Verandering kost tijd

Verandering kost tijd

Verandering kost tijd

Vroeger in mijn acteurstijd heb ik een tijdje circusvaardigheden aangeleerd. We waren als jonge theatergroep gelieerd aan een circus en iedereen trainde een discipline waarmee hij affiniteit had. Ik koos koorddansen. Het is heel leerzaam om te zien hoe het lichaam zo’n kunde aanleert. De eerste dagen bakte ik er niks van. Telkens weer verloor ik mijn evenwicht en moest opnieuw het trapje omhoog klimmen. Het was om moedeloos van te worden. We hielden elkaar echter scherp want de anderen beten zich ook vast in jongleren of acrobatiek. Na enige dagen leek het lichaam te gaan voelen waar het om ging. Daar kon ik twee meter op het koord lopen. Nu ging het erom de overkant te halen. En vervolgens midden op het koord te blijven staan en om te draaien.

Wat hier geldt voor het lichaam, is in ongeveer dezelfde mate geldig voor gedrag. Wanneer we onszelf nieuw gedrag willen aanleren, kost dat tijd en geduld. In een aantal van de aanwijzingen van Tijdsurfen, is het goed je er bewust van te zijn, dat je pas na geduldige oefening resultaat zult zien. Je moet het trainen.

Zo’n aanwijzing kan bijvoorbeeld het nemen van witjes tussendoor zijn. Het zijn dat je het telkens weer vergeet en lijkt het maar niet te leren. 

Door te accepteren dat je in het begin telkens weer van het koord valt en geen vooruigang lijkt te boeken, zul ja na verloop van tijd tot je verrassing constateren dat het nieuwe gedrag aan het inslijten is.

Aanwijzing 3 van het Tijdsurfen: Schep witjes tussen je activiteiten

Tijdsurfen kun je leren in de cursus timemanagement ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

2 Reactie's
 • Marina Fijnenberg
  Geplaatst op 12:57h, 15 januari Beantwoorden

  Dank je Paul, ook, dat je met Oud- en Nieuw de moeite hebt genomen om inspiraties te schrijven, groeten,😊,🏵,

 • Linda
  Geplaatst op 15:22h, 15 januari Beantwoorden

  Ik sluit mij graag aan bij de reactie van Marina!
  En wat betreft de inspiratie van vandaag. Ook ik merk dat het nemen van kleine stapjes, vertrouwen en geduld het steeds gemakkelijker gaat als het gaat om veranderen en oefenen.
  Groeten, Linda

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link