Verbind je met andere mensen

Verbinding

Verbind je met andere mensen

Je verbinden met iemand betekent dat je kunt voelen wat de ander voelt en kunt kijken zoals de ander kijkt. Daarvoor is het nodig jezelf even opzij te zetten.
De mate waarin wij ons met andere mensen verbinden kan nogal verschillen. We kunnen er een zekere schroom voor voelen, want als je je verbindt, doet het ook pijn als je elkaar later weer loslaat. Love hurts…
Zonder verbinding echter bevinden we ons op een eenzaam heuveltje van waaruit we de reuring om ons heen gadeslaan en niet goed begrijpen waarom we ons ervan gescheiden voelen.

Hoe ziet dat eruit als je je verbindt? Kijk naar de serie ‘Door het hart van China’ met Ruben Terlou! Het is zo mooi om te zien hoe Ruben keer op keer met zijn hart kijkt, luistert, vraagt of stil is en daarmee een intieme band weet te scheppen.
In de vorige serie ‘Langs de oevers van de Yangtze’ was er een emotioneel contact met een Chinese tiener, die het platteland had verruild voor de stad en dagboeken schreef. Ruben vertelde in DWDD dat hij nog steeds contact onderhoudt met deze jongen. Zo ver gaan de banden die hij schept.

De kelder van het huis van De Stressontknoping: Emotionele verwerking

Je kunt dit thema bestuderen in een workshop Zelfbeeld verbeteren en Emoties kalmeren 

1Reactie
  • Christine de Jong
    Geplaatst op 14:14h, 30 januari Beantwoorden

    Ja mooi is dat in die serie……en zo is alle verbinding prachtig…..ik woon sinds een jaar in een nieuwe buurt en ga elke keer dat ik buiten kom weer nieuwe verbindingen aan, soms vluchtig maar altijd van mens tot mens

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link