Markeer de overgang

Markeer de overgang

Het voelt wat onwennig aan, die harde tegels onder mijn voeten. In de zentempel waren alleen onverharde paden. Hier vliegt er een helikopter over. Even later hoor ik een ambulance.
In Amsterdam zijn het achtergrondgeluiden waar je nauwelijks van opkijkt, maar voor mij voelt het als inbreuk op de stilte die nog in mijn binnenste is.

Doe als een poes
Ik besef dat dit een overgang is, en het is goed om overgangen te markeren. Eén van de allereerste Wekelijkse Inspiraties luidde: ‘Markeer de overgang, doe als een poes die even in de deuropening blijft staan, voordat hij besluit naar buiten te gaan.’
Het is goed om een overgang bewust te beleven. Je gaat daarmee bewust de nieuwe etappe in.
Wat is er belangrijk voor mij de komende tijd? Wat zijn mijn plannen voor de langere termijn? Waar begin ik mee en wat komt later?
Vaak hoor je mensen zeggen dat ze het vakantiegevoel zo snel kwijtraken. Logisch ook, want op vakantie mag je telkens zelf besluiten en komen er weinig spoedjes voorbij. En hopelijk ook geen helikopters of ambulances.

Een zen-aanwijzing
De beste manier om het vakantiegevoel vast te houden, is je tijd te verdelen in items i.p.v. in uren. Een item is een taak of een activiteit. Een opdracht uitwerken is bijvoorbeeld een item, maar gaan sporten is er ook een. De grote eyeopener is dat je elk item met dezelfde aandacht behandelt.
Het is een zen-aanwijzing.

Om elk item dezelfde aandacht te kunnen geven, dien je er bewust van te zijn wanneer je iets nieuws begint en wanneer je het afsluit.
Als je dat begint in te bouwen in je manier van doen, merk je dat de rust in je lichaam blijft. Geen passieve rust waarbij je in slaap valt, maar eerder een dynamische rust. Je bent actief, helder en creatief. En je hebt voldoening in wat je doet. Je doet het item immers volledig!
Wat ik hier beschrijf is de tweede aanwijzing van het Tijdsurfen.

1. Online videotraining ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’
Je kunt het Tijdsurfen trainen met de Online videotraining. Gedurende twaalf weken doe je elke week een videoles van 10 minuten. In de daaropvolgende week pas je de aanwijzing toe. Zo wordt je stap voor stap van binnen steeds rustiger! En geniet je meer van wat je doet.

Info en meedoen Online videotraining Tijdsurfen

Reactie van een deelnemer
‘Door Tijdsurfen ga ik met meer plezier om met de tijd. Tijdsurfen is een ontzettend leuke methode om anders naar tijd en werkdruk te kijken. Ik volg meer mijn intuïtie en voel mij meer speels en creatief in de aanpak en inrichting van mijn werk. Ik ben mijn werk weer gaan waarderen door Tijdsurfen.’
Sandra Menken, Coördinator en trainer

2. Webinar Opleiding trainer Tijdsurfen
Ben je al Tijdsurfer en vind je het leuk om trainer Tijdsurfen te worden, zodat je anderen kunt laten zien hoe je vanuit rust kunt werken en leven? Volgende week woensdag 30 augustus is er een Webinar van 19.30 tot 20.30 uur over de opleiding. Je krijgt informatie hoe de opleiding is opgebouwd, welk materiaal je tot je beschikking krijgt (veel PowerPoints voor allerlei soorten trainingen) en hoe de trainers elkaar onderling ondersteunen in het Platform trainers Tijdsurfen.

Ik doe mee met het Webinar

Reactie van een deelnemer
‘Een zeer gedegen opleiding waarin je diep inzicht krijgt in de principes van het tijdsurfen en waar veel aandacht is voor de didactiek. Mooi dat je gestimuleerd wordt om als trainer je eigen vorm en en je eigen verhaal te vinden.’
Marco Bogers, trainer

Geef een reactie