Maak het leven lichter

Kleine momenten

Maak het leven lichter

Ken je het lied van Brigitte Kaandorp ‘Ik heb een zwaar leven’? Het is zo om te lachen, maar wel ook een lach van herkenning want het ligt dichtbij om het leven als zwaar te zien. Het kan een gewoonte worden om telkens het zware te benoemen. ‘Ik heb wel heel veel aan mijn hoofd momenteel’, ‘ik voel me moe en uitgeput’, ‘Het zit de laatste tijd niet mee’, ‘Ik wou dat het vakantie was’.

We benadrukken dan vooral de moeilijke en donkere kant van de dingen en vergeten dat de zon zo fijn op onze huid schijnt, dat het water dat we drinken lekker koel is en je net zomaar een mooie glimlach cadeau kreeg. Het zijn kleine momentjes waarvoor je een zachte dankbaarheid kunt voelen. Op het moment dat je vooral het mooie en goede begint op te merken, wordt het leven vanzelf lichter.

De 1ste verdieping van het huis van De Stressontknoping: Zelfbeeld

Je kunt dit thema bestuderen in een workshop Zelfbeeld verbeteren en Emoties verwerken 

3 Reactie's
 • Tinka
  Geplaatst op 12:13h, 15 mei Beantwoorden

  Mooi verwoord Paul!

 • Gea Hartog
  Geplaatst op 07:35h, 16 mei Beantwoorden

  Ik dank God elke dag voor al het moois dat ik van hem heb gekregen, ons fijne huis, mijn kinderen, mijn werk..

  • Paul Loomans
   Geplaatst op 11:49h, 16 mei Beantwoorden

   Mooi! Mijn schoonvader dankt telkens voor de maaltijd God voor al het goeds dat er deze dag weer op zijn pad is gekomen. Dan is ons hele gezin even stilletjes 😉

Geef een reactie