Vergroot je tijdslijn

Vergroot je tijdslijn

Op de snelweg begint de radio zomaar uit zichzelf te praten: ‘Bij knooppunt Velperbroek zijn twee rijstroken afgesloten vanwege een ongeval. De vertraging bedraagt 20 minuten. Het verkeer wordt omgeleid.’ Knooppunt Velperbroek? Hola, daar ben ik bijna…
Ik kijk op mijn routeplanner. Die wijst mij meteen al naar de afslag. Ik rijd de Amsterdamse weg op, de weg binnendoor naar Arnhem. Rechts van mij is Oosterbeek. Mijn gedachten schieten naar mijn jeugd. Daar gingen we wandelen met mijn ouders. Oh en links de Zijpendaalse weg. Ik denk aan Pauline die daar woonde. Daar is park Sonsbeek waarin we zoveel wandelingen maakten en onder een waterval door konden lopen. Onder de brug door is Willemeen waar ik mijn eerste workshops gaf.

Als een wolkendeken
Ik rijd door mijn verleden. Links en rechts blijven maar beelden en verhalen opborrelen. Daar ging ik eten met mijn vader, toen het eigenlijk al niet meer ging. Daar zat ik bij de fontein na schooltijd met Jeroen.
Ik voel hoe het verleden als een nevelige wolkendeken mij omhult om telkens even een stukje van mijn verleden prijs te geven. De nevel reikt nog dieper, naar mijn vader die hier in een huis woonde dat in de oorlog in puin veranderde. En naar een steenfabriek aan de Rijn waar mijn opa werkte.

Dan bedenk ik dat ik nu rijd in wat straks het verleden zal zijn.

Vanuit de toekomst naar het nu
Ik doe een spelletje met mijzelf. Ik probeer vanuit het straks aan het nu te denken.
Het wordt steeds zichtbaarder wat de klimaatverandering voor ons betekent. Dat maakt de urgentie naar het nu alleen maar groter.

Ook denk ik aan mijn werk, wat ik als een missie ervaar: de methode die ik aandraag om vanuit rust te functioneren en te laten zien hoe dat mogelijk is. Ik zie voor me dat het Tijdsurfen gemeengoed is geworden, dé methode om mee te werken in de nieuwe tijd. Want als je rust vooropzet, werkt alles zoveel beter.

Waarden
Momenteel geef ik trainingen communicatie aan het bedrijf Secrid, van de wallets waar je je pasjes in bewaart. Binnenkort mag ik ook de training ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ bij Secrid introduceren. De waarden van Secrid sluiten goed aan bij mijn eigen waarden. Zij lijken een voorbeeld te tonen voor hoe een groot, goed lopend bedrijf tegelijk ook duurzaam en sociaal kan zijn en een vruchtbare omgeving weet te scheppen voor zijn werknemers.
Voor mij is het alsof een stuk van mijn toekomstvisie zich nu al toont binnen Secrid.

Vanuit mijn toekomstbeeld kijk ik terug naar nu en zaai zo in het hier en nu stukje bij beetje de toekomst.

Vergroot je tijdslijn
Het is mooi om je tijdslijn te vergroten, zowel naar achteren als naar voren. Het verbreedt je perspectief en leert je op een andere manier naar het nu kijken.
Wat is jouw tijdslijn in het groot? En wat betekent dat voor nu?

Coach of trainer worden

1. Opleiding trainer Tijdsurfen
Wil je ook deelgenoot zijn van deze missie, kun je je laten opleiden tot trainer Tijdsurfen. Daarmee kun je ambassadeur van Tijdsurfen worden binnen het bedrijf of de organisatie waar jij deel van bent.
De opleiding duurt 7 dagen en begint op maandag 30 oktober a.s. 

Informatie Opleiding trainer Tijdsurfen

Reactie van een deelnemer
Tijdsurfen is praktisch en voor iedereen herkenbaar. Hoe meer Tijdsurf-coaches, hoe meer dit gedachtegoed in de maatschappij kan rollen, wat zoooo goed is voor alle mensen die hectiek, werkdruk of stress ervaren of niet in een burn-out willen belanden.
Caroline Idema, Docent bij Hogeschool voor de Kunsten Artez

2. Opleiding De Innerlijke Metamorfose voor coaches
De tweede opleiding die je kunt doen is de Opleiding ‘De Innerlijke Metamorfose’ voor coaches. Het is een korte en uiterst werkzame route om cliënten te begeleiden zich te bevrijden van hun innerlijke stress. De opleiding duurt een jaar waarin we elkaar vier keer 2 dagen ontmoeten en je gedurende dat jaar supervisie krijgt bij het coachen van cliënten.
Deze opleiding start 18 maart 2024.

Informatie Opleiding ‘De Innerlijke Metamorfose’ voor coaches

Geef een reactie