook veel energie.
Niet veel later keek ik nar een zwart scherm…

Nu was het een nieuwe ervaring geworden, een proeve in vertrouwen. En deze uitdaging nam ik aan.
Op het moment dat ik kon loslaten, verdween ook de indringer uit mijn hoofd. Op de knooppunten kon ik een kaart bestuderen en het laatste stukje reed ik weer in z’n 5. Ik had zowaar nog wat energie gespaard.

De 1ste verdieping van het huis van De StressOntknoping: Zelfbeeld: gedragspatronen en overtuigingen

Je kunt het Tijdsurfen leren in de workshop ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

8 Reactie's
 • Petra .
  Geplaatst op 11:29h, 09 april Beantwoorden

  Wat een herkenbaar gebeuren.
  Loslaten en genieten….

 • Bart
  Geplaatst op 14:08h, 09 april Beantwoorden

  Haha, Paul, wat een leuke ervaring met meerdere aspecten. Behalve wat je noemt ervoer ik ook de voldoening op het moment dat ik, als alle apparaten waarvan ik mezelf afhankelijk heb gemaakt -vooral dingen met accu’s- het begaven en ik op eigen spierkracht, gezond verstand en een paar keer fout rijden toch mijn doel bereikte.

  • Paul Loomans
   Geplaatst op 11:02h, 10 april Beantwoorden

   Dag Bart, ja, we maken ons afhankelijk van alle technische hulpmiddelen, maar het is ook leerzaam en prettig het even zonder te doen!

 • Marina Fijnenberg
  Geplaatst op 14:40h, 09 april Beantwoorden

  😊,☀️, Dank, jij ook fijne lenteweek, Groetjes,

 • Paulien
  Geplaatst op 17:33h, 09 april Beantwoorden

  Ha Paul! Ja, wat is onbevangen genieten zeldzaam. Er lijkt altijd wel iets te zijn wat zorgelijke gedachten oproept. Ik herinner mezelf dan aan dat oeroude zinnetje “De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest”. En hoe erg is die gevreesde werkelijkheid van nu nou eigenlijk? We hebben zoveel om dankbaar voor te zijn….

  • Paul Loomans
   Geplaatst op 11:02h, 10 april Beantwoorden

   🙂

 • Paul Loomans
  Geplaatst op 11:44h, 30 april Beantwoorden

  Test

Geef een reactie