Tot het uiterste gaan

Tot het uiterste gaan

Tot het uiterste gaan

Omdat het nog zo lang licht is, neem ik bij de avondwandeling met onze hond een balletje mee om te gaan gooien. Ik moet dat dan wel zo doen dat hij het niet ziet, want anders is hij niet meer te stuiten.
Maar ondanks mijn toneelkunsten om Giz af te leiden, heeft hij toch in de gaten dat het balletje in mijn zak terecht is gekomen. Misschien ruikt hij het wel!

Nu zijn we goed op elkaar ingespeeld, dus blijft hij zonder lijn netjes voor mij uitlopen, telkens omkijkend of het nog niet zover is.
Dat moment komt op een veldje met een hek erom heen, waar het veilig is en hij niet de weg op kan rennen. Want wat een storm schuilt er in die kleine pootjes. Als ik de bal werp, sprint hij vooruit om letterlijk een stofwolk te veroorzaken bij het afremmen om de bal in de lucht met een gerichte beweging van zijn bek in een keer te grijpen. Na de landing kijkt hij om zich heen met een blik van: wie doet me wat.
Vervolgens galoppeert hij terug naar mij om de bal bij mijn voeten neer te leggen en in een aanvalshouding te gaan staan, klaar voor de volgende run.

Hij houdt ervan om zich volledig te geven. Ik let er wel op dat we op tijd stoppen. Giz vindt het zo leuk dat hij niet uit zichzelf het balletje neerlegt en even onder een boom gaat liggen uithijgen. 
Na een tijdje apporteren loopt hij alleen wat langzamer terug en wacht een momentje voor hij de bal neerlegt.
Als ik dan zeg: ‘Kom Giz, we gaan naar huis’, volgt hij mij braaf met de bal stevig in zijn bek geklemd. Het was genoeg.

Zelf vind ik het ook fijn om af en toe lekker tot het uiterste te gaan. Het lijkt op het eerste gezicht tegengesteld aan het Tijdsurfen. Uitgangspunt van het Tijdsurfen is immers vanuit rust handelen. 
Het begrip rust betekent voor mij dat je in staat en bereid bent je telkens aan het nieuwe dat zich aan je voordoet volledig over te geven. Het lukt je dit te moeiteloos te doen wanneer je alle ruis zoveel mogelijk gekalmeerd hebt.

Op de pedalen gaan staan en er even hard aan trekken, is naast prettig ook goed voor je gestel. Alle functies worden wakker geschud en geactiveerd.
Wel is het verstandig, net als bij Giz, jezelf te monitoren en het zo te doen dat je systeem het aankan en het vervolgens ook weer rust te gunnen. Als je er uitgeput van raakt, ben je te ver gegaan. Wanneer je je lekker moe voelt, geeft het je vervolgens meer energie.

De begane grond van het huis van De StressOntknoping: Stressvrij werken met Tijdsurfen.

2 Reactie's
  • Marina Fijnenberg
    Geplaatst op 11:29h, 19 juni Beantwoorden

    Dank Paul,😊👍,

  • Frieda
    Geplaatst op 11:19h, 24 juni Beantwoorden

    Ik ben Maarten van der Weijden aan het volgen met zijn zwem 11 stedentocht. Een uitputtingsslag. Toch krijgt hij steeds weer nieuwe energie van positieve mensen. Heel mooi om te zien.

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link