Rustig beginnen

Rustig beginnen

‘Ik heb een lichte wandeling gevonden,’ zeg ik tegen mijn vrouw ‘we hoeven slechts 300 meter te klimmen.’ Aan het begin van onze vakantie met de blauwe bus doen we het rustig aan, hebben we afgesproken. Inlopen, noemen de klimmers dat. Ik heb zelf ook lichte schoenen aangetrokken en Gizmo is wat blij dat hij los mag lopen op het wandelpad. Na een paar kilometer echter verandert het aanzien van de weg. Was het eerst nog liefelijk en groen, nu komen we steeds meer keien tegen. ‘Goh,’ zeg ik tegen mijn vrouw ‘voor een eerste wandeling is het best wel stevig.’ Dat vindt zij ook. Nog iets later bestaat het pad louter nog maar uit joekels van keien terwijl het stijgingspercentage toeneemt. Gizmo met z’n korte poten moeten we af en toe optillen om hem naar de volgende rots te tillen. Het lijkt wel alsof een reus voor zijn plezier het pad vol gekegeld heeft met rotsblokken en hoekige keien. Mijn vrouw draait zich om. ‘Ik had het je niet willen zeggen, maar ik ben vorige week door mijn voet gegaan.’ Ik schrik. We staan aan het begin van onze vakantie en met deze onbedoeld zware etappe meteen al bij aanvang, zou dat wel eens funest voor haar voet kunnen zijn en dus ook voor onze vakantie. ‘Wil je terug?’ vraag ik. ‘Nee, dat is niet nodig’, zegt mijn vrouw stoer.

Hoe lang nog?
We klauteren van de ene rots naar de andere. Het zweet staat op ons voorhoofd. ‘Hoe lang nog?’ vraagt mijn vrouw. ‘Niet ver meer,’ zeg ik ‘nog even en dan komt een meertje’. Dat meertje komt inderdaad maar pas na veel ander gesteente. ‘Had je dat niet kunnen zien?’ vraagt mijn vrouw. Maar de topokaart die we gebruiken, zegt wat anders dan wat wij hier ontmoeten.
Aangekomen bij het meertje neem ik een duik en zoek vervolgens of de terugweg ook anders kan. ‘Kijk,’ zeg ik ‘als we hierlangs gaan is de weg wel iets langer maar ook een stuk gemakkelijker’. Deze weg blijkt echter door dezelfde reus bewerkt te zijn. Opnieuw is het rots na rots en moeten we Gizmo over de moeilijke punten tillen. ‘Hoe is je voet?’ vraag ik. Mijn vrouw zwijgt. Als we bij het busje aankomen zijn we beiden op. Er is een ijskoud riviertje bij onze slaapplek. Mijn vrouw dompelt haar voeten in het stromende water.

Rustdag
De volgende dag blijkt de blessure niet erger geworden. We lassen een rustdag in. Vervolgens maken we een kleine wandeling. Het lijkt beter met de voet te gaan. We hebben geluk gehad. De verdere vakantie voelt mijn vrouw de voet wel, maar wordt er niet door gehinderd. We maken wandelingen waar paden met naaldbomen en bloemenzeeën links en rechts, langzaam veranderen in maanlandschap met meertjes en witte ijsvelden.

Zomer Inspiratie
Dit is de eerste Zomer Inspiratie. Gedurende de vakantiemaand passen de Inspiraties zich aan het zomerseizoen aan. Zelf ben ik deze maand zoals gebruikelijk in de zentempel in Zuid-Frankrijk. We mediteren veel, maar er is ook tijd om te genieten van de bijzondere omgeving. De tempel bevindt zich in een beschermd natuurgebied.

Workshop ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’
Ik had me vergist met de zwaarte van deze eerste wandeling. Maar op zich was de gedachte goed: rustig aan opbouwen en niet meteen heel veel hoogtemeters maken.
Goed beginnen en goed afsluiten is essentieel bij elk ondernemen. Je traint het in de workshop ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’.

  • De weekendworkshop in klooster Samaya is al vol. In het weekend van 20 en 21 april 2024 is de volgende workshop, ook in klooster Samaya. Daar kun je nu al je plaats voor reserveren.

Ik wil alvast reserveren

  • In de onlinetraining Tijdsurfen die begint op dinsdag 21 november is nog wel plek.

Info en meedoen ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ via Zoom

  • Ben je Tijdsurf-fan en wil je het Tijdsurfen ook aan anderen doorgeven, doe dan de Opleiding trainer Tijdsurfen. De opleiding omvat 7 trainingsdagen, begint op maandag 30 oktober en eindigt met een weekend in een klooster.
    Er is een Webinar over deze Opleiding op woensdag 30 augustus van 19.30 tot 20.30 uur.

Ik wil meedoen aan het Webinar

1Reactie
  • Claartje
    Geplaatst op 15:47h, 18 juli Beantwoorden

    Heel fijn Paul om zo steeds meegenomen te worden door jouw inspiratie mailtjes. Ik wens jullie een fijne zomer. Zelf geniet ik heel erg van deze vrije zonnige tijd. Hartelijke groet van Claartje (die je boek Tijdsurfen met veel plezier heeft gelezen) 🙏🏽

Geef een reactie