Mag het een onsje meer zijn?

Omslag boek 'Vleugels van vertrouwen'

Mag het een onsje meer zijn?

Vandaag stuur ik je een eerste voorproefje van het boek ‘Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose’ dat na de zomer gaat verschijnen.
Het gecorrigeerde manuscript heb ik maandagochtend teruggestuurd naar de uitgever. Nu volgt nog een laatste correctieronde en dan gaat Quirine Reijman aan de slag met de vormgeving.
De afbeelding van vandaag is de omslag van het boek. De illustraties zijn van Anouschka Boswinous. Van de illustraties zal ik er komende tijd ook meer laten zien.

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van het verschijnen van het boek, laat dan op deze pagina je e-mailadres achter. je ontvangt dan binnenkort ook een handige samenvatting van het boek!

Fragment uit de paragraaf ‘Snel in de hulpstand schieten’
Ik krijg een telefoontje van de directeur van een Amsterdams lyceum of hij mij Adriaan mag sturen. Het is een van zijn meest actieve leerkrachten, een echte spil op school die nu al twee keer ziek is geworden. Hij is bang dat het een voorbode is van een burn-out.

Zomaar een cadeautje
Adriaan is docent beeldende kunst en een innemende man. Hij heeft een prachtige blonde haardos die tot op zijn schouders valt. Naast leerkracht is hij ook mentor van meerdere klassen. Hij neemt namelijk waar voor een leerkracht die met zwangerschapsverlof is. Het schoolkoor wordt ook door hem geleid. Hij is gek op muziek en zingen. Thuis schrijft hij zijn eigen liedjes als hij daar aan toekomt, want zijn kinderen gaan voor. Ik vraag naar zijn muziekvoorkeuren. Net als ik blijkt hij van de liedjes van Spinvis te houden. Ik vertel hem dat ik de video van het liedje Astronaut zo grappig vind. ‘Oh,’ zegt hij, ‘ik heb nog een originele versie van Astronaut, bij een van zijn eerste concerten. Ik stuur het je straks even op.’ Ik kijk hem verbaasd lachend aan. Ik had nergens om gevraagd en kreeg zomaar een cadeautje. ‘Geef je vaak zomaar cadeautjes?’ vraag ik hem. Na even spitten hebben we al snel een aantal voorbeelden op tafel liggen.

Mag het een onsje meer zijn?
Hij begint te snappen waar ik naartoe wil.
‘Geef het eens een titel?’ vraag ik hem. ‘Cadeautje? Aardig zijn?’ probeert hij.
‘Nog preciezer,’ moedig ik hem aan. ‘Wat doe je precies? Ken je dat je op de markt bij een kaasboer een pond kaas vraagt en de verkoper met zo’n groot mes een stuk afsnijdt, op de weegschaal legt en dan zegt: “Mag het een onsje meer zijn?”’ Dit werd zijn het zinnetje waarmee hij zijn gedrag ging markeren. Op het moment dat hij iemand iets extra’s aanbood waar diegene niet om gevraagd had, zei hij glimlachend tegen zichzelf: ‘Mag het een onsje meer zijn?’. Het zinnetje was zijn codewoord.

Uit ‘Vleugels van vertrouwen’
Dit is een stukje tekst uit het boek ‘Vleugels van vertrouwen’ dat in oktober gaat verschijnen. Het boek gaat over de eerste verdieping van het Huis van de StressOntknoping. Op de deur staat geschreven: Zelfbeeld.
Het gaat over patronen die vast verankerd in ons zitten en over overtuigingen die we over onszelf kunnen hebben. De ondertitel van het boek luidt: Gids voor de innerlijke metamorfose. Het boek laat zien hoe je moeiteloos oude patronen kunt kwijt raken. Zoals in het voorbeeld hierboven.
Het laat ook zien hoe je nieuwe overtuigingen en gevoelens kunt laten groeien, zoals bijvoorbeeld het hebben van vertrouwen.

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van het verschijnen van het boek, laat het dan weten op deze pagina.

Geef een reactie