Neem de tijd om je voor te bereiden

Neem de tijd om je voor te bereiden

Neem de tijd om je voor te bereiden

Nu moet ik eerlijk toegeven dat mijn vrouw hier beter in is dan ikzelf, want zij heeft alle kleding al gewassen dus deze inspiratie schrijf ik ook aan mijzelf. Wil je je hoofd lekker leeg hebben op het moment dat je in de auto stapt, dan is dat het resultaat van een goede voorbereiding. In het andere geval kom je er gaandeweg achter wat je allemaal vergeten bent, moet je in het buitenland nog een extra oplader zien te scoren en duurt het een week voordat je echt kunt loslaten.

Hierbij een aantal tips die kunnen helpen:

 • Vul je toilettas met een tweede exemplaar van alles wat je sowieso iedere keer meeneemt. Tandenborstel, scheerzeep, scheermes, deodorant, douchegel, oordopjes (!) zit er bij mij al allemaal in, de toilettas kan zo de koffer in. Hoeft er ook niet op het allerlaatste moment de nog natte tandenborstel erbij en blijkt er geen plaats meer in de koffer voor de toilettas.
 • Kies het goede boek nu al uit, zodat het ook echt het boek is dat je wilt lezen en je er niet een hoeft te lenen van een medereiziger wat helemaal niet jouw smaak is.
 • Download de app Topo GPS en je zult nooit meer verdwalen. Je betaalt een paar euro om de topokaart het gebied waar jij op vakantie gaat te downloaden en boven op de berg waar je nergens meer zo’n rood wit balkje als wegwijzer kunt vinden en je vroeger zou zijn verdwaald en ruzie met je partner had gekregen, laat de app je nu precies zien waar je nu bent, waar je tent staat en welke weg je gelopen hebt.

Ik zou deze app nooit meer willen missen. Neem ook wat tijd om hem te leren kennen!
Zoals elk jaar in de vakantietijd, krijg je vanaf nu gedurende een aantal weken de Zomer Inspiratie. Het zijn even geen tips meer voor op het werk maar inspiraties om erop uit te trekken, om te genieten van de natuur en tot rust te komen. Ik schrijf ze vanuit mijn eigen zomerplekjes.

6 Reactie's
 • Marja
  Geplaatst op 13:34h, 30 juni Beantwoorden

  Ik wens je een goed voorbereide en dus stress loze vakantie ☀️

 • Marina
  Geplaatst op 16:17h, 30 juni Beantwoorden

  Fijne vakantie Paul!😊,☀️,

 • Bahar
  Geplaatst op 19:28h, 30 juni Beantwoorden

  Inmiddels weet ik zeker dat we altijd iets vergeten wanneer we op vakantie gaan, maar vinden we het eigenlijk niet erg. Het geeft ons namelijk een goede reden om de eerste verkenning van de vakantiebestemming te doen met een doel. Op zoek naar bijv. een sjaaltje of iets dergelijks op een locatie waar de avonden toch frisser blijken dan verwacht, komen we op de meest verrassende plaatsen. Ook bezien we de bestemming op een andere manier en maken we ons de plek sneller eigen. Het ‘souvenir’ is onlosmakelijk met die reisbestemming verbonden, tovert terug thuis nog altijd een glimlach of een grinnik op de gezichten en is een handig item i.p.v. een prulletje. 😉
  Fijne vakantie!

  • Paul
   Geplaatst op 11:39h, 02 juli Beantwoorden

   Wat een leuke reactie, Bahar. Het is een vorm van omdenken!

 • Anneke Scholte
  Geplaatst op 22:36h, 30 juni Beantwoorden

  Fijne tijd, Paul! En bedankt voor al die mooie inspiraties!

  • Paul
   Geplaatst op 11:40h, 02 juli Beantwoorden

   Dankjewel Anneke!

Geef een reactie