Tussen einde en begin ligt een uitdaging

Tussen einde en begin ligt een uitdaging

Als de bijeenkomst, de sessie, de les afgelopen is, zijn we moe. We hebben net geconcentreerd geluisterd, informatie opgenomen of gesproken, nu is het voorbij, oef. We willen uitblazen en de bladzijde omslaan om ons op iets anders te richten. Maar precies in dit moment van overgang ligt een uitdaging verscholen. Door nu goed af te ronden, ben je ook goed voorbereid op de volgende bijeenkomst. 

Vraag jezelf af: Wat heb ik opgestoken? Wat ga ik doen met deze inhoud? Wat heb ik opgemerkt dat ik mij de volgende keer ook nog wil herinneren?

Een voorbeeld:
Als bij de workshopavonden hier in Amsterdam de deelnemers vertrokken zijn, pak ik mijn laptop en schrijf op wat mij die avond opgevallen is. Dat zijn inhoudelijke gedachtes maar het kunnen ook persoonlijke verhalen zijn die een deelnemer verteld heeft en die ik niet wil vergeten.
Vervolgens maak ik aantekeningen hoe ik hier de volgende keer mee om wil gaan.

Aanwijzing 4 van het Tijdsurfen: Maak contact met alles wat je in de toekomst wilt gaan doen 

Geen reactie's

Geef een reactie