Wandelen is een kunst

Blote voeten

Wandelen is een kunst

Zelf loop ik als het kan graag op blote voeten. En sinds meer dan een jaar loop ik buiten op ‘fivefinger shoes’, een soort van handschoen voor de voet met een soepele zool eronder. Ook hierbij voel je elke stap, maar kun je gerust over kiezels en gruis lopen. Het is even wennen om verschillende redenen. Het aantrekken vergt enige oefening. Er is ook een gewenningsperiode voor het lichaam: de eerste weken heb je spierpijn alsof je intensief getraind hebt. Het is dan ook zaak om het geleidelijk aan op te bouwen.

Vorige week liepen we samen met Annelies, een Zwitserse nicht. Zelfs op bergpaden met stenen en keien loopt zij op blote voeten. Ook het ritme waarin ze loopt is bijzonder. Op steile paden lijkt het nog steeds moeiteloos en gracieus. 

Naar de berg op de foto ben ik in mijn eentje omhoog geklommen. Stap na stap, liefst zonder te vertragen of te stoppen zodat je in een tred komt. Dan verdwijnt de krachtsinzet naar de achtergrond en kun je je overgeven aan het ritme.

Aanwijzing 1 van het Tijdsurfen: Doe één ding tegelijk en maak het af

Tijdsurfen kun je leren in de cursus timemanagement ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

2 Reactie's
  • Marina
    Geplaatst op 13:48h, 15 augustus Beantwoorden

    Dank Paul, Indrukwekkende foto.,mooi avontuur, nog lekker genieten,🌝, gr.,

  • Anoniem
    Geplaatst op 14:36h, 15 augustus Beantwoorden

    prachtig

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link