Ontwerp van groot naar klein

Structuur

Ontwerp van groot naar klein

‘Ik werk met een trechtermodel’, legt Sven mij uit. Met Sven maak ik de Engelse uitgave van de Videotraining ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’. Ik vraag hem hoe hij dat aanpakt met zo’n grote hoeveelheid materiaal aan stukjes video, scenes die overgedaan zijn omdat er een sirene doorheen klinkt, of omdat we niet tevreden zijn. Het geluid nemen we dubbel op met een goede microfoon.

‘Eerst zet ik alle opnames naast elkaar’, vertelt hij. ‘Dan maak ik een grove keuze van wat blijft en wat weg kan. Dat is laag 1. Het geluid monteren onder het overgebleven materiaal is laag 2. Pas dan kan er meer in detail gewerkt worden en aan het slot wordt het licht en de kleur nog bijgewerkt.’

Het klinkt logisch maar toch kun je je hier ook gemakkelijk de andere weg inslaan. Zo heb ik nog steeds een bewaard bestand met de titel: ‘Het eerste verwijderde hoofdstuk van Ik heb de tijd’. Toen ik aan dit boek begon, had ik meteen veel inspiratie. Ik schreef het eerste hoofdstuk, corrigeerde het, herlas het en vond het krachtig en goed. Er ging ook heel wat tijd en energie inzitten. Enkele maanden later heb ik het met pijn in het hart eruit moeten gooien. Het paste niet meer in de structuur van het geheel.

Bij het schrijven van een scriptie, de aanvang van een nieuw project, het ontwerpen van een verbouwing is het handig om op deze manier te werken:
Begin met het maken van een grove schets. Zet alle ideeën naast elkaar. Werk dit uit tot de structuur helder is. Ga dan naar level 2 en werk de onderdelen verder uit.

Aanwijzing 5 van het Tijdsurfen: Transformeer knagende ratten in witte schapen.

Tijdsurfen kun je leren in een cursus timemanagement ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

2 Reactie's
  • Marina
    Geplaatst op 21:32h, 06 november Beantwoorden

    Dank Paul. De figuren in de lucht op de foto, zou de Japanse healer, die ik op centre Lothlorien ontmoet heb Spirits noemen. Mooi, vooral het gezamenlijk een kant uit, gr.,😊,

  • Marina
    Geplaatst op 22:16h, 06 november Beantwoorden

    ….en fijn, dat je werk ook internationaal ‘n weg vindt, gr.,😊,

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link