Sta stil

Aandacht

Sta stil

In de vakantie lijkt de tijd zich te vertragen. Ik betrap mijzelf erop dat ik lang naar iets aan het kijken ben. Vandaag zag ik twee roofvogels zweven over de velden. Dan weer dicht bij elkaar, dan weer uit elkaar, speurend naar een prooi maar tegelijk dansend met elkaar. 
Wat later zag ik twee Zwitserse kinderen waarvan de voorste een bel omgehangen had en de achterste de boer speelde. Ze letten goed op elkaar en af en toe maakte de koe zich los om op en neer te springen, zodat de bel ook te horen was!

Zo blijft mijn aandacht in de vakantie ook graag hangen bij een onderwerp waar ik normaal de tijd niet voor heb. Ik verdiep me in iets wat misschien niet bijzonder nuttig is, maar wel verrijkend!
Op die manier leer ik de sterrenhemel kennen. Dat gaat niet ineens. In het begin kon ik enige duidelijke sterrenbeelden als referentiepunten onthouden en nu herken ik steeds meer sterren en planeten daaromheen.

Aanwijzing 2 van het Tijdsurfen: Sta stil bij wat je doet en aanvaard de handeling

Tijdsurfen kun je leren in de cursus timemanagement ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

4 Reactie's
 • Christine
  Geplaatst op 12:00h, 07 augustus Beantwoorden

  Dit zijn allemaal mooie verhalen ,Maar als je om je leeftijd en de warmte niet verder kan kijken,dan naar de verdorde gras mat,
  wordt je van het eerst genoemde niet blij fine vakantie

  • Paul Loomans
   Geplaatst op 19:11h, 09 augustus Beantwoorden

   Misschien kun je ondanks de beperkte mogelijkheden toch een soort ervaring krijgen die ik beschrijf door stil te staan bij ‘gewone dingen’: de rook die kringelt boven een kopje thee, luisteren naar muziek waar je van houdt of naar een luisterboek over een onderwerp dat je interesseert.

 • Marina
  Geplaatst op 16:57h, 07 augustus Beantwoorden

  Dank je Paul. Je waarnemingen klinken naar samen en toch het individueel zijn. Leuk, dat je ons op deze manier toch een beetje mee op vakantie neemt. Spannend, zonder electr. en wifi, veel plezier, groetjes,😍,

 • Marie
  Geplaatst op 16:28h, 17 augustus Beantwoorden

  Beste Paul,
  Hoe kan ik het uitdrukken? De rust …de bergen de sterren en planeten, het was een bijzondere zomer en er gebeurde zo veel met de maanverduistering, Mars op de voorgrond, Jupiters heldere aanwezigheid, het het ruimteschip binnen een uur in omloop om de aardbol, die het licht van Jupiter evenaarde! Ga zo maar door, en ook nog de ‘vallende sterren’ Perseïden.
  Na al die rust krijg je heel veel zin om weer anders aan de slag te gaan…
  Straks welkom thuis en goede start gewenst!

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link