Wil ik dit doen? Wil ik hier zijn? Wil ik hiernaar kijken?

Durf nee te zeggen

Wil ik dit doen? Wil ik hier zijn? Wil ik hiernaar kijken?

Je zou deze Inspiratie ook kunnen vertalen in: ‘Durf nee te zeggen’.
Ik ben trouwens zelf zo iemand die ja kan zeggen voordat ik goed heb nagedacht. Het is voor mij ook een uitdaging om iedere keer bovenstaande vragen te stellen. Maar langzaamaan word ik er goed in en telkens als het me gelukt is, geef ik mijzelf een schouderklopje!

Dat wil niet zeggen dat ik maar op weinig dingen inga, het betekent vooral dat ik telkens de bewuste keuze maak om iets wel of niet te doen. Zo kijk ik bewust ‘Wie is de Mol?’, hoewel dat nou niet zo’n programma voor mij is, maar het hele gezin kijkt, en dat maakt het waardevol. (Ik denk dat Jan de Mol is.)
Anderzijds kijk ik ook bewust een hoop dingen niet (‘Wil ik hiernaar kijken?’), sla ik sommige uitnodigingen af (‘Wil ik hier zijn?’) en kies in mijn werk ook bewust wat ik belangrijk vind (‘Wil ik dit doen?’). Soms moet daar iets anders voor wijken en dat kan pijn doen, maar het dient het hogere doel!

Bewust je keuzes maken vraagt wat moed en vooral ook wat oefening. Maar het maakt de weg die je gaat een stuk helderder.

De 1ste verdieping van het huis van De Stressontknoping: Zelfbeeld

Je kunt dit thema bestuderen in een workshop Zelfbeeld verbeteren en Emoties verwerken

 

1Reactie
  • Nathalie
    Geplaatst op 22:20h, 20 februari Beantwoorden

    Mooi hoe je het onderwerp ‘bewust kiezen’ zo helder hebt omschreven en verwoord. Dit is zeker een hele belangrijke vaardigheid die de nodige oefening vraagt. Ook voor mij.;-) Ik ben het roerend met je eens dat het het oefenen meer dan waard is, omdat het heel veel vreugde en ruimte oplevert om jezelf te kunnen zijn. In werk en privé.

Geef een reactie

Gratis videoles ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

Ben jij vaak druk en loop je achter de dingen aan?
Ontvang dan deze gratis videoles plus een aantal basisaanwijzingen om op een soepele manier je tijd en taken te beheren. Ook krijg je elke dinsdag de Wekelijkse Inspiratie met een tip hoe je stress kunt verminderden en meer vanuit rust kunt leven.
GRATIS LES
Meld je aan en je ontvangt de proefles direct in je mail.
close-link