Vrij improviseren tijdens een presentatie

Improviseren

Vrij improviseren tijdens een presentatie

Je zeker voelen om te kunnen improviseren tijdens een presentatie, hangt samen met de voorbereiding die er juist aan vooraf gaat.

Afgelopen week was in Zürich om twee presentaties te geven. ‘s Middags een langere workshop, waarbij we echt de diepte in konden gaan, voor docenten van de Economische Hogeschool en CEO’s van bedrijven. ‘s Avonds een lezing voor studenten en geïnteresseerden.

Tussen deze twee workshops in was er twee uur tijd. Deze tijd heb ik gebruikt om wat uit te rusten, maar ook om nog eens de presentatie van de avond door me heen te laten gaan. 
Zelfs al ken ik de inhoud van de workshop goed, geeft deze laatste herhaling mij de mogelijkheid om vervolgens alles los te laten en ter plekke te improviseren.

Deze gewoonte heb ik overgehouden uit mijn theatertijd. Als acteurs hadden wij het gebruik om kort voor de voorstelling nog enkele scenes met elkaar te repeteren. Daardoor worden ze nog eens extra verankerd in het onbewuste waardoor je tijdens de voorstelling niet meer hoeft te denken aan wat straks komt. Je kunt veel vrijer spelen.

Bij het Tijdsurfen noemen we deze gewoonte ‘invoeren’, je voert iets in in je onbewuste.

Aanwijzing 5 van het Tijdsurfen: Transformeer knagende ratten in witte schapen

Tijdsurfen kun je leren in de cursus timemanagement ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

1Reactie
  • Marina
    Geplaatst op 12:24h, 13 november Beantwoorden

    Mooi werk gedaan Paul,☀️,gr.,

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link